ΕΛΑΣΤΙΚΑΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΟΙΕΜΠΟΡΟΙ

Πώς μπορώ να αποθηκεύσω τα χειμερινά ελαστικά;

Η σωστή αποθήκευση των χειμερινών ελαστικών σας είναι σημαντική προκειμένου να αποφύγετε τη φθορά τους. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την καλύτερη αποθήκευση των χειμερινών ελαστικών σας.

Πώς πρέπει να τα αποθηκεύω;

Δεν θα πρέπει να αφήνετε τα χειμερινά ελαστικά σας σε εξωτερικό χώρο και αχρησιμοποίητα για περισσότερο από ένα μήνα πάνω στο όχημά σας, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να τα φθείρει ή να επηρεάσει αρνητικά τις επιδόσεις τους. Μπορείτε αντ’αυτού να ανυψώσετε το αυτοκίνητό σας ή απλώς να αφαιρέσετε τα χειμερινά ελαστικά. Αν αφαιρέσετε τα χειμερινά ελαστικά, σημειώστε την θέση που είχαν στο αυτοκίνητό σας. Θα μπορέσετε έτσι τον επόμενο χειμώνα, να εναλλάξετε τις θέσεις τους ώστε να είναι ομοιόμορφη η φθορά τους. Επίσης συνιστάται να τα πλύνετε με νερό, να τα καθαρίσετε και να τα στεγνώσετε προσεκτικά (για να αποφύγετε την διάβρωση) προτού τα αποθηκεύσετε.

Πού πρέπει να τα αποθηκεύσω;

Τα ελαστικά πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό μέρος, να μην έχουν άμεση επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία και μακριά από πηγές θερμότητας και όζοντος, όπως είναι οι αεραγωγοί και οι ηλεκτρικές γεννήτριες. Η έκθεση σε αυτά τα στοιχεία για παρατεταμένες περιόδους θα εξαντλήσει την οξείδωση και τους παράγοντες ανθεκτικότητας που βρίσκονται μέσα στα στα συστατικά της γόμας του ελαστικού και ίσως να προκληθούν ρωγμές. Τα γκαράζ, τα υπόγεια και οι αποθηκούλες του κήπου είναι ιδανικοί χώροι για την αποθήκευση και μπορείτε επίσης να αγοράσετε και ειδικές προστατευτικές θήκες. Βεβαιωθείτε πως οι επιφάνειες πάνω στις οποίες αποθηκεύονται τα ελαστικά είναι καθαρές και χωρίς γράσο, καύσιμα ή άλλες ουσίες που θα μπορούσαν να φθείρουν το ελαστικό. Αν ζείτε σε μικρό χώρο και μέσα στην πόλη, μπορείτε να νοικιάσετε χώρο αποθήκευσης σε γκαράζ, που συχνά αποκαλούνται “ξενοδοχεία ελαστικών”.

Ποια είναι η καλύτερη αποθηκευτική λύση;

Εάν χρειάζεστε μια αποθηκευτική λύση για σύντομο χρονικό διάστημα, μπορείτε να στοιβάξετε τα ελαστικά, αρκεί το ύψος του σωρού να μην υπερβαίνει τα 4 πόδια (1,2 μ). Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να αποφύγετε να τα αποθηκεύσετε απευθείας στο πάτωμα και τοποθετήστε τα πάνω σε μια παλέτα. Αν αναζητάτε μια μακροχρόνια λύση, θα πρέπει να τα αποθηκεύσετε κάθετα πάνω σε ράφι. Το ράφι θα πρέπει να βρίσκεται 4 ίντσες (10 εκ) πάνω από το έδαφος.

Μια τελευταία συμβουλή πριν το ταξίδι

Χρησιμοποιείτε χειμερινά ελαστικά πάνω σε τάσια; Σε αυτή την περίπτωση, καλύτερα να τα κρεμάσετε ή να τα τοποθετήσετε σε μονή σειρά.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Οι συμβουλές των ειδικών/τεχνικών μας για τα χειμερινά ελαστικά

Πόσα χειμερινά ελαστικά χρειάζομαι;
Πόσα χειμερινά ελαστικά χρειάζομαι;

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν χρειάζονται 2 ή 4 χειμερινά ελαστικά για το αυτοκίνητό τους. Δείτε παρακάτω τους λόγους για τους οποίους, σε αντίθεση με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε χειμερινά ελαστικά και στους τέσσερις τροχούς.

Διαβάστε περισσότερα
Τί προβλέπει η νομοθεσία περί χειμερινών ελαστικών στο Ηνωμένο Βασίλειο;
Τί προβλέπει η νομοθεσία περί χειμερινών ελαστικών στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Στην Ευρώπη, κάθε χώρα έχει συγκεκριμένες νομικές απαιτήσεις σχετικά με την χρήση χειμερινών ελαστικών. Τα χειμερινά ελαστικά δεν απαιτούνται δια νόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες συμβουλές και βίντεο

Συμβουλές για να εξοπλίσετε το όχημά σας και να οδηγήσετε τον χειμώνα
Όλες οι χειμερινές μας συμβουλές
Συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε τα χειμερινά σας ελαστικά καλύτερα
Τα πάντα για τα χειμερινά ελαστικά
O χειμώνας μου με την Michelin Ασφάλεια τον χειμώνα

ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ MICHELIN ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ

  • ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ
  • 4x4 / SUV
  • VAN / ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ
Loader