4w 238 tire michelin pilot sport 4 en us product in context signature 16 slash 9

Τι είναι τα ελαστικά Runflat;

Συμβουλές για Ελαστικά Αυτοκινήτου

Ελαστικά Runflat ή run flat, ελαστικό RFT, σκασμένο ελαστικό, ελαστικό ανθεκτικό στη διάτρηση, αυτο-υποστηριζόμενο ελαστικό, ελαστικό εκτεταμένης κινητικότητας, ελαστικό μηδενικής πίεσης, ZP, EMT, SST, ROF, BSR, ... Μπορεί να έχετε ήδη συναντήσει κάποιον από αυτούς τους όρους χωρίς να γνωρίζετε πραγματικά τι σημαίνει. Εδώ και αρκετά χρόνια, η τεχνολογία Runflat χρησιμοποιείται κυρίως για sport και premium οχήματα ως λύση κατά του κινδύνου ατυχημάτων που προκαλείται από ένα ξαφνικό τρύπημα των ελαστικών.

Διαβάστε πιο κάτω για να μάθετε περισσότερα, με τη MICHELIN.

Πώς λειτουργούν τα ελαστικά Runflat;

Ένα ελαστικό Runflat έχει σχεδιαστεί με ενισχυμένα πλευρά, τα οποία βοηθούν ώστε να υπάρξει υποστήριξη στο βάρος του αυτοκινήτου, επιτρέποντάς του να συνεχίσει να κινείται μετά από απώλεια πίεσης.

Επιτρέπουν στο ελαστικό να διατηρεί επαρκή σταθερότητα για κάποιο χρονικό διάστημα, το οποίο σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν θα ακινητοποιηθούν στην άκρη του δρόμου περιμένοντας βοήθεια, καθώς μπορούν να μεταβούν μόνοι τους στο πλησιέστερο συνεργείο.

Πώς να αναγνωρίσετε τα Runflat ελαστικά;

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν εάν διαθέτουν ελαστικά runflat στο αυτοκίνητό τους κοιτάζοντας την κωδικοποίηση στο πλευρό των ελαστικών.

Η σήμανση των ελαστικών Runflat ποικίλλει ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Τα ελαστικά runflat της MICHELIN διαθέτουν έναν κωδικό «ZP» ή «EMT»:

- ZP για Zero Pressure (μηδενική πίεση)

- EMT Extended Mobility Tyre (ελαστικό εκτεταμένης κινητικότητας)

Η αγορά ελαστικών ανθεκτικών στη διάτρηση σάς προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και σιγουριά. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να αλλάξετε ένα σκασμένο λάστιχο στην άκρη του δρόμου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι δεν μπορείτε να αγνοήσετε το τρύπημα και να συνεχίσετε την οδήγηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιβάλλεται να πραγματοποιήσετε άμεσα επίσκεψη σε συνεργείο ή κατάστημα τοποθέτησης ελαστικών.

Τι να κάνετε σε περίπτωση απώλειας πίεσης;

Οι οδηγοί με ελαστικά Runflat μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για μέγιστη απόσταση έως και 80 επιπλέον χιλιόμετρα. Επιπλέον, οι οδηγοί μπορούν να συνεχίσουν να οδηγούν με ταχύτητες έως και 80 χλμ./ώρα με ελαστικά Runflat.

Οι αριθμοί αυτοί ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα προφίλ των ελαστικών και τους κατασκευαστές. Συγκεκριμένα, η απόσταση που μπορείτε να οδηγήσετε θα εξαρτηθεί από το φορτίο του οχήματός σας, την εξωτερική θερμοκρασία και το οδόστρωμα.

Είναι επισκευάσιμα τα ελαστικά Runflat;

Κάθε κατασκευαστής μπορεί να αποφασίζει ελεύθερα εάν θα επισκευάζει ή όχι τα ελαστικά runflat.

Η επισκευή των ελαστικών Runflat είναι τεχνικά δυνατή, ωστόσο όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Ζητήστε επαγγελματική συμβουλή!
 
Τα ελαστικά Runflat της MICHELIN μπορούν να επισκευαστούν μόνο μία φορά από επαγγελματία, υπό τις ίδιες συνθήκες και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία επιθεώρησης και επισκευής με τα ελαστικά που δεν είναι ZP. Με εξαίρεση τα ελαστικά τα οποία αναφέρουν ρητά στο πλευρό ότι δεν μπορούν να επισκευαστούν. 

Μπορώ να τοποθετήσω τα ελαστικά Runflat μόνος;

Ναι, μπορείτε να τοποθετήσετε μόνοι σας τα ελαστικά Runflat. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε πραγματικά τι κάνετε. Και αυτό γιατί η αφαίρεση οποιουδήποτε τύπου ελαστικού από τη ζάντα και η τοποθέτηση ενός καινούργιου σωστά στη θέση του πριν το φούσκωμα αποτελεί δύσκολη δουλειά. Καλό είναι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να προσπαθήσουν να βρουν έναν μεταπωλητή, ο οποίος θα το κάνει γι’ αυτούς. Οι οδηγοί μπορούν εύκολα να αναζητήσουν πληροφορίες στο διαδίκτυο για «ελαστικά runflat κοντά μου».

Εάν ο εφεδρικός τροχός σας αποτελεί ελαστικό runflat, μπορεί να αντικατασταθεί με τον ίδιο τρόπο όπως ένα κανονικό ελαστικό.

Πλεονεκτήματα των ελαστικών Runflat

Ασφάλεια

  • Έλεγχος του οχήματος με απόλυτη ηρεμία, ακόμα και σε περίπτωση απώλειας πίεσης ή τρυπήματος του ελαστικού
  • Μειωμένος κίνδυνος απόσπασης του ελαστικού από τη ζάντα
  • Δεν χρειάζεται να αλλάξετε ελαστικά (ρεζέρβα), το οποίο θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο σε έναν πολυσύχναστο δρόμο
  • Δυνατότητα συνέχισης του ταξιδιού χωρίς στάση για αλλαγή τροχού, με μέτρια ταχύτητα μέχρι το πιο κοντινό συνεργείο


Άνεση

  • Δεν απαιτείται άμεση αντικατάσταση του σκασμένου ελαστικού στην άκρη του δρόμου. Απόσταση οδήγησης 80 χλμ. (Η ταχύτητα περιορίζεται στα 80 χλμ/ώρα)
  • Μικρή εξοικονόμηση χώρου στο πορτμπαγκάζ του οχήματος, καθώς δεν απαιτείται πλέον εφεδρικός τροχός. Αυτό σημαίνει επίσης και μείωση του βάρους στο όχημα.


Εξοικονόμηση

  • Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε εφεδρικό τροχό, ούτε στον εξοπλισμό που απαιτείται για αντικατάσταση ενός τροχού.

Πώς μπορώ να γνωρίζω εάν το όχημά μου μπορεί να φορέσει ελαστικά runflat;

Τα ελαστικά runflat της Michelin μπορούν να τοποθετηθούν μόνο σε ζάντες με διπλή ράχη και σε οχήματα για τα οποία ο κατασκευαστής έχει εγκρίνει τοποθέτηση αυτο-υποστηριζόμενων ελαστικών.

Η Michelin συνιστά να μην τοποθετείτε αυτο-υποστηριζόμενα ελαστικά σε όχημα που δεν ήταν εξαρχής εξοπλισμένο με τέτοιου είδους ελαστικά (προαιρετικά ή σε σειρά) λόγω συγκεκριμένων σχεδιαστικών περιορισμών (βάρος και ακαμψία).

Το όχημα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με σύστημα παρακολούθησης πίεσης (TPMS) για να προειδοποιήσει τον οδηγό σε περίπτωση πτώσης της πίεσης.

Η Michelin συνιστά να εξοπλίζετε το όχημα με 4 ελαστικά MICHELIN ZP.

Πού μπορώ να αγοράσω ελαστικά Runflat;

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο εντοπισμού μεταπωλητών μας για να βρείτε ελαστικά runflat κοντά σας.

map search desktop

Βρείτε μεταπωλητές ελαστικών κοντά σας, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Αναζήτηση με
Διεύθυνση, Πόλη ή Τ.Κ.
Αυτοκίνητο
  • Αυτοκίνητο
  • Μοτοσυκλέτα
Εντοπισμός της τοποθεσίας μου
Αναζήτηση

Ποιες άλλες λύσεις διατίθενται για αντιμετώπιση των τρυπημάτων; Τι εναλλακτικές υπάρχουν;

Είτε θέλετε να τοποθετήσετε ελαστικά runflat στο όχημά σας είτε όχι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές:

- Χρήση σφραγιστικού σπρέι για ελαστικά αυτοκινήτου:  το σπρέι αυτό για διακοπή των διαρροών αποτελεί την πιο εύκολη λύση για αντιμετώπιση ενός τρυπημένου ελαστικού.

- Αντικατάσταση του τρυπημένου ελαστικού σας με εφεδρικό τροχό.

- Χρήση ελαστικών με ενσωματωμένη τεχνολογία σφραγιστικού, όπως το MICHELIN Selfseal.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω αλυσίδες χιονιού με ελαστικά runflat;

Όταν χρησιμοποιείτε αλυσίδες χιονιού, η Michelin συμβουλεύει να χρησιμοποιείτε αλυσίδες με αυτόματους εντατήρες οι οποίοι προσαρμόζονται καλύτερα στο ξεφούσκωτο ελαστικό.

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο