winter van tyre

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα χειμερινά ελαστικά για van

Συμβουλές για Ελαστικά Αυτοκινήτου

Η επιλογή των σωστών χειμερινών ελαστικών για van μπορεί να φαίνεται περίπλοκη.
 Υπάρχουν, ωστόσο ορισμένα κριτήρια που πρέπει να έχετε υπόψη, τα οποία θα σας εξηγήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Τι χειμώνα έχετε να αντιμετωπίσετε;

Καταρχάς, είναι σημαντικό ένας ήπιος χειμώνας να διαχωρίζεται από έναν χειμώνα με δύσκολες συνθήκες.
Γιατί; Επειδή ο τύπος του χειμώνα που έχετε να αντιμετωπίσετε θα καθορίσει την επιλογή των σωστών χειμερινών ελαστικών για van, αυτών, δηλαδή, που θα σας παρέχουν την καλύτερη ασφάλεια, κινητικότητα με πρόσφυση και έλξη στις χειμερινές συνθήκες στις οποίες εκτίθεστε όταν οδηγείτε.

1 - Ήπιος χειμώνας

Ταξιδεύετε σε μια περιοχή με ήπιο χειμώνα, όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους 7°C, και με σποραδικές χιονοπτώσεις. Τα χειμερινά ελαστικά για van, λόγω του ότι είναι προσαρμοσμένα σε αυτές τις συνθήκες, θα σας επιτρέπουν να οδηγείτε χωρίς δυσκολία σε επιφάνειες με μέτρια χιονόπτωση, στις οποίες τα καλοκαιρινά ελαστικά, όντας λιγότερο αποτελεσματικά, θα σας εξέθεταν στον κίνδυνο ολίσθησης και σε απώλεια ελέγχου του οχήματός σας.

2 - Χειμώνας με δύσκολες συνθήκες

Ταξιδεύετε σε μια περιοχή με ακραίο χειμώνα και συχνές χιονοπτώσεις και πάγο. Σε αυτές τις συνθήκες, οι δρόμοι είναι δύσκολοι, ολισθηροί και σας εκθέτουν σε μεγαλύτερους κινδύνους, τους οποίους τα ελαστικά σας πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν.

Επιλέξτε τα χειμερινά σας ελαστικά για van ανάλογα με τον τύπο του χειμώνα που αντιμετωπίζετε

Πιστοποίηση 3PMSF

Το ακρωνύμιο 3PMSF, το οποίο μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, είναι η επίσημη πιστοποίηση ότι ένα ελαστικό έχει περάσει επιτυχώς αντικειμενικές δοκιμές για ασφαλή οδήγηση σε χειμερινές συνθήκες. 3PMSF σημαίνει «3 Peak Mountain Snow Flake» ή αλπικό σύμβολο με νιφάδα χιονιού σε βουνό με τρεις κορυφές.

Αυτή η πιστοποίηση είναι καθοριστική για την επιλογή των χειμερινών σας ελαστικών για van, καθώς εγγυάται τις επιδόσεις τους σε χειμερινές και χιονισμένες συνθήκες. Συμβολίζεται με αυτό το λογότυπο, το οποίο θα βρείτε στο πλευρό του ελαστικού όταν φέρει πιστοποίηση 3PMSF.

Η πιστοποίηση 3PMSF «3 Peak Mountain Snow Flake» στο πλευρό ενός χειμερινού ελαστικού

Η πιστοποίηση 3PMSF «3 Peak Mountain Snow Flake» στο πλευρό ενός χειμερινού ελαστικού

Κάτω από τους 7°C, ένα ελαστικό με πιστοποίηση 3PMSF προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος από ένα καλοκαιρινό ελαστικό σε κάθε τύπο εδάφους.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της πιστοποίησης 3PMSF και της σήμανσης M+S;

Η πιστοποίηση 3PMSF εκδίδεται από πιστοποιημένο εργαστήριο. Εγγυάται τις επιδόσεις του ελαστικού σε χειμερινές και χιονισμένες συνθήκες, ενώ το M+S είναι μια σήμανση που υποδηλώνει ότι το ελαστικό, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, είναι ελαστικό «χιονιού», δηλαδή ελαστικό με σκάλισμα και δομή πέλματος που του προσδίδουν καλύτερη συμπεριφορά σε φρέσκο χιόνι ή χιόνι που λιώνει ή σε λάσπη από ένα κλασικό ελαστικό για οδόστρωμα. Αλλά, σε αντίθεση με την πιστοποίηση 3PMSF, δεν είναι δοκιμασμένο σε συνθήκες χιονιού.

m s 2

Σήμανση M+S «Mud + Snow» (λάσπη και χιόνι) στο πλευρό ενός χειμερινού ελαστικού

Ποια χειμερινά ελαστικά είναι καλύτερα για το van σας;

Πλέον γνωρίζετε τις σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε τα χειμερινά σας ελαστικά για van. Φυσικά, στη Michelin διαθέτουμε ελαστικά που είναι κατάλληλα για όλες τις χειμερινές συνθήκες που αναφέραμε προηγουμένως. Όλα τα ελαστικά φέρουν πιστοποίηση 3PMSF.

Οι τρεις επιλογές που έχετε για το van σας είναι:

MICHELIN Agilis X-Ice North

Το ελαστικό με καρφιά MICHELIN Agilis X-Ice North, το οποίο φέρει πιστοποίηση 3PMSF, έχει σχεδιαστεί για όλα τα van που πρέπει να κυκλοφορούν σε δύσκολες χειμερινές συνθήκες, με συχνές και έντονες χιονοπτώσεις και πάγο.

cla86ndbw0eo201jfv8aq2efa 4w 173 tire michelin agilis x ice north product in context nosignature lan

MICHELIN Agilis Alpin

Αυτό το χειμερινό ελαστικό για van της MICHELIN έχει σχεδιαστεί για να παρέχει βέλτιστες επιδόσεις σε ελαφριά φορτηγά και εμπορικά οχήματα τον χειμώνα, όταν οι χιονοπτώσεις είναι συχνές και έντονες. Λόγω του ότι φέρει την πιστοποίηση 3PMSF, προσφέρει εξαιρετικό φρενάρισμα και επιτάχυνση στο χιόνι χάρη στην τεχνολογία «Stabilygrip»: οι αυτοασφαλιζόμενες ραβδώσεις σε διαφορετικά γεωμετρικά σχήματα βοηθούν στη σταθεροποίηση των μπλοκ του πέλματος και των ελαστικών. Επιπλέον, η μεγάλη τετράγωνη επιφάνεια από γόμα και το ειδικό μείγμα ανθεκτικών στη φθορά υλικών μεγιστοποιεί το ίχνος και προσφέρει εξαιρετική αντοχή. Η ενισχυμένη αντοχή του μπορεί, επίσης, να αντέξει μεγάλα φορτία και δύσκολες συνθήκες.MICHELIN Agilis CrossClimate

Το MICHELIN Agilis CrossClimate είναι ένα All Season ελαστικό για van, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ασφάλεια, αντοχή, στιβαρότητα και πρόσφυση για ξέγνοιαστη οδήγηση όλο τον χρόνο.
Προσφέρει βέλτιστο φρενάρισμα σε στεγνές επιφάνειες και εξαιρετική πρόσφυση σε βρεγμένες επιφάνειες. Δεδομένου ότι φέρει την πιστοποίηση 3PMSF, αποδίδει καλά και σε ηπιότερες χειμερινές συνθήκες με περιστασιακές χιονοπτώσεις. Παρέχει καλή πρόσφυση σε δύσκολες επιφάνειες, όπως λάσπη, γρασίδι, χαλίκια ή χιόνι. Η ενισχυμένη του στιβαρότητα είναι σχεδιασμένη να αντέχει στη φθορά και τα χτυπήματα.
Το πλεονέκτημα του MICHELIN Agilis CrossClimate είναι ότι δεν χρειάζεται να αλλάζετε ελαστικά τον χειμώνα και το καλοκαίρι, εξοικονομώντας, έτσι, χρόνο και χρήμα. Μπορείτε να τα έχετε όλο τον χρόνο εάν, φυσικά, δεν οδηγείτε σε δύσκολες χειμερινές συνθήκες.

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο