Επιλέξτε τα καλύτερα ελαστικά van εκτός δρόμου

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ VAN ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ

Συμβουλές για Ελαστικά Αυτοκινήτου

Για να επιλέξετε τα καλύτερα ελαστικά van εκτός δρόμου, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τα σωστά κριτήρια για τη χρήση που επιθυμείτε. Διαβάστε το άρθρο για να μάθετε πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή για το van σας.

Ελαστικά van παντός εδάφους ή εκτός δρόμου;

Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ των «ελαστικών van εκτός δρόμου» και των «ελαστικών van παντός εδάφους». Τα εδάφη που συχνά χαρακτηρίζουμε ως «εκτός δρόμου» είναι τραχιά φυσικά περιβάλλοντα για τα οποία δεν είναι σχεδιασμένο ένα van. Μόνο τετρακίνητα οχήματα, γνωστά ως 4x4, είναι σχεδιασμένα για να οδηγούν σε τέτοιες συνθήκες.

Ωστόσο, ένα van ίσως να πρέπει να ταξιδέψει σε πιο δύσκολο έδαφος από την άσφαλτο ενός παραδοσιακού δρόμου.

Σε τι τύπους εδάφους οδηγείτε;

Είτε σε γρασίδι, είτε σε βρεγμένο ή λασπώδες έδαφος, χιόνι, χαλίκια ή πέτρες, μπορεί να οδηγείτε σε ολισθηρές ή μαλακές επιφάνειες, όπου το όχημά σας μπορεί να ακινητοποιηθεί, να κολλήσει ή να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλειά σας.

Το πλαίσιο της δραστηριότητάς σας μπορεί να σας αναγκάσει να οδηγήσετε σε δύσκολο έδαφος ή εμπόδια. Πιθανόν να αναγνωρίσετε το πλαίσιο της δραστηριότητάς σας στις παρακάτω περιπτώσεις:

The thick, reinforced sidewalls of the MICHELIN Agilis make it an excellent off-road tyre for vans.

1 - Οδηγείτε κυρίως στην πόλη

Για παράδειγμα, εάν όλη τη μέρα εκτελείτε δρομολόγια στην πόλη, μπορεί να χτυπήσετε σε κάποιο κράσπεδο.

Ίσως αντιμετωπίσετε λακκούβες σε δρόμους που έχουν καταπονηθεί σε βάθος χρόνου και λόγω του καιρού.

Για να περιορίσετε τον κίνδυνο δημιουργίας «καρούμπαλου» (ορατό εξόγκωμα στο πλευρό), σας συστήνουμε να εξοπλίσετε το van σας με χοντρά, ενισχυμένα πλευρά, όπως στα ελαστικά MICHELIN Agilis 3 (καλοκαίρι) και τα MICHELIN Agilis Alpin (χειμώνας) ή τα MICHELIN Agilis CrossClimate (all season).

The thick, reinforced sidewalls of the MICHELIN Agilis make it an excellent off-road tyre for vans.

2 - Εργάζεστε σε εργοτάξια

Εάν λόγω της δραστηριότητάς σας πρέπει να οδηγείτε σε εργοτάξια, το όχημά σας έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα δύσκολες επιφάνειες, για παράδειγμα με λάσπη και πέτρες, οι οποίες απαιτούν στιβαρά ελαστικά που να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά σε αμυχές και τρυπήματα.

Σε αυτήν την περίπτωση, σας προτείνουμε να εξοπλίσετε το van σας με τα ελαστικά MICHELIN Agilis CrossClimate, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε όλο τον χρόνο, ακόμα και σε μέτρια χιονόπτωση, ή τα ελαστικά MICHELIN Agilis Alpin για δριμύτερους χειμώνες.

A good all-terrain van tyre must be able to withstand the difficult surfaces of construction sites

3 - Οδηγείτε κυρίως στην ύπαιθρο

Στις αγροτικές περιοχές, συνήθως χρησιμοποιείτε εθνικές και επαρχιακές οδούς. Ορισμένοι από αυτούς τους δρόμους είναι καλά συντηρημένοι, ενώ άλλοι μπορεί να είναι παραμελημένοι ή να μη συντηρούνται καθόλου. Ίσως συναντήσετε λακκούβες, ενίοτε αρκετά βαθιές, οι οποίες είναι συχνό φαινόμενο σε ήδη παραμορφωμένους δρόμους που είχαν παλαιότερα μπαλωθεί, επιτυχώς και μη, λόγω της μείωσης του προϋπολογισμού των τοπικών αρχών. Μπορεί, επίσης, να οδηγείτε σε περιοχές με πέτρες, λάσπη ή γρασίδι, για να μεταβείτε σε εγκαταστάσεις ή κατοικίες μακριά από τον δρόμο.

Επιλέξτε ανθεκτικά ελαστικά υψηλών επιδόσεων που προσφέρουν άριστη πρόσφυση για αυτούς τους τύπους δύσκολου εδάφους. Σας προτείνουμε τα ελαστικά MICHELIN Agilis 3 (καλοκαίρι) και τα MICHELIN Agilis Alpin (χειμώνας) ή τα MICHELIN Agilis CrossClimate (all season).

Ελαστικά van παντός εδάφου

Οι μηχανικοί της Michelin, αφοσιωμένοι στην καινοτομία και την εξαιρετική οδηγική εμπειρία, αναπτύσσουν κάποια από τα εντυπωσιακότερα ελαστικά εκτός δρόμου του κόσμου.

Τα ελαστικά MICHELIN Agilis, ειδικά σχεδιασμένα για van, παρέχουν ενισχυμένη πρόσφυση σε δύσκολες επιφάνειες.

MICHELIN Agilis CrossClimate - EN

Βέλτιστη πρόσφυση σε όλους τους τύπους εδάφους

Η οδήγηση στη λάσπη, στο γρασίδι, σε χαλίκια και στο χιόνι δεν είναι πια εμπόδιο χάρη στην τεχνολογία των ελαστικών MICHELIN Agilis CrossClimate: το σκάλισμα του πέλματος σε σχήμα V με μεγάλα μπλοκ και φαρδιές αυλακώσεις προσφέρουν άριστη πρόσφυση ακόμα και σε απαιτητικές επιφάνειες. Διασφαλίζουν, επίσης, την εκκένωση του νερού όταν οδηγείτε σε βρεγμένες επιφάνειες.

Ενισχυμένη αντοχή

Τα δύσκολα εδάφη σας εκθέτουν τα ελαστικά σε μεγαλύτερο κίνδυνο για τρυπήματα και υπερβολική φθορά. Γι’ αυτό κάναμε τα ελαστικά MICHELIN Agilis CrossClimate πιο ανθεκτικά.

Έχουν μοναδικές ασπίδες στα πλευρά που τα προστατεύουν από προσκρούσεις και τα έχουμε σχεδιάσει με ένα υλικό ανθεκτικό στην τριβή που βασίζεται σε καινοτόμα τεχνολογία, ώστε να τα κάνει ακόμα πιο δυνατά.

Ένα ευέλικτο ελαστικό van για όλες τις εποχές

Μπορεί να είναι χρονοβόρο και δαπανηρό να αλλάζετε καλοκαιρινά/χειμερινά ελαστικά στην αρχή κάθε εποχής. Από την άλλη, θέλετε να μπορείτε να οδηγείτε με ασφάλεια σε όλες τις καιρικές συνθήκες, το καλοκαίρι και τον χειμώνα εξίσου.

Για τον λόγο αυτό, το ελαστικό MICHELIN Agilis CrossClimate All Season είναι η ιδανική επιλογή για να μπορείτε να εργάζεστε όλο τον χρόνο χωρίς να χρειάζεται να αλλάζετε ελαστικά.

Το MICHELIN Agilis CrossClimate είναι πιστοποιημένο για χειμώνα (3PMSF), το οποίο σημαίνει ότι οι επιδόσεις του στο χιόνι και τις βρεγμένες επιφάνειες είναι δοκιμασμένες και επαληθευμένες.

Έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός καλοκαιρινού ελαστικού με εκείνα ενός χειμερινού ελαστικού, επομένως σας προσφέρει όλο τον χρόνο όλες τις επιδόσεις που αναφέραμε προηγουμένως, παρά τις μεταβολές του καιρού και της θερμοκρασίας.

Μάθετε περισσότερα για τα ελαστικά van All Season

N°1 στη διάρκεια ζωής σε όλες τις κατηγορίες ελαστικών(1)(2)

Όσο περισσότερο διαρκούν τα ελαστικά σας, τόσο περισσότερα χρήματα εξοικονομείτε. Η αντικατάσταση φθαρμένων ελαστικών όχι μόνο χρειάζεται χρήματα, αλλά και χρόνο.

Σχεδιάσαμε το ελαστικό MICHELIN Agilis CrossClimate για να διαρκεί, διατηρώντας, παράλληλα, τις επιδόσεις του.

Κατά μέσο όρο, μπορεί να οδηγηθεί κατά 25% περισσότερα χιλιόμετρα από τα καλοκαιρινά και τα χειμερινά ελαστικά άλλων μεγάλων ανταγωνιστών και κατά 39% περισσότερα χιλιόμετρα από τους all season ανταγωνιστές του (1)(2).Χάρη στη διάρκεια ζωής του, μπορείτε να εξοικονομήσετε κατά μέσο όρο 4 ελαστικά ανά 100.000 km.(3)

ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

(1) - διάρκεια ζωής - Δοκιμές διάρκειας ζωής που διενεργήθηκαν το 2017 από το DEKRA Test Center κατόπιν αιτήματος της Michelin, σε Mercedes-Benz Sprinter με ελαστικά μεγέθους 235/65 R16C 115/113 R, σε σύγκριση με τους μεγάλους ανταγωνιστές premium καλοκαιρινών, χειμερινών και all season ελαστικών (ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ: MICHELIN Agilis CrossClimate (50.145 km), BRIDGESTONE Duravis 660 (42.760 km), CONTINENTAL ContiVanContact™ 100 (29.660 km), WINTER MICHELIN Agilis CrossClimate (50.412 km), CONTINENTAL VanContact Winter (32.863 km), PIRELLI Carrier™ Winter (33.009 km), ALL SEASON MICHELIN Agilis CrossClimate (47.702 km) CONTINENTAL VanContact™ 4Season (21.396km), PIRELLI Carrier™ All Season (30.467 km), GOODYEAR Vector 4 Seasons (29.790 km)). Η δοκιμή διάρκειας ζωής πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες μέσης πραγματικής χρήσης (D50) στα 10.000 χλμ., με εκτιμώμενη διάρκεια ζωής στα 1,6 χιλ.

 

(2) - διάρκεια ζωής - Εσωτερική μελέτη της Michelin που διενεργήθηκε στο DEKRA Test Centre (Πίστα Narbonne), τον Δεκέμβριο 2020-Φεβρουάριος 2021, σε Renault Master, με ελαστικά MICHELIN Agilis CrossClimate (29.789 km) μεγέθους 235/65R16C 115/113 R σε σύγκριση με τα ελαστικά BRIDGESTONE Duravis All Season (22.023 km). Η δοκιμή διάρκειας ζωής πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες μέσης πραγματικής χρήσης (D50) στα 9.421 χλμ., με εκτιμώμενη διάρκεια ζωής στα 1,6 χιλ.

 

(3) - εξοικονόμηση χρημάτων - εξοικονόμηση 4 ελαστικών κατά μέσο όρο, ανά 100.000 km έναντι των βασικών all season ανταγωνιστών. Εσωτερικός υπολογισμός με βάση το Εργαλείο αξίας για στόλο, με ελαστικά μεγέθους 235/65 R16 115/113R για 1 ελαφρύ εμπορικό όχημα με 100.000km ετήσια χιλιόμετρα ανά όχημα και περίοδο κύκλου ζωής 1 έτους (MICHELIN Agilis CrossClimate: 4 ελαστικά, Continental VanContact 4 Seasons: 12 ελαστικά, Pirelli Carrier AllSeason: 8 ελαστικά, Goodyear Vector 4Seasons Cargo: 8 ελαστικά και Bridgestone Duravis All Season: 8 ελαστικά).

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο