tyres for electric cars

Ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα: βασικό στοιχείο της ηλεκτρικής κινητικότητας 

Συμβουλές για Ελαστικά Αυτοκινήτου

Όλοι το έχουμε προσέξει: Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πιο αθόρυβα, βαρύτερα και επιταχύνουν εντυπωσιακά γρήγορα. Επομένως, ποια ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να μεγιστοποιήσουμε την οδηγική άνεση και την αυτονομία του ηλεκτρικού μας αυτοκινήτου; Σήμερα, το ζήτημα των επιδόσεων των ελαστικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι εξίσου σημαντικό με την αυτονομία  της μπαταρίας και την πυκνότητα δικτύου του σημείου φόρτισης.

Νέες αισθήσεις, τα καλύτερα ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα 

The range challenge of electric cars

Επιτάχυνση, φρενάρισμα, ροπή, επίπεδο θορύβου... η οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου προσφέρει μια ολοκαίνουργια εμπειρία. Ένα απλό test-drive και θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε ιπτάμενο χαλί, μόνο με τον ήχο του ανέμου και των ελαστικών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως φόντο. Ως πρωταθλήτρια της βιώσιμης κινητικότητας τόσο για το δρόμο όσο και για την πίστα, η Michelin ερευνά εδώ και καιρό τεχνολογίες ελαστικών ηλεκτρικών οχημάτων, κυρίως μέσω της συμμετοχής της στη Formula E, στην οποία είναι συνεργάτης από την πρώτη της σεζόν το 2014. Ο ηλεκτρικός ανταγωνισμός υψηλού επιπέδου έχει χρησιμεύσει ως μοχλός ανάπτυξης και μεταφοράς τεχνολογίας, ιδιαίτερα στον τομέα της ενεργειακής αποτελεσματικότητας  για να προσφέρει τα καλύτερα δυνατά ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η πρόκληση αυτονομίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

The future of electric vehicles is in part dependent on their range, which is a major factor driving public adoption. Range can be extended by opting for a more energy-efficient driving style and using regenerative braking whenever possible. But that is not enough. So car manufacturers are investing heavily in Research & Development programs to create ever more efficient and energy-dense batteries. But the downside is that batteries are becoming heavier and heavier, which in turn leads to accelerated tyre wear. For tyre manufacturers, this represents a double challenge: tyres for electric cars need to carry heavier loads while still providing excellent longevity. Michelin successfully rose to the challenge by developing two tyres: MICHELIN e.Primacy and MICHELIN Pilot Sport EV.

Ελαστικά MICHELIN για ηλεκτρικά αυτοκίνητα: ενισχύστε την αυτονομία της μπαταρίας σας 

Με το ελαστομερές υψηλής ελαστικότητάς του, το ελαστικό MICHELIN e.Primacy προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων, από άποψη διάρκεια ζωής και αντίστασης κύλισης. Αυξάνει την αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου κατά 7%*(1), που ισοδυναμεί με επιπλέον 30 km σε μια διαδρομή 400 km. Το οποίο μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμο στο τέλος μιας διαδρομής, όταν κάποιος πρέπει να φτάσει στον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης. Το ελαστικό MICHELIN Pilot Sport EV, σχεδιασμένο για πιο σπορ οδήγηση, προσφέρει εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλισης χάρη στην τεχνολογία GreenPower Compound, με αποτέλεσμα την αύξηση της αυτονομίας κατά 60 Km*(2). Για τους οδηγούς που θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του οχήματός τους, αυτή η βελτίωση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας - χάρη στα - ελαστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων - μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά.

Η σπορ οδήγηση γίνεται ηλεκτρική! 

Λένε ότι ο ηλεκτρισμός ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι η επιτάχυνση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων μπορεί να είναι πραγματικά εκρηκτική εάν έχουν τοποθετηθεί τα σωστά ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το MICHELIN Pilot Sport EV είναι ένα ελαστικό ηλεκτρικού αυτοκινήτου, κατάλληλο για χρήση στο δρόμο, σχεδιασμένο για σπορ οδήγηση και αναπτύχθηκε αξιοποιώντας την εμπειρία της Michelin στη Formula E. Είναι ικανό να χειριστεί την ακραία επιτάχυνση και τη μαζική κατανομή που χαρακτηρίζει αυτά τα οχήματα. Το ελαστικό MICHELIN Pilot Sport EV το επιτυγχάνει χάρη στην τεχνολογία ElectricGrip Compound TM, η οποία χρησιμοποιεί ελαστικό υψηλής ακαμψίας. Κατάλληλο για σπορ οδήγηση όταν τα ελαστικά υφίστανται δύσκολες συνθήκες, παρέχει βέλτιστη πρόσφυση τόσο σε στεγνούς όσο και σε βρεγμένους δρόμους. Έτσι, το ελαστικό MICHELIN Pilot Sport EV προσφέρει εξαιρετική οδηγική απόλαυση, ενώ εγγυάται επιδόσεις και ασφάλεια.

Από αγώνες ποδηλασίας μέχρι ηλεκτρικά ποδήλατα

Σήμερα 1 στα 5 ποδήλατα που πωλούνται είναι ηλεκτρονικά. Η Michelin προσφέρει λύσεις για τους λάτρεις της ποδηλασίας με την γκάμα ελαστικών Ready για ηλεκτρικά ποδήλατα. Το μοντέλο MICHELIN PROTEK διαθέτει εξαιρετική στιβαρότητα και πρόσφυση, για ασφαλή οδήγηση στην πόλη σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Για τους ποδηλάτες που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά ποδήλατα, αυτό σημαίνει λιγότερα τρυπήματα και καλύτερη ηλεκτρική υποβοήθηση.

From cycle racing to e-bikes

Νομικές επισημάνσεις

*(1) Μεγαλύτερη αυτονομία και χαμηλότερες εκπομπές CO2 – Το νέο ελαστικό MICHELIN e-PRIMACY προσφέρει κατά μέσο όρο 2 kg/t λιγότερη αντίσταση κύλισης από τον ανταγωνισμό, ισοδύναμη με εξοικονόμηση καυσίμου έως 0,21 λίτρα/100 χλμ. Αυτό αντιστοιχεί σε μείωση κατά 5 g στις εκπομπές CO2 για ένα VW Golf 7 1.5 TSI και σε αύξηση 7% αυτονομίας για ένα VW e.Golf. Δοκιμές αντίστασης κύλισης, που πραγματοποιήθηκαν σε μηχανή από την
Applus Idiada κατόπιν αιτήματος της Michelin, τον Ιούνιο (καινούργιο ελαστικό) και τον Αύγουστο (λείανση των ελαστικών μέχρι τα 2 χιλ.) 2020, σε διάσταση 205/55 R16 91V.


*(2) Καλύτερη αυτονομία για ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων –Εσωτερική μελέτη αντίστασης κύλισης, που πραγματοποιήθηκε τον 10/2020, στη διάσταση 255/45 R19, συγκρίνοντας το ελαστικό MICHELIN Pilot Sport EV (6,47kg/t) με το ελαστικό MICHELIN Pilot Sport 4 SUV (8,8kg/t). Για ένα ηλεκτρικό όχημα βάρους 2.151 κιλών, με αυτονομία 540 χλμ., αυτή η διαφορά των 2,3 κιλών/τόνο έχει ως αποτέλεσμα αύξηση της αυτονομίας πάνω από 60 km, που ισοδυναμεί με 10% βελτίωση σε σχέση με την αρχική αυτονομία.

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο