4w 461 tire michelin crossclimate 2 en us product in context dry no signature 16 slash 9

Τι να κάνετε όταν αλλάζει το κράτημα στο δρόμο;

Συμβουλές για Ελαστικά Αυτοκινήτου

Κράτημα στο δρόμο, διαχείριση στο δρόμο… Κατά καιρούς οι οδηγοί ίσως παρατηρήσουν ότι το αυτοκίνητό τους δεν συμπεριφέρεται όπως παλιά, παρόλο που δεν έχουν κάνει κάτι ιδιαίτερο. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν! Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγεί όταν παρατηρούν ανεπαρκή διαχείριση των ελαστικών κατά την οδήγηση; Απαιτείται επίσκεψη σε ειδικό επαγγελματία για να βοηθήσει στη σωστή διάγνωση.

Διαβάστε πιο κάτω για να μάθετε περισσότερα, με τη Michelin.

Τι είναι η διαχείριση στον δρόμο;

Η επίδοση της διαχείρισης αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο το όχημα/ελαστικό ανταποκρίνεται στις πολλές απαιτήσεις του οδηγού, όπως η κατεύθυνση της οδήγησης, η επιτάχυνση και το φρενάρισμα. Η διαχείριση είναι καίρια τόσο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του οχήματος, όσο και για την οδηγική απόλαυση.

Η επίδοση της διαχείρισης αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο το όχημα/ελαστικό ανταποκρίνεται στις πολλές απαιτήσεις του οδηγού

Γιατί έχει αλλάξει η διαχείριση στο δρόμο;

Κράσπεδα, λακκούβες, σαμαράκια… υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορούν να αλλάξουν τη συμπεριφορά του οχήματος.

Κράσπεδα, λακκούβες, σαμαράκια… υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορούν να αλλάξουν τη τη διαχείριση των ελαστικών.

Όταν οι τροχοί χάνουν την ευθυγράμμισής τους, ίσως αισθανθείτε έλλειψη απόκρισης στο τιμόνι, περισσότερους κραδασμούς ή το αυτοκίνητο να κινείται προς το πλάι.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να επισκευαστεί. Οι επαγγελματικές υπηρεσίες ευθυγράμμισης τροχών ή οι υπηρεσίες ζυγοστάθμισης τροχών μπορούν να το διορθώσουν.

Γιατί τα ελαστικά διαδραματίζουν καίριο ρόλο σε στη διαχείριση ενός οχήματος;

Όσον αφορά τον οδηγό, η διαχείριση στον δρόμο μετριέται πάνω από όλα από τον βαθμό στον οποίο το όχημα ανταποκρίνεται στις ενέργειες του οδηγού. Όλα πρέπει να κυλούν ομαλά, με συνέπεια και χωρίς εκπλήξεις.

Για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, η διαχείριση στον δρόμο αποτελεί μια από τις κύριες πτυχές της απόδοσης. Όσον αφορά την ασφάλεια και την οδηγική απόλαυση, η απόδοση σε αυτόν τον τομέα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την έγκριση των ελαστικών. Πράγματι, πρόκειται για ένα από τα στοιχεία που σχολιάστηκαν περισσότερο τόσο από τους επαγγελματίες (από παράγοντες διαμόρφωσης της κοινής γνώμης και σε εκδηλώσεις ενημέρωσης του Τύπου) όσο και από οδηγούς.

Η ανάπτυξη της διαχείρισης είναι ιδιαιτέρως περίπλοκη καθώς εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων σε τρία διαφορετικά επίπεδα, και συγκεκριμένα:

• το όχημα (γεωμετρία και κατανομή βάρους),
• τα στοιχεία που εμπλέκονται στην επαφή εδάφους/οχήματος (ελαστικά, σύστημα κατεύθυνσης και αναρτήσεις),
• τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (έλεγχος ευστάθειας και άξονας κατεύθυνσης).

Το ελαστικό διαδραματίζει καίριο ρόλο στο κράτημα στο δρόμο καθώς είναι αυτό που εξασφαλίζει τη μετάδοση των προσπαθειών μεταξύ οχήματος και εδάφους για διατήρηση της τροχιάς που ορίζει ο οδηγός.

Η επίδοση της διαχείρισης των ελαστικών αξιολογείται μέσω μιας σειράς δοκιμών (τόσο αντικειμενικές όσο και υποκειμενικές, σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα αλλά και με τη χρήση μηχανημάτων).

Η διαχείριση στο δρόμο είναι σε μεγάλο βαθμό επισκευάσιμη μέσω γεωμετρίας. Ωστόσο, σε περίπτωση μεγάλης κρούσης, τα μηχανικά μέρη του οχήματος ενδέχεται να επηρεαστούν και να καταστραφούν.

Γιατί η ευθυγράμμιση των τροχών είναι καίρια για την ασφάλειά σας;

Σφιγκτήρας ευθυγράμμισης αυτοκινήτου σε συνεργείο αυτοκινήτων

Εάν η γεωμετρία των αναρτήσεων του οχήματός σας είναι λανθασμένη, η διαχείρισή της μπορεί να αλλάξει, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά σας. Ίσως παρατηρήσετε ανομοιόμορφη φθορά στα ελαστικά σας.

Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε σωστή ευθυγράμμιση ώστε να έχετε καλύτερη διαχείριση στον δρόμο, να προστατεύετε τα ελαστικά σας από ακανόνιστη ή/και γρήγορη φθορά και να εξοικονομείτε καύσιμα.

Τι είναι η ζυγοστάθμιση τροχών;

Ένα καλά σταθμισμένο ελαστικό, με ομοιόμορφη κατανομή βάρους, περιστρέφεται στον άξονά του χωρίς να προκαλεί κραδασμούς. Για τέλεια στάθμιση, τοποθετούνται βάρη σε ορισμένα σημεία γύρω από τη ζάντα.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από ειδικούς, καθώς απαιτεί ειδικό εξοπλισμό μέτρησης. Τα καλά σταθμισμένα ελαστικά προσφέρουν πιο άνετη οδήγηση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μικρότερη πρόωρη μηχανική φθορά. Μάθετε περισσότερα για τη ζυγοστάθμιση τροχών.

Πώς μπορείτε να βρείτε έναν ειδικό επαγγελματία ευθυγράμμισης και ζυγοστάθμισης τροχών κοντά σας;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αναζήτησης για ζυγοστάθμιση τροχών κοντά μου και για βρείτε ένα επαγγελματικό συνεργείο. Η ευθυγράμμιση των ελαστικών σας θα βοηθήσει σε βελτίωση της διαχείρισης των ελαστικών. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο εντοπισμού μεταπωλητών μας.

map search desktop

Βρείτε μεταπωλητές ελαστικών κοντά σας, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Αναζήτηση με
Διεύθυνση, Πόλη ή Τ.Κ.
Αυτοκίνητο
  • Αυτοκίνητο
  • Μοτοσυκλέτα
Εντοπισμός της τοποθεσίας μου
Αναζήτηση
Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο