reifenpannenspray 65001 anwendung am reifen

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το σφραγιστικό για ελαστικά αυτοκινήτων

Συμβουλές για Ελαστικά Αυτοκινήτου

Να θυμάστε ότι το σφραγιστικό σπρέι για ελαστικά αυτοκινήτου, όπως και άλλες μορφές επισκευής τρυπημάτων, αποτελεί προσωρινή λύση και δεν συνιστάται για μεγάλες αποστάσεις ή για υψηλές ταχύτητες (πάνω από 80 χλμ./ώρα). Υπάρχει κίνδυνος να υποστεί ζημιά το ελαστικό όταν θα σκάσει ή όταν έχει πολύ χαμηλή πίεση, προτού επιδιορθώσει το στεγανωτικό τη διαρροή και  αποκατασταθεί η  πίεση.

Εάν τα ελαστικά σας έχουν υποστεί φθορά, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό όσο το δυνατόν συντομότερα.  

Εδώ παρουσιάζουμε ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με το σφραγιστικό σπρέι για τα ελαστικά του αυτοκινήτου, τον τρόπο χρήσης του, τα οφέλη του, την απόσταση που μπορείτε να διανύσετε και την ταχύτητα με την οποία μπορείτε να κινηθείτε αφού το χρησιμοποιήσετε. 

Τι είναι το σφραγιστικό σπρέι για ελαστικά αυτοκινήτου;

Από το πάτημα ενός καρφιού, είναι πολύ εύκολο να βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα απρόσμενο τρύπημα στο ελαστικό του αυτοκινήτου σας. Αλλά πέρα από την αντικατάσταση του ελαστικού σας με εφεδρικό τροχό, γνωρίζατε ότι υπάρχει ένας εύκολος και άμεσος τρόπος για να επιδιορθώσετε προσωρινά το τρύπημα, χωρίς να απαιτούνται εργαλεία, ώστε να επιστρέψετε στο οδόστρωμα και να φτάσετε στον προορισμό σας; 

Tyre sealant, also known as tyre weld, is a popular emergency puncture repair solution, a spray to stop leaks that is often used by car manufacturers that now include it alongside or instead of a spare tyre.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι κάποιοι κατασκευαστές ελαστικών προσφέρουν ελαστικά με σφραγιστικό το οποίο είναι ενσωματωμένο απευθείας στα ελαστικά, όπως η τεχνολογία Selfseal της Michelin . Επιδιορθώνει σκασίματα ελαστικών προτού να συμβούν. Σφραγίζει αυτόματα το τρύπημα, αποτρέποντας τη διαρροή αέρα και διατηρώντας την πίεση ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε την οδήγησή σας. 

Το σφραγιστικό ελαστικών διατίθεται σε δοχείο σπρέι και ανακόπτει τις διαρροές από το ελαστικό σε περίπτωση τρυπήματος. Το σφραγιστικό σπρέι για ελαστικά αυτοκινήτου είναι σχεδιασμένο να χρησιμοποιείται μετά την πρόκληση ενός τρυπήματος. Εγχέεται στο ελαστικό μέσω της βαλβίδας κι έπειτα, αφού στερεοποιηθεί, μπορείτε να συνεχίσετε την οδήγησή σας. Ωστόσο, μετά από λίγη ώρα οδήγησης, θα πρέπει να ελέγξετε την πίεση των ελαστικών και, εάν είναι απαραίτητο, να την επαναφέρετε στο προβλεπόμενο επίπεδο.

Για ποιον είναι χρήσιμο το σφραγιστικό σπρέι για ελαστικά ;

Ως μία από τις ευκολότερες και οικονομικότερες μορφές έκτακτης επισκευής των απροσδόκητων τρυπημάτων στα ελαστικά των αυτοκινήτων, αυτό το σπρέι κατά των διαρροών είναι χρήσιμο να υπάρχει σε κάθε αυτοκίνητο. Αποτελεί μια χρήσιμη προσωρινή εναλλακτική λύση εάν δεν έχετε διαθέσιμο έναν εφεδρικό τροχό. Μπορεί να σας βοηθήσει να μετακινήσετε το αυτοκίνητό σας σε πιο ασφαλή τοποθεσία όταν σας σκάσει το λάστιχο ή να καταφέρετε να μεταβείτε στο πλησιέστερο συνεργείο για να λάβετε επαγγελματική συμβουλή. 

map search desktop

Βρείτε μεταπωλητές ελαστικών κοντά σας, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Αναζήτηση με
Διεύθυνση, Πόλη ή Τ.Κ.
Αυτοκίνητο
  • Αυτοκίνητο
  • Μοτοσυκλέτα
Εντοπισμός της τοποθεσίας μου
Αναζήτηση

Από πού μπορείτε να αγοράσετε σφραγιστικό σπρέι για ελαστικά αυτοκινήτου;

Είναι πολύ εύκολο να βρείτε σφραγιστικό σπρέι κατά των διαρροών καθώς πωλείται σε πολλά σημεία, όπως σε συνεργεία και διαδικτυακά καταστήματα. 

Αξεσουάρ αυτοκινήτων και ποδηλάτων, σόλες υποδημάτων, αθλητικός εξοπλισμός και εξοπλισμός αναψυχής... Η Michelin Lifestyle Ltd (MLL) προσφέρει στους φίλους της Michelin μια τεράστια γκάμα επώνυμων προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μακροχρόνιες βελτιώσεις στην εμπειρία μετακίνησης τους.

Πώς χρησιμοποιείται το σφραγιστικό σπρέι για ελαστικά;

Το σπρέι κατά των διαρροών διατίθεται συνήθως σε δοχείο αερολύματος υπό πίεση και χρησιμοποιείται μέσω της βαλβίδας του ελαστικού. Για τη χρήση του, ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στο δοχείο του σπρέι.

Αν και το σπρέι κατά των διαρροών των ελαστικών είναι συνήθως εύκολο στη χρήση, είναι σημαντικό να βρείτε ένα ασφαλές μέρος για να το τοποθετήσετε. Σταθμεύστε το αυτοκίνητό σας σε μια ασφαλή τοποθεσία μακριά από την κίνηση ή από άλλους πιθανούς κινδύνους και φροντίστε να φορέσετε ανακλαστικό ρουχισμό και να τοποθετήσετε το τρίγωνο ασφαλείας ώστε να προειδοποιείτε τους άλλους οδηγούς ότι έχετε σταθμεύσει στην άκρη του δρόμου. Μετά την τοποθέτηση και τη στερεοποίηση του σφραγιστικού, φροντίστε να ελέγξετε την πίεση του ελαστικού σας το συντομότερο δυνατό. 

Τι ποσότητα σφραγιστικού ελαστικών πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Ένα δοχείο σφραγιστικού περιέχει ποσότητα για μία χρήση και δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Για να επιτευχθεί σωστό επίπεδο πίεσης, το δοχείο αερολύματος πρέπει να χρησιμοποιηθεί όλο στο ελαστικό που χρειάζεται επισκευή. Γενικά, το υγρό για την αντιμετώπιση τρυπημάτων στεγνώνει μέσα στον σωλήνα και καθιστά το δοχείο του σπρέι ακατάλληλο για χρήση εάν εξακολουθεί να περιέχει έστω και λίγο υγρό. 

Φροντίστε να αντικαταστήσετε το σφραγιστικό σας μετά τη χρήση, για τυχόν απρόοπτα στο μέλλον, ελέγχοντας επίσης κατά διαστήματα μετά την αγορά εάν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης. 

Με τι ταχύτητα μπορείτε να οδηγείτε με το σφραγιστικό ελαστικών;

Το σπρέι κατά των διαρροών αποτελεί προσωρινή λύση και δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε για να διανύετε μεγάλες αποστάσεις ή για να οδηγείτε με υψηλή ταχύτητα, άνω των 80 χλμ./ώρα, χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος των ελαστικών σας από επαγγελματία.  

Πρέπει να αντικαταστήσω το ελαστικό μου μετά τη χρήση σφραγιστικού για ελαστικά αυτοκινήτου; 

Συνιστάται να ζητήσετε έλεγχο των ελαστικών σας από επαγγελματία. Ενδέχεται να καταστραφεί μετά το τρύπημα. Ο επαγγελματίας θα κρίνει εάν το ελαστικό χρειάζεται αντικατάσταση. 

Ποιες άλλες λύσεις διατίθενται για την αντιμετώπιση των τρυπημάτων; 

Το σπρέι κατά των διαρροών είναι μία από τις πολλές λύσεις αντιμετώπισης σκασμένων ελαστικών. Ακολουθεί σύντομη περιγραφή ορισμένων διαθέσιμων εναλλακτικών λύσεων:

"- Αντικατάσταση του σκασμένου ελαστικού με εφεδρικό τροχό.
- Χρήση ελαστικών τύπου Run-Flat, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για να αντέχουν στις επιδράσεις της απώλειας πίεσης όταν τρυπήσουν, επιτρέποντάς σας να συνεχίσετε να οδηγείτε μέχρι να φτάσετε στο συνεργείο ή να συμβουλευτείτε κάποιον επαγγελματία.
- Χρήση ελαστικών με ενσωματωμένη τεχνολογία σφραγιστικού, όπως για παράδειγμα το MICHELIN Selfseal

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο