jauge de profondeur

Οδηγός πίεσης ελαστικών για van

Συμβουλές για Ελαστικά Αυτοκινήτου

Γιατί είναι σημαντική η πίεση των ελαστικών για van; Πώς να μάθετε ποια είναι η σωστή πίεση για το όχημά σας; Πόσο συχνά πρέπει να τη ρυθμίζετε; Και πώς; Εάν έχετε στον νου σας μερικές από αυτές τις ερωτήσεις, τότε είστε στο σωστό μέρος!  Οι ειδικοί μας έχουν τις απαντήσεις.

Γιατί είναι σημαντική η πίεση των ελαστικών για van;

Με το πέρασμα του χρόνου, ένα ελαστικό χάνει φυσιολογικά την πίεσή του, ανεξάρτητα από το πόσο στεγανή είναι η βαλβίδα του. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να ρυθμίζεται συχνά η πίεση σε όλα τα ελαστικά, ακόμα και στη ρεζέρβα, εάν υπάρχει. Ο έλεγχος αυτός βοηθά, επίσης, στον εντοπισμό μη φυσιολογικής απώλειας πίεσης σε ένα ελαστικό συγκριτικά με τα υπόλοιπα.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της λανθασμένης πίεσης σε ελαστικά για van;

Σε ένα ελαστικό που λειτουργεί με ανεπαρκή πίεση, η θερμοκρασία θα αυξάνεται με μη φυσιολογικό τρόπο, το οποίο μπορεί να αλλοιώσει τα εσωτερικά του εξαρτήματα. Αυτή η αλλοίωση είναι μη αναστρέψιμη και μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή του ελαστικού με ένα ξαφνικό σκάσιμο.

Το ελαστικό θυμάται τις συνέπειες της οδήγησης με ανεπαρκή πίεση και μπορεί να τις εμφανίσει πολύ αργότερα, ακόμα και όταν η πίεση έχει ρυθμιστεί.

Το ανεπαρκές φούσκωμα συνεπάγεται μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου και αυξάνει, επίσης, τον κίνδυνο απώλειας της πρόσφυσης λόγω υδρολίσθησης.

Ένα υπερβολικά ή ανεπαρκώς φουσκωμένο ελαστικό θα φθαρεί γρήγορα και ενίοτε ανομοιόμορφα, το οποίο συνήθως οδηγεί στην ανάγκη της πρόωρης αντικατάστασής του.

Σωστή πίεση:

  • Ασφάλεια
  • Διάρκεια ζωής
  • Βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου

-0.5 Bar:

  • Μειωμένη διάρκεια ζωής

-1 Bar:

  • Κίνδυνος σκασίματος του ελαστικού
  • Αυξημένη κατανάλωση καυσίμου
  • Αλλοιωμένος χειρισμός στο οδόστρωμα
  • Αυξημένη απόσταση φρεναρίσματος

Πόσο συχνά πρέπει να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών για van σας;

Μπορείτε να ελέγχετε την πίεση περίπου μία φορά το μήνα. Είναι, επίσης, σημαντικό να την ελέγχετε πριν από κάθε μεγάλο ταξίδι.

Πώς να προσαρμόσετε την πίεση των ελαστικών για van σας;

Η πίεση των ελαστικών μετριέται σε BAR ή PSI. Μπορείτε να την προσαρμόσετε με έναν αεροσυμπιεστή σε πρατήριο καυσίμων ή με έναν χειροκίνητο συμπιεστή, κατά προτίμηση όταν τα ελαστικά είναι κρύα, δηλαδή όταν έχετε οδηγήσει λίγο ή και καθόλου το όχημά σας.
Όταν αφαιρέσετε το καπάκι της βαλβίδας και εισαγάγετε το στόμιο του συμπιεστή, ο μετρητής του συμπιεστή δείχνει την τρέχουσα πίεση του ελαστικού για van σας. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε αέρα πατώντας διακόπτες, ώστε να επιτύχετε τη σωστή πίεση στα ελαστικά για van σας.

Λάβετε υπόψη ότι, εάν ελέγξετε την πίεση αφού έχετε οδηγήσει, το ελαστικό μπορεί να έχει ζεσταθεί: σε αυτήν την περίπτωση, δεν πρέπει ποτέ να ξεφουσκώνετε το ελαστικό, καθώς η πίεση αυξάνεται με τη θερμοκρασία.

Μπορείτε να προσαρμόσετε την πίεση των ελαστικών για van με έναν αεροσυμπιεστή σε πρατήριο καυσίμων

Μπορείτε να προσαρμόσετε την πίεση των ελαστικών για van με έναν αεροσυμπιεστή σε πρατήριο καυσίμων

Ποια είναι η πίεση στην οποία πρέπει να φουσκώνω τα ελαστικά για van μου;

Η Michelin συμβουλεύει να ακολουθείτε και να τηρείτε την πίεση ελαστικών που συνιστάται από τον κατασκευαστή του οχήματος.

Συνήθως, μπορείτε να τη βρείτε στο εσωτερικό του van, στην πόρτα της πλευράς του οδηγού. Ορισμένες φορές βρίσκεται και στο πορτάκι του ρεζερβουάρ.
Μπορείτε, επίσης, να ανατρέξετε στο διαδικτυακό εργαλείο μας για να βρείτε τη συνιστώμενη πίεση για τον τύπο του van σας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν διάφορες συνιστώμενες πιέσεις για το ίδιο όχημα, ανάλογα με το εάν μεταφέρει μικρό ή μεγάλο φορτίο. Λόγω της φύσης των εμπορικών van, τα οποία συχνά πρέπει να φορτώνουν και να εκφορτώνουν εμπορεύματα, το βάρος τους αυξομειώνεται σημαντικά και, ως εκ τούτου, η πίεση των ελαστικών για van πρέπει να προσαρμόζεται αναλόγως.

Εάν υπερφορτώνετε το van σας χωρίς να προσαρμόζετε την πίεση των ελαστικών, τα ελαστικά θα φθαρούν πολύ γρηγορότερα και θα πρέπει να τα αλλάξετε πρόωρα. Επομένως, σας συμβουλεύουμε να είστε σίγουροι ότι, πριν οδηγήσετε, η πίεση των ελαστικών του van σας είναι σωστή για το φορτίο του.

Η ιδιαιτερότητα της σήμανσης «C» στα ελαστικά 

Τα ελαστικά των ελαφρών εμπορικών οχημάτων φέρουν τη σήμανση «C», η οποία σημαίνει ότι ο σκελετός έχει ενισχυθεί, ώστε να μπορεί να αντέχει μεγαλύτερα φορτία από ένα συμβατικό όχημα (διαβάστε το άρθρο μας για τα ενισχυμένα ελαστικά).

Στο πλευρό ενός ελαστικού με σήμανση «C», υπάρχουν δύο δείκτες φορτίου: ο πρώτος για απλή προσάρτηση (δύο ελαστικά στον οπίσθιο άξονα) και ο δεύτερος για διπλή προσάρτηση (τέσσερα ελαστικά στον οπίσθιο άξονα, για καλύτερη κατανομή φορτίου).

Προκειμένου τα ενισχυμένα αυτά ελαστικά να μπορούν να αντέχουν βαρύτερα φορτία από ένα επιβατικό αυτοκίνητο, πρέπει, επίσης, να φουσκώνονται σε υψηλότερη πίεση, όπως συνιστάται από τον κατασκευαστή του οχήματος.

Τα ελαστικά με σήμανση «C» πρέπει, επίσης, να φουσκώνονται στη συνιστώμενη πίεση

Βρείτε την κατάλληλη πίεση για το van σας

Στο παρακάτω εργαλείο μας μπορείτε να εισαγάγετε τη μάρκα, το μοντέλο και άλλα στοιχεία του οχήματός σας για να βρείτε την πίεση που συνιστάται από τον κατασκευαστή σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο πίεσης ελαστικών μας

Εάν, για παράδειγμα, θέλετε να μάθετε την πίεση ελαστικών για van του Renault Master, επιλέξτε «Renault» στο πλαίσιο «Make», έπειτα, «Master» και το μοντέλο στο πλαίσιο «model», έπειτα το έτος, το μέγεθος του κινητήρα και το μέγεθος των ελαστικών.

Αφού επαληθεύσετε τις επιλογές σας, στην επόμενη σελίδα θα δείτε την πίεση για τα μπροστινά ελαστικά και την πίεση για τα πίσω ελαστικά σε bar στην ενότητα «View size details» (Προβολή πληροφοριών μεγέθους). Μπορείτε να αλλάξετε τα δεδομένα που έχετε εισαγάγει ανά πάσα στιγμή.

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο