pn006810

Πώς να επιλέξετε χειμερινά ελαστικά

Συμβουλές για Ελαστικά Αυτοκινήτου

Ψάχνετε να αγοράσετε ελαστικά για τον χειμώνα, αλλά δεν ξέρετε πώς να επιλέξετε ανάμεσα σε όλες τις πολλές προσφορές ελαστικών εκεί έξω; Είτε χρειάζεστε χειμερινά ελαστικά είτε ελαστικά όλων των εποχών, η Michelin είναι εδώ για να σας καθοδηγήσει στην απόφασή σας!

Οι συμβουλές μας για την επιλογή των καλύτερων χειμερινών ελαστικών

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, μπορεί να αναρωτιέστε ποια χειμερινά ελαστικά να επιλέξετε. Με όλα τα πολλά διαφορετικά μοντέλα και σειρές που είναι διαθέσιμα, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε :

  • Σε αντίθεση με τη σήμανση M+S, η σήμανση 3PMSF, η οποία βρίσκεται στο πλευρικό τοίχωμα, υποδεικνύει ότι τα ελαστικά πληρούν τα πρότυπα της ΕΕ και έχουν περάσει τυποποιημένο τεστ, διασφαλίζοντας ότι θα μπορείτε να οδηγείτε με ασφάλεια στις χειμερινές καιρικές συνθήκες.
  • Σε θερμοκρασίες κάτω των 7°C, είναι απαραίτητο να έχετε ελαστικά προσαρμοσμένα στις χειμερινές καιρικές συνθήκες. Πριν κάνετε μια αγορά, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να μάθετε ποια ελαστικά θα χρησιμοποιήσετε για το αυτοκίνητό σας ανάλογα με το είδος οδήγησης, τη μάρκα και το μοντέλο του οχήματός σας και τις διαστάσεις των ελαστικών.
Auto Background pn002567 max Tips and Advice

Συμβουλή #1:

Επιλέξτε τα χειμερινά σας ελαστικά με βάση τον τόπο διαμονής σας και το είδος οδήγησης που κάνετε συνήθως

Εάν ζείτε σε μια περιοχή που έχει μακρύ, σκληρό χειμώνα, η MICHELIN συνιστά να χρησιμοποιείτε χειμερινά ελαστικά.

Η σειρά MICHELIN ALPIN (για παράδειγμα η MICHELIN Pilot Alpin 5, MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV, και MICHELIN Alpin 6 tyres) προσφέρει μια ασφαλή, άνετη και ακριβή εμπειρία οδήγησης ακόμα και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

Εάν ζείτε σε μέρος με μεταβλητό καιρό και περιστασιακές χιονοπτώσεις, το MICHELIN CrossClimate Τα ελαστικά για όλες τις εποχές είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για εσάς. Η σειρά MICHELIN CrossClimate  προσφέρει ισορροπημένη απόδοση που τα κάνει καλά τόσο για καλοκαίρι όσο και για χειμώνα, με υψηλά επίπεδα απόδοσης στο χιόνι.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή με πραγματικά ακραίες χειμερινές συνθήκες, η MICHELIN συνιστά να χρησιμοποιείτε ειδικά χειμερινά ελαστικά, όπως οι γραμμές Nordic MICHELIN X-ice ή MICHELIN X-ice North 4, με ή χωρίς καρφιά.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις διαφορές μεταξύ των χειμερινών ελαστικών και των ελαστικών όλων των εποχών; Δείτε το ακόλουθο άρθρο: Χειμερινά ελαστικά ή ελαστικά 4 σεζόν: πώς να διαλέξετε.

Auto Background cjzjzkjb708490pnqeke1lt6a winterhighwayimagejpg 0 0 720 430 max Tips and Advice

Συμβουλή #2 :

Ελέγξτε τις διαστάσεις των ελαστικών σας

Για να βρείτε τα κατάλληλα χειμερινά ή ελαστικά όλων των εποχών για το όχημά σας, πρέπει να λάβετε υπόψη τις μετρήσεις των ελαστικών σας.

Πώς μπορώ να βρω το μέγεθος του ελαστικού μου ?

Οι διαστάσεις των ελαστικών σας περιλαμβάνουν μερικές διαφορετικές πληροφορίες :

  • πλάτος,
  • ύψος,
  • διάμετρος,
  • δείκτης φορτίου,
  • βαθμολογία ταχύτητας
car edito find tyre size tiresidewall tips and advice
Auto Background cjzk0hvav08dh0pnqdyzbi9lr dimensionpneu max Tips and Advice
dim poid
dim vitesse

Δείτε πώς μπορείτε να κατανοήσετε αυτά τα στοιχεία :

225: Ονομαστικό πλάτος διατομής ελαστικού σε mm. Αυτό είναι περίπου το πλάτος του πέλματος του ελαστικού. 

45: λόγος διαστάσεων, σε ποσοστιαία μορφή, του ύψους του ελαστικού προς το πλάτος του ελαστικού. Σε αυτό το παράδειγμα, το 45 υποδεικνύει το ύψος του ελαστικού και είναι ίσο με το 45% του πλάτους.

R ή ZR: ακτινική δομή

17: ονομαστική διάμετρος στεφάνης σε ίντσες. Αυτό αντιστοιχεί στη διάμετρο του τροχού που έχει σχεδιαστεί για να χωράει το ελαστικό. Γνωστό και ως μέγεθος ζάντας. 

96: Δείκτης ικανότητας φόρτωσης. Το μέγιστο φορτίο που μπορεί να υποστηρίξει κάθε ελαστικό.

V: Δείκτης ταχύτητας. τη μέγιστη ικανότητα ταχύτητας του ελαστικού. Σε αυτό το παράδειγμα, το V είναι 240 km/h

Οι διαστάσεις των χειμερινών ελαστικών σας ή των ελαστικών όλων των εποχών πρέπει να ταιριάζουν με αυτές των καλοκαιρινών σας ελαστικών και ο δείκτης φορτίου πρέπει να είναι ίδιος ή μεγαλύτερος. Εάν επιλέξετε ένα πακέτο Wheel + Tire, ίσως μπορέσετε να εξοικονομήσετε χρήματα επιλέγοντας μικρότερο μέγεθος—απλώς φροντίστε να ελέγξετε τι είναι εγκεκριμένο για το όχημά σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια ελαφρώς χαμηλότερη βαθμολογία ταχύτητας, η οποία είναι καλύτερα προσαρμοσμένη για χειμερινή οδήγηση και γενικά λιγότερο ακριβή. Και πάλι, επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπό σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη επιλογή.

Χρησιμοποιήστε τον επιλογέα ελαστικών μας για να εξερευνήσετε τη σειρά MICHELIN All Seasons.

Μπορώ να επιλέξω ένα χειμερινό ελαστικό με δείκτη ταχύτητας ελαστικού χαμηλότερο από αυτόν που προτείνει ο κατασκευαστής;

Ναι, εάν το όχημα είναι εξοπλισμένο με χειμερινά ελαστικά (με την ένδειξη M+S και 3PMSF), τα οποία έχουν ταχύτητα χαμηλότερη από τη μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου, η τοποθέτησή τους θα γίνει νόμιμα αποδεκτή, υπό την προϋπόθεση ότι ένα ευδιάκριτο αυτοκόλλητο που υποδεικνύει τη μέγιστη ταχύτητα των σχετικών ελαστικών τοποθετείται στο οπτικό πεδίο του οδηγού. 

Για παράδειγμα: σε αυτοκίνητο με μέγιστη ταχύτητα 205 km/h, θα πρέπει κανονικά να τοποθετούνται ελαστικά με ονομαστική ταχύτητα H. Εάν έχουν τοποθετηθεί χειμερινά ελαστικά (με την ένδειξη M+S και 3PMSF) με ονομαστική ταχύτητα T, θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα αυτοκόλλητο που να δείχνει ότι η μέγιστη ταχύτητα είναι 190 km/h.

Articles you might be interested in

car edito pneu voiture hiver michelin crossclimate toute saison winter

Summer tyres or 4 season tyres: which tyres should you use in the summer?

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο