store tyres

Πώς πρέπει να αποθηκεύσετε τα ελαστικά σας;

Συμβουλές για Ελαστικά Αυτοκινήτου

Η αποθήκευση των ελαστικών σας εξασφαλίζει τη διατήρηση της εμφάνισης και των επιδόσεων τους.
Ανακαλύψτε σε αυτό το άρθρο όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την αποθήκευση των ελαστικών σας.

Πότε πρέπει να αποθηκεύονται τα ελαστικά σας;

Αν τα ελαστικά σας παραμείνουν σε εξωτερικό χώρο, χωρίς να χρησιμοποιούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα (ένα μήνα ή περισσότερο), οι επιφάνειές τους ξηραίνονται και ενδέχεται να εμφανιστούν επιφανειακές ρωγμές.

Συνεπώς, συνιστάται να τα αποθηκεύσετε σε ένα δροσερό, ξηρό και καθαρό εσωτερικό περιβάλλον..

inspect tyres

Πριν αποθηκεύσετε τα ελαστικά σας :

 • Πριν αφαιρέσετε τα ελαστικά σας, σημειώστε τη θέση τους στο αυτοκίνητό σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να περιστρέψετε σωστά τα ελαστικά σας την επόμενη φορά που θα τα τοποθετήσετε για να διασφαλίσετε ότι φθείρονται ομοιόμορφα.
   
 • Επιθεωρήστε το καθένα για ζημιές ή ανομοιόμορφη φθορά.
   
 • Καθαρίστε τους τροχούς και τα ελαστικά σας με νερό και στεγνώστε τα καλά για να περιορίσετε τυχόν διάβρωση.
   
 • Αφαιρέστε τυχόν πέτρες ή υπολείμματα που έχουν παγιδευτεί στις αυλακώσεις των ελαστικών.

Πού πρέπει να αποθηκεύσετε τα ελαστικά σας;

 • Αποθηκεύστε τα ελαστικά σας σε εσωτερικό χώρο, σε μέρος καθαρό, με καλό αερισμό, ξηρό, με μέτριες θερμοκρασίες, μακριά από άμεσο ηλιακό φως και εξωτερικές καιρικές συνθήκες.
   
 • Κρατήστε τα μακριά από οποιαδήποτε χημική ουσία, διαλύτη ή υδρογονάνθρακα που θα μπορούσε να αλλοιώσει τη φύση της γόμας.
   
 • Κρατήστε τα μακριά από οτιδήποτε θα μπορούσε να εισχωρήσει στη γόμα (μεταλλικές μύτες, ξύλο, κ.λπ.)
   
 • Κρατήστε τα μακριά από οποιαδήποτε πηγή θερμότητας, φλόγα, πυρακτωμένα υλικά, εξοπλισμό που θα μπορούσε να παράγει σπινθήρα ή ηλεκτρική εκκένωση και οποιαδήποτε πηγή όζοντος (μετασχηματιστές, ηλεκτρικά μοτέρ, εξοπλισμό συγκόλλησης, κ.λπ.) 
   
 • Κρατήστε τα μακριά από οποιοδήποτε αντικείμενο που θα μπορούσε να συνθλίψει τα ελαστικά
   
 • Αν αποθηκεύσετε τα ελαστικά σας σε εξωτερικό χώρο (συνιστάται μόνο για σύντομη χρονική περίοδο), ανασηκώστε τα ελαστικά από το έδαφος και χρησιμοποιήστε αδιάβροχο κάλυμμα με οπές για να αποτρέψετε τη συσσώρευση υγρασίας.
   
 • Βεβαιωθείτε ότι οι επιφάνειες στις οποίες είναι αποθηκευμένες τα ελαστικά είναι καθαρές από λίπη, βενζίνη, διαλύτες, έλαια ή άλλες ουσίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στη γόμα
   
 • Για αισθητικούς λόγους, αν τα ελαστικά σας διαθέτουν λευκό πλευρό ή ανάγλυφα λευκά γράμματα, αποθηκεύστε τα ώστε το λευκό πλευρό ή τα ανάγλυφα λευκά γράμματα να ακουμπούν αντικριστά μεταξύ τους. Διαφορετικά, η μαύρη γόμα ενδέχεται να τα βάψει.
   
 • Αν τα ελαστικά βρίσκονται σε όχημα που είναι σταθμευμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να απελευθερωθούν από το βάρος του οχήματος. Είτε με ανύψωση του οχήματος είτε με αφαίρεση των ελαστικών. Αν δεν το κάνετε αυτό, ενδέχεται να προκληθεί μη αναστρέψιμη ζημιά.
bibendum

Αποθήκευση των χειμερινών ελαστικών σε γκαράζ

Εάν έχετε αρκετό χώρο στο γκαράζ σας, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα χειμερινά ελαστικά σας σε στοίβες, διασφαλίζοντας ότι δεν παραμορφώνονται και ότι είναι προτιμότερο να τοποθετούνται σε παλέτες.

Το ύψος της κάθε στοίβας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1,2 μέτρα..

store tyres

Πώς αποθηκεύονται τα ελαστικά με ζάντες;

Αν τα χειμερινά ελαστικά σας είναι τοποθετημένα σε ζάντες και ο χώρος στο γκαράζ σας το επιτρέπει, θα πρέπει να αποθηκεύσετε τα φουσκωμένα ελαστικά σας όρθια ή σε μία μονή στρώση σε ράφια.

store tyres with rims 2

Πώς αποθηκεύονται τα ελαστικά χωρίς ζάντες;

If the tyres are not fitted on rims, do not stack or hang them. Store them standing up.
 

store tyres without rims

Τι μπορείτε να κάνετε αν δεν έχετε αρκετό χώρο;

Αν δεν έχετε αρκετό χώρο στο σπίτι σας για να αποθηκεύσετε τα ελαστικά σας σε κατάλληλες συνθήκες, σας ενημερώνουμε ότι οι περισσότεροι μεταπωλητές προσφέρουν υπηρεσίες αποθήκευσης. 
Μπορείτε να βρείτε τον πιο κοντινό μεταπωλητή κοντά σας  με την επιλογή αναζήτησης Βρείτε μεταπωλητές 

map search desktop
Βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο
Αναζήτηση με
Διεύθυνση, Πόλη ή Τ.Κ.
Αυτοκίνητο
Εντοπισμός της τοποθεσίας μου
Αναζήτηση
Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο