header

Τα καλύτερα ελαστικά όλων των εποχών για SUV

Συμβουλές για Ελαστικά Αυτοκινήτου

Τα ελαστικά All Season  προσφέρουν αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα καλοκαιρινά και χειμερινά ελαστικά. Ποια είναι αυτά τα οφέλη; Ποια ελαστικά  All Season πρέπει να επιλέξετε για το SUV σας; Οι απαντήσεις βρίσκονται σε αυτό το άρθρο.

Γιατί να επιλέξετε  ελαστικά για το SUV σαςAll Season?

car in snow

Τα  ελαστικά All Season< υποστηρίζουν το πνεύμα κινητικότητας που παρέχει το SUV σας, προσφέροντάς σας πρόσθετες δυνατότητες χρήσης σε σύγκριση με τα καλοκαιρινά ή χειμερινά ελαστικά.

Πράγματι, εάν το SUV είναι εξοπλισμένο με ελαστικά  All Season, μπορείτε να απολαύσετε καλές επιδόσεις ακόμη και σε έδαφος που δεν είναι πλέον οδόστρωμα. Αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε πιο άνετα και ασφαλείς πίσω από το τιμόνι του SUV σας όταν οδηγείτε σε δύσκολες  ή απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες.

Εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα

Τα ελαστικά All Season  έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούνται όλο το χρόνο, γεγονός που εξοικονομεί σημαντικά χρόνο και χρήμα:

  • Δεν χρειάζεται να πάτε στο γκαράζ για να αντικαταστήσετε τα χειμερινά ελαστικά με καλοκαιρινά (και το αντίστροφο),
  • Δεν χρειάζεται να πληρώνετε για τοποθέτηση και ζυγοστάθμιση δύο φορές το χρόνο,
  • Δεν χρειάζεται να αποθηκεύετε τα ελαστικά όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Ποια είναι τα κατάλληλα  ελαστικά για το SUV σαςAll Season?

Το 2015, η Michelin εισήγαγε μια σημαντική καινοτομία στα ελαστικά με την All Sγκάμα CrossClimate. Η επιτυχία αυτής της γκάμας έχει προσελκύσει ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες SUV. 

Τι κάνει τα ελαστικά MICHELIN CrossClimate τόσο καινοτόμα?

Για να προσφέρουν ελαστικά 4 εποχών, άλλες μάρκες ελαστικών έχουν προσθέσει περισσότερες επιδόσεις σε ένα χειμερινό ελαστικό. Με τα ελαστικά MICHELIN CrossClimate, η Michelin ακολούθησε την αντίθετη προσέγγιση. Ξεκινήσαμε με ένα καλοκαιρινό ελαστικό και το τροποποιήσαμε για να του δώσουμε χειμερινά χαρακτηριστικά.
Γιατί;
Γιατί;

  • Επειδή η διάρκεια ζωής ενός χειμερινού ελαστικού μειώνεται σε ζεστό καιρό. Και θεωρήσαμε ότι δεν υπήρχε λόγος για ένα  ελαστικό να έχει αυτό το ίδιο μειονέκτημα,
  • Διότι θέλαμε ένα ελαστικό που να έχει καλές επιδόσεις και σε βρεγμένους και στεγνούς δρόμους για καλοκαιρινή χρήση, με αντίστοιχη άνεση και ιδιότητες. Επειδή θέλαμε αυτό το ελαστικό να πληροί τα κριτήριά μας για διάρκεια ζωής, αυτό που ονομάζουμε «επιδόσεις που φτιάχτηκαν να διαρκούν»(1)


Γι' αυτό η γκάμα CrossClimate είναι τόσο καινοτόμος και έχει πείσει τόσους πολλούς πελάτες. 

4w 239 tire michelin cross climate suv en us features and benefits 2 nosignature square

Ελαστικά  All Season ειδικά σχεδιασμένα για SUV

picture1

Η MICHELIN δημιούργησε μια νέα κατηγορία ελαστικών All Season στην γκάμα CrossClimate: το MICHELIN CrossClimate 2 SUV. Το πρόθεμα SUV υποδηλώνει ότι αυτά τα ελαστικά έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν τον τύπο οχήματος.

Το MICHELIN CrossClimate 2 SUV αποδίδει περισσότερα χιλιόμετρα (2) κατά μέσο όρο σε σύγκριση με τους κύριους ανταγωνιστές του, διατηρώντας παράλληλα τις υψηλότερες επιδόσεις ασφάλειας σε όλες τις καιρικές συνθήκες.(1).

Διαθέτουν την τεχνολογία MICHELIN EverGrip για καλύτερο (3)(4)(5) φρενάρισμα σε στεγνό, βρεγμένο ή χιονισμένο δρόμο και MaxTouch τεχνολογία για ομοιόμορφη κατανομή στο δρόμο, προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο πέλμα χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια.

Τα κύρια πλεονεκτήματά του:

  • Σχεδιασμένο για όλες τις εποχές
  • Πιστοποιημένο για χειμερινή οδήγηση (3PMSF)
  • Κορυφαίο στο φρενάρισμα σε στεγνό οδόστρωμα (6)
  • Κορυφαίες επιδόσεις σε βρεγμένο δρόμο και χιόνι σε καινούργια και φθαρμένα (3)(4)(5)
  • Κορυφαίο στη διάρκεια ζωής χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια(1)(2)

Επιδόσεις που φτιάχτηκαν να διαρκούν: Η εγγύησή μας για κινητικότητα μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο

Με τα καλοκαιρινά ελαστικά σε ένα στρώμα χιονιού, υπάρχει κίνδυνος ολίσθησης, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας. Και αν μπείτε στο SUV σας μετά από μια απροσδόκητη χιονόπτωση, τα καλοκαιρινά ελαστικά σας μπορεί να μην μπορούν να σας βγάλουν από το χώρο στάθμευσης σας.

Τα χειμερινά ελαστικά, από την άλλη πλευρά, είναι ειδικά σχεδιασμένα για επίδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Χρησιμοποιώντας το SUV σας το καλοκαίρι, η συμπεριφορά τους αλλάζει και τα φθείρονται πιο γρήγορα, οδηγώντας στην πρόωρη αντικατάστασή τους.

Στα All Season ελαστικά μας, το βελτιστοποιημένο σχέδιο πέλματος σε σχήμα V προσφέρει καλή πρόσφυση στο χιόνι ή σε δύσκολο έδαφος, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει επίσης στο νερό να αποστραγγίζεται αποτελεσματικά στο πλάι, σε βρεγμένους δρόμους. Επιπλέον, η τεχνολογία Thermal Adaptive Compound, ένα νέας γενιάς μείγμα γόμας με υψηλότερη πυκνότητα πυριτίου και αιθάλης, προσαρμόζεται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες του οδοστρώματος, που οδηγούν σε καλύτερη πρόσφυση σε στεγνό, βρεγμένο ή χιονισμένο καιρό.

Με άλλα λόγια, εάν είστε κάτοχος ενός SUV, αυτά τα  All Season ελαστικά σάς προσφέρουν ηρεμία όταν οδηγείτε το όχημά σας. Σας επιτρέπουν να οδηγείτε όλο το χρόνο, να εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα αποφεύγοντας τις εποχικές αλλαγές ελαστικών και να κυριαρχείτε σε απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες χάρη στην εξαιρετική πρόσφυσή τους.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα ελαστικό MICHELIN CrossClimate 2 SUV στο μέγεθος σας, μην ανησυχείτε! Ένα ελαστικό CrossClimate 2 χωρίς το πρόθεμα «SUV» θα ταιριάζει τέλεια στο SUV σας, εφόσον τηρούνται οι διαστάσεις. 

Στη Michelin, το ρητό «Επιδόσεις που φτιάχτηκαν να διαρκούν» είναι θεμελιώδες. Βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού των ελαστικών μας. Φροντίζουμε τα ελαστικά μας να αποδίδουν μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο, ακόμα και όταν φτάνουν στο τέλος της ζωής τους. Και αυτό ισχύει φυσικά για τα  All Season ελαστικά μας.

Αυτό που είναι σημαντικό για το SUV σας είναι να διασφαλίσετε ότι η ασφάλεια παραμένει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο με σταθερά υψηλές επιδόσεις, ακόμη και στο τελευταίο χιλιόμετρο. Και αυτό το τελευταίο χιλιόμετρο ορίζεται από την επίτευξη του νόμιμου ορίου φθοράς. Όταν η φθορά του ελαστικού φτάσει στο επίπεδο των ενδείξεων φθοράς, το ελαστικό πρέπει να αντικατασταθεί.

Και δεδομένου ότι μπορείτε να κρατήσετε όλο το χρόνο αυτά τα ελαστικά, η διάρκεια ζωής μέχρι τη φθορά αξιοποιείται καλύτερα. Τέρμα η εναλλαγή μεταξύ χειμερινών/καλοκαιρινών ελαστικών! Μπορείτε να διατηρήσετε τα ίδια ελαστικά και να οδηγείτε με ασφάλεια μέχρι να φτάσετε στους δείκτες φθοράς. Εκτός από εξοικονόμηση χρημάτων, αυτή η επιλογή είναι και ένα βήμα προς την κατεύθυνση της διατήρησης του περιβάλλοντος.

4w 239 3528704085675 tire michelin crossclimate suv 225 slash 55 r18 98v a main 6 0zoom nopad

Το βελτιστοποιημένο πέλμα σε σχήμα V προσφέρει καλή πρόσφυση σε δύσκολα εδάφη. 

Νομικές επισημάνσεις

(1) Ισορροπημένη επίδοση - Η ισορροπημένη επίδοση αποδεικνύεται από δοκιμές που διενεργήθηκαν το 2020 και το 2021 για φρενάρισμα σε στεγνό οδόστρωμα με καινούρια ελαστικά, φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα με καινούρια και φθαρμένα ελαστικά, φρενάρισμα  στο χιόνι με καινούρια και φθαρμένα ελαστικά, πρόσφυση στο  χιόνι με καινούρια και φθαρμένα ελαστικά, αντίσταση κύλισης, διάρκεια ζωής - βλ. λεπτομέρειες δοκιμών στις νομικές αναφορές 2, 3, 4 , 5, 6 - Το MICHELIN CrossClimate 2 SUV κατέκτησε 8 κορυφαίες θέσεις σε 8 δοκιμές.

(2) Διάρκεια ζωής - Δοκιμή διάρκεια ζωής που διενεργήθηκε από την DEKRA TEST CENTER, κατόπιν αιτήματος της Michelin, Ιανουάριος 2022, σε διάσταση 235/60 R18 107V και 107W σε HYUNDAI Santa Fé 2,2 l. Το CRDI συγκρίνει το MICHELIN CrossClimate 2 SUV (100%) με το BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (55,9%). CONTINENTAL AllSeason Contact (93,0%), GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (95,8%), PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (95,5%). Δοκιμή διάρκειας ζωής πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες μέσης πραγματικής χρήσης (D50) στα 11.568  χλμ., με εκτιμώμενη διάρκεια ζωής στα 1.6 χιλ.

(3) Δοκιμή φρεναρίσματος στο χιόνι - Δοκιμές φρεναρίσματος στο χιόνι, που διενεργήθηκαν από το φορέα TÜV SÜD Product Service κατόπιν αιτήματος της Michelin, μεταξύ 30 και 10 χλμ/ώρα, Οκτώβριος 2021-Ιανουάριος 2022 (φθορά σημαίνει λείανση μέχρι το βάθος του δείκτη φθοράς πέλματος, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό: ECE R30r03f), σε διάσταση 235/60 R18 107V και 107W σε Audi Q5 40TDI 204hp, Audi Q5 50TFSIe 300hp σε σύγκριση με το MICHELIN CrossClimate 2 SUV (καινούριο :100% - φθαρμένο: 100%) έναντι του BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (καινούριο: 82,2% - φθαρμένο: 67,0%), CONTINENTAL AllSeason Contact (καινούριο: 93,6% - φθαρμένο: 83,5%), GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (καινούριο: 89,9% - φθαρμένο: 83,9%), PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (καινούριο: 71,8% - φθαρμένο: 61,2%).  Υπολογισμοί με βάση τις μέσες επιβραδύνσεις που προκύπτουν από τις μετρούμενες αποστάσεις ακινητοποίησης από 30-10 km/h.

 

(4) Δοκιμή πρόσφυσης στο χιόνι - Δοκιμές πρόσφυσης στο χιόνι, που διενεργήθηκαν από το φορέα TÜV SÜD Product Service κατόπιν αιτήματος της Michelin, μεταξύ 5 και 30 χλμ/ώρα, Οκτώβριος 2021-Ιανουάριος 2022 (φθορά σημαίνει λείανση μέχρι το βάθος του δείκτη φθοράς πέλματος, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό: ECE R30r03f), σε διάσταση 235/60 R18 107V και 107W σε Audi Q5 40TDI 204hp, Audi Q5 50TFSIe 300hp σε σύγκριση με το MICHELIN CrossClimate 2 SUV (καινούριο: 100% - φθαρμένο: 100%) έναντι του BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (καινούριο: 75,2% -φθαρμένο: 67,3%) ; CONTINENTAL AllSeason Contact (καινούριο: 93,4% - φθαρμένο: 84,1%), GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (καινούριο: 88,8% - φθαρμένο: 80,9%), PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (καινούριο: 64,3% - φθαρμένο: 46,3%). Οι υπολογισμοί βασίζονται σε μεσαίες τιμές επιτάχυνσης που προκύπτουν από τις μετρημένους χρόνους επιτάχυνσης από τα 5-30 χλμ./ώρα που επιτυγχάνονται σε πραγματικές δοκιμές.
 
(5) Δοκιμές φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα-  Δοκιμές φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα, που διενεργήθηκαν από το φορέα TÜV SÜD Product Service κατόπιν αιτήματος της Michelin, μεταξύ 80 και 20 χλμ/ώρα, Οκτώβριος 2021-Ιανουάριος 2022 (φθορά σημαίνει λείανση μέχρι το βάθος του δείκτη φθοράς πέλματος, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό: ECE R30r03f), σε διάσταση 235/60 R18 107V και 107W σε Audi Q5 40TDI 204hp, Audi Q5 50TFSIe 300hp σε σύγκριση με το MICHELIN CrossClimate 2 SUV (καινούριο: 100% - φθαρμένο: 100%) έναντι του BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (καινούριο: 96,3% - φθαρμένο: 98,5%) ; CONTINENTAL AllSeason Contact (καινούριο: 94,5% - φθαρμένο: 91,7%), GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (καινούριο: 95,5% - φθαρμένο: 99,1%), PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (καινούριο: 87,2% - φθαρμένο: 90,4%). Μέσος όρος της επίδοσης σε βρεγμένο οδόστρωμα υψηλού και χαμηλού συντελεστή μ με δύο διαφορετικά εύρη θερμοκρασίας το καθένα.

(6) Δοκιμή φρεναρίσματος σε στεγνό οδόστρωμα - Δοκιμές φρεναρίσματος σε στεγνό οδόστρωμα, που διενεργήθηκαν από το φορέα TÜV SÜD Product Service κατόπιν αιτήματος της Michelin, μεταξύ 100 και 0 km/h, Οκτώβριος 2021 – Ιανουάριος 2022, σε διαστάσεις 235/60 R18 107V και 107W σε Audi Q5 40TDI 204hp, QSIehp300, MICHELIN CrossClimate 2 SUV (100%) έναντι BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (96,4%), CONTINENTAL AllSeason Contact (96,1%), GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (95,6%), PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (94,9%).

 

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο