liv mich eprimacy close up master v03 njo

Πώς να αυξήσετε την αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Συμβουλές για Ελαστικά Αυτοκινήτου

Θέλετε να βελτιώσετε την αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σας; Ανακαλύψτε τις προκλήσεις και τις λύσεις για να λάβετε τον μέγιστο αριθμό χιλιομέτρων από το ηλεκτρικό αυτοκίνητό σας.

Πώς μπορώ να αυξήσω την αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μου; 

Υπάρχουν τέσσερις κύριοι τρόποι με τους οποίους μπορεί ένας οδηγός να βελτιώσει την αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου του:

  • Στυλ οδήγησης
  • Συντήρηση οχήματος
  • Φορτίο και οπισθέλκουσα
  • Τα σωστά ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα
liv mich pilotsportev closeup master v04 njo

Υιοθετήστε ένα ομαλό και προληπτικό στυλ οδήγησης

Ο πιο σημαντικός παράγοντας ο οποίος επηρεάζει τη μέση απόσταση που μπορεί να διανύσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι γνωστός ως οικολογική οδήγηση.

Η οικολογική οδήγηση αποτελεί το στυλ οδήγησης που είναι ο νούμερο ένα τρόπος για βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας, τόσο με τον τρόπο που επιταχύνει ο οδηγός όσο και με τον τρόπο που επιβραδύνει. Όσοι επιταχύνουν συνήθως γρήγορα όταν ανάβει το κόκκινο φανάρι και φρενάρουν απότομα θα έχουν μικρότερη αυτονομία από έναν οδηγό με πιο ομαλό στυλ οδήγησης.

Η ταχύτητα αποτελεί και αυτή σημαντικό παράγοντα. Η αυτονομία ποικίλλει ανάλογα με το αν οδηγείτε στο κέντρο της πόλης, στα προάστια ή σε αυτοκινητόδρομο. Όσο πιο γρήγορα οδηγείτε, τόσο πιο γρήγορα καταναλώνετε την αυτονομία. 

Μείνετε ενημερωμένοι για τη συντήρηση του οχήματός σας

adobestock 127114466

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να θυμάστε, αυτό είναι πως η αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σχετίζεται άμεσα με τη γενική συντήρησή του. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τακτικούς ελέγχους συντήρησης με έναν μηχανικό αυτοκινήτων, αλλά επίσης εποχιακή φροντίδα και παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σας.

Για παράδειγμα, ο χειμώνας μπορεί να επηρεάσει άμεσα την αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σας: όταν κάνει κρύο, η καθολική επίδοση της μπαταρίας και του κινητήρα τείνει να μειώνεται. Σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, η αυτονομία μπορεί και πάλι να επηρεαστεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν την επιλογή να ζεσταίνουν το αυτοκίνητο προτού το βγάλουν έξω.

Η πίεση των ελαστικών του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σας αποτελεί και αυτή σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει τη μέση απόσταση που μπορεί να διανύσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η οδήγηση με ανεπαρκώς φουσκωμένα ελαστικά θα έχει ως αποτέλεσμα περιττή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς τα ελαστικά απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να κυλήσουν. Για να μην αναφέρουμε ότι τα λάθος φουσκωμένα ελαστικά μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη φθορά…

Μάθετε περισσότερα για το πώς και το πότε να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας.

Αφαιρέστε περιττό φορτίο και οπισθέλκουσα

Η αυτονομία εξαρτάται από το φορτίο που μεταφέρει το όχημα: Όσο περισσότερο βάρος έχετε μέσα σε ένα αυτοκίνητο, τόσο περισσότερη ενέργεια χρειάζεται για να το μετακινήσετε. Υπάρχει αναπόφευκτα απώλεια αυτονομίας. Οπότε, βεβαιωθείτε ότι δεν κουβαλάτε περιττό βάρος στο πορτμπαγκάζ!

Εδώ διαδραματίζει ρόλο και η αεροδυναμική. Οι σχάρες οροφής, οι βάσεις ποδηλάτων και τα λοιπά θα προσθέσουν οπισθέλκουσα αντίσταση, αυξάνοντας την κατανάλωση ενέργειας και μειώνοντας την αυτονομία. Για βέλτιστη αποδοτικότητα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, εάν δεν φεύγετε για διακοπές, αφαιρέστε τυχόν εξωτερικά αξεσουάρ για να έχετε τη μέγιστη δυνατή αυτονομία για το ηλεκτρικό όχημα.

Τοποθετήστε στο όχημά σας τα σωστά ελαστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η τοποθέτηση των σωστών ελαστικών στο ηλεκτρικό αυτοκίνητό σας είναι απαραίτητη για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αποδοτικότητα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε ό,τι έχει να κάνει με την αυτονομία. Τα ελαστικά διαδραματίζουν καίριο ρόλο, ειδικά μέσω αυτού που ονομάζουμε αντίσταση κύλισης. Όταν θέλετε ένα ελαστικό να κυλήσει, πρέπει να αποκτήσει λίγη ενέργεια και αυτή η μικρή ποσότητα ενέργειας που αποκτά καταναλώνει την αυτονομία της μπαταρίας. Για να το θέσουμε απλά: Όσο χαμηλότερη είναι η αντίσταση κύλισης, τόσο μεγαλύτερη αυτονομία μπορείτε να έχετε από το ηλεκτρικό όχημά σας.

Συνεπώς, στη Michelin, η αντίσταση κύλισης βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού των ελαστικών μας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα:

Στην αγορά ανταλλακτικών premium ελαστικών το MICHELIN e.Primacy, βελτιώνει την αυτονομία σας κατά 7% ή περίπου 30 χλμ. για ένα όχημα με αυτονομία 400 χλμ., σε σύγκριση με άλλα ελαστικά της κατηγορίας του (1)(2). Για το υψηλής επιδόσης ηλεκτρικό όχημά σας, το MICHELIN Pilot Sport EV σάς παρέχει 60 χλμ. επιπλέον αυτονομίας (3)

Πώς μπορείτε να γνωρίζετε ποια ελαστικά προσφέρουν την καλύτερη αντίσταση κύλισης; 

Πώς μπορείτε να βρείτε τα καταλληλότερα ελαστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων για το αυτοκίνητό σας; Σε ορισμένες χώρες, όπως στην Ευρώπη (και σύντομα στην Κίνα), υπάρχει μια συγκεκριμένη ετικέτα - όπως για παράδειγμα το αυτοκόλλητο που θα βρείτε σε ένα ψυγείο. Στην ετικέτα αυτή, ο όρος «Κλάση Α» σημαίνει τη χαμηλότερη αντίσταση κύλισης. Έτσι, εάν συγκρίνατε ελαστικά «Κλάσης Α» με ελαστικά «Κλάσης Γ», θα είχατε μεγαλύτερη αυτονομία από τα πρώτα.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

(1) Το ελαστικό - MICHELIN e.PRIMACY ορίζεται ως ένα από τα καλοκαιρινά premium ελαστικά, όπως αυτά των εταιρειών CONTINENTAL, GOODYEAR, BRIDGESTONE, PIRELLI, DUNLOP, τα οποία δεν έχουν σχεδιαστεί για πρώτη τοποθέτηση (δηλαδή δεν έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τους κατασκευαστές αυτοκινήτου), αλλά αφορούν ελαστικά αντικατάστασης.


(2) - Αυξημένη αυτονομία μπαταρίας ηλεκτρικού οχήματος και μείωση εκπομπών CO2. - Αν είναι καινούριο, το MICHELIN e.PRIMACY παρουσιάζει αντίσταση κύλισης 2kg/t κατά μέσο όρο, πιο χαμηλή από τους ανταγωνιστές του, το οποίο ισοδυναμεί σε μειωμένη κατανάλωση καυσίμων έως 0,21l/100km, το οποίο ισοδυναμεί σε μείωση των εκπομπών του CO2 έως και 5g για ένα VW Golf 7 1.5 TSI ή ισοδυναμεί με έως και 7% περισσότερη αυτονομία για ένα VW e.Golf.


(3) - Εσωτερική μελέτη αντίστασης κύλισης που διενεργήθηκε τον 10/2020, σε διαστάσεις 255/45 R19, συγκρίνοντας το MICHELIN Pilot Sport EV (6,7kg/t) με το MICHELIN Pilot Sport 4 SUV (8,8kg/t). Για ηλεκτρικό όχημα μάζας 2.151 kg, με αυτονομία 540 χλμ., αυτή η διαφορά 2,1 kg/t οδηγεί σε κέρδος αυτονομίας άνω των 60 χλμ., ή περισσότερο από το 10% της αρχικής αυτονομίας.

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο