VINTERDÆK ELLER HELÅRSDÆK – HVAD ER BEDST

Χειμερινό ελαστικό ή ελαστικό χιονιού: τι είναι;

Συμβουλές για Ελαστικά Αυτοκινήτου

Τι είναι το χειμερινό ελαστικό; Είναι διαφορετικό από το ελαστικό χιονιού;
Ανακαλύψτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα χειμερινά ελαστικά και πότε συνιστάται να τα τοποθετείτε στο όχημά σας.

Auto Edito guide drive in snow 2 Tips and Advice

Τι κάνει τα χειμερινά ελαστικά μοναδικά;

 

Τα χειμερινά ελαστικά είναι ελαστικά ειδικά σχεδιασμένα για να οδηγούν με ασφάλεια σε θερμοκρασίες κάτω των 7 ° C, είτε ο δρόμος είναι χιονισμένος είτε όχι.

Ταυτίζονται με ειδικές σημάνσεις, M+S και/ή 3PMSF, που βρίσκονται στο πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού..

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των χειμερινών ελαστικών, των ελαστικών χιονιού και των ελαστικών Thermorubber;

Δεν υπάρχει πραγματικά μεγάλη διαφορά. Αυτοί οι όροι έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου και με την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας.

Αυτές τις μέρες, συνήθως αναφέρονται ως χειμερινά ελαστικά, επειδή τα οφέλη τους είναι αισθητά όχι μόνο σε χιονισμένους δρόμους, αλλά σε όλες τις χειμερινές συνθήκες, ιδίως σε υγρές επιφάνειες δρόμων σε θερμοκρασίες <7 ° C.

Γιατί να τοποθετήσω το αυτοκίνητό μου με χειμερινά ελαστικά;

Τα καλοκαιρινά ελαστικά είναι αισθητά λιγότερο αποτελεσματικά όταν πέφτει η θερμοκρασία. Το σκληρυμένο καουτσούκ που προκύπτει από χαμηλότερες θερμοκρασίες οδηγεί σε κακό κράτημα στο δρόμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστούμε να αλλάζετε τα ελαστικά σας μόλις η θερμοκρασία αρχίσει να πέφτει κάτω από τους 7 ° C..

Τα χειμερινά ελαστικά έχουν αναπτυχθεί για τις απαιτήσεις της χειμερινής οδήγησης και κατασκευάζονται με υλικά που προσαρμόζονται στο κρύο. Είτε σε στεγνό, υγρό, χιονισμένο ή παγωμένο έδαφος, το εύκαμπτο καουτσούκ σε συνδυασμό με το βαθύ πέλμα εγγυάται καλύτερη πρόσφυση στην επιφάνεια. Ο οδικός χειρισμός και η ικανότητα οδήγησης του οχήματος βελτιστοποιούνται και η απόσταση φρεναρίσματος μειώνεται. 

winter tyre

Όταν οι χειμερινές καιρικές συνθήκες επηρεάζουν το δρόμο

Το χειμώνα, οι συνθήκες οδήγησης μπορεί να είναι πολύ μεταβλητές και οι επιφάνειες του δρόμου μπορεί να κυμαίνονται από ξηρά έως υγρά, υγρά έως χιονισμένα ή παγωμένα. Ανεξάρτητα από το τι, ο καιρός αναμένεται να είναι κρύος - γι 'αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ελαστικά κατάλληλα για τον χειμώνα, όπως τα χειμερινά ή όλα τα σεζόν, στο αυτοκίνητό σας.

Στον κόσμο των ελαστικών, ο χειμώνας ξεκινά μόλις η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 7 ° C.
Τότε είναι που γενικά συνιστάται η μετάβαση στα χειμερινά ελαστικά σας. Σε αυτή τη θερμοκρασία, το λάστιχο στα ελαστικά σας σκληραίνει και γίνεται λιγότερο αποδοτικό.

Ασφάλεια το χειμώνα με χειμερινά  ή All Season ελαστικά 

Χιόνι, πάγος, μαύρος πάγος: οι οδηγοί μπορούν να αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς όταν οδηγούν το χειμώνα. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

Λαμβάνοντας σωστά υπόψη τους παράγοντες κινδύνου της οδήγησης σε κρύο καιρό και διασφαλίζοντας ότι διαθέτετε εξοπλισμό κατάλληλο για τις χειμερινές συνθήκες (χειμερινά ελαστικά ή 3 PMSF-πιστοποιημένα ελαστικά όλων των εποχών), μπορείτε να νιώθετε εξίσου ασφαλείς το χειμώνα όπως και μια ωραία καλοκαιρινή μέρα Το.

winter road

Οι πραγματικοί παράγοντες κινδύνου σε χειμερινές  καιρικές συνθήκες

Οι οδηγοί τείνουν να πιστεύουν ότι το χιόνι και ο πάγος είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τη χειμερινή οδήγηση. Και όμως, 9 ατυχήματα στα 10* συμβαίνουν σε ξηρούς ή βρεγμένους δρόμους, παρά σε επιφάνειες δρόμου καλυμμένες με χιόνι ή πάγο.

Το χιόνι μπορεί να είναι επικίνδυνο, αλλά απέχει πολύ από το μόνο. Ακόμα και το χειμώνα, σχεδόν 9 στα 10 περιστατικά* συμβαίνουν σε ευθύγραμμο δρόμο.

Πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο; Είναι ζήτημα συγκέντρωσης. Οι οδηγοί τείνουν να είναι πολύ πιο προσεκτικοί στις στροφές φουρκέτας και να βγαίνουν από τυφλές στροφές, ενώ όταν οδηγούν σε ευθείες πόλεις με καλή ορατότητα αφήνουν την προσοχή τους να περιπλανηθεί. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των ατυχημάτων είναι σημαντικά υψηλότερος στις αστικές περιοχές.

Σε τέτοιες συνθήκες, τα ελαστικά σας παίζουν ακόμη πιο σημαντικό ρόλο, γι 'αυτό είναι σημαντικό να εξοπλίσετε το αυτοκίνητό σας είτε με χειμερινά ελαστικά είτε με ελαστικά όλων των εποχών.

*Ερευνητικό Ινστιτούτο Τροχαίων Ατυχημάτων (VUFO) - Πανεπιστήμιο της Δρέσδης: 12.000 ατυχήματα αναλύθηκαν σε μέσο όρο 12 ετών.

Γιατί τα χειμερινά ελαστικά MICHELIN διασφαλίζουν βέλτιστες επιδόσεις

Το πέλμα

Τα πέλματα των χειμερινών ελαστικών είναι εύκολα αναγνωρίσιμα καθώς διαθέτουν πολυάριθμες, λεπτές, βαθιές τομές. Αυτά είναι κοινώς γνωστά ως "γουλιές".

Αυτές οι γόπες βρίσκονται στο πέλμα του ελαστικού σαν «νύχια», εξασφαλίζοντας βέλτιστη απόδοση σε ξηρό, υγρό, χιονισμένο και παγωμένο έδαφος.

Τα χειμερινά ελαστικά έχουν καλύτερη πρόσφυση από τα καλοκαιρινά σε θερμοκρασίες μικρότερες από 7ºC, καθώς έχουν σχεδιαστεί με :

  • 10 φορές περισσότερες γουλιά
  • Οι τρισδιάστατες γλείφες με αυτόματο κλείδωμα σε όλο το βάθος του πέλματος, οι οποίες βελτιώνουν τον χειρισμό όταν οδηγείτε σε στεγνούς δρόμους
  • 10% περισσότερο βάθος πέλματος ελαστικών, το οποίο παρέχει ευελιξία σε ολισθηρούς δρόμους
Auto Edito summer sculpture michelin pcy4 Tips and Advice
Auto Edito winter sculpture michelin alpin Tips and Advice

Εξειδικευμένα υλικά

Τα χειμερινά ελαστικά διαφέρουν επίσης από τα καλοκαιρινά ως προς τη χημική σύνθεση του καουτσούκ τους. Έχει διαμορφωθεί για να παραμένει μαλακό ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες, αυξάνοντας το κράτημα του σε ολισθηρές επιφάνειες (υγρές, χιονισμένες ή παγωμένες συνθήκες).

- Σε χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω των 7 ° C), το λάστιχο στα πέλματα των καλοκαιρινών ελαστικών σκληραίνει, εμποδίζοντας την ικανότητά τους να πιάνουν το έδαφος.

- Η μοναδική σύνθεση των χειμερινών ελαστικών τους επιτρέπει να παραμένουν εύκαμπτοι και να πιάνουν αποτελεσματικά την επιφάνεια του δρόμου.

Γιατί να χρησιμοποιείτε 3 ελαστικά πιστοποιημένα με PMSF όταν πέφτει η θερμοκρασία;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε ειδικά προσαρμοσμένα ελαστικά (χειμώνα ή 4 εποχές) όταν η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει.

Ενώ το 3PMSF υποδεικνύει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και κινητικότητας στο χιόνι, τα ελαστικά με αυτή τη σήμανση έχουν σχεδιαστεί επίσης για να λειτουργούν καλά σε κρύες, ολισθηρές επιφάνειες, υγρές ή στεγνές.

Σε θερμοκρασίες κάτω των 7 ° C, τα ελαστικά πιστοποιημένα για χειμώνα (αυτά με σήμανση M+S και/ή 3PMSF) είναι γενικά πιο ασφαλή και έχουν μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε σύγκριση με τα καλοκαιρινά ελαστικά σε βρεγμένους, χιονισμένους ή παγωμένους δρόμους.

Auto Background 3pmsf Tyre Tips and Advice

Δύο σειρές χειμερινών ελαστικών για να καλύψουν τις ανάγκες σας

Εάν οδηγείτε μόνο σε χειμερινές συνθήκες όπως χιόνι ή πάγο περιστασιακά, τα ελαστικά από τη σειρά MICHELIN CrossClimate είναι ιδανικά για εσάς.

Εάν, ωστόσο, αντιμετωπίζετε τακτικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, το MICHELIN Alpin η σειρά έχει ό, τι χρειάζεται για να φτάσετε με ασφάλεια εκεί που πρέπει να πάτε.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

Auto Background Bibendum Hiver Tips and Advice

Ποια είναι τα πιο ασφαλή χειμερινά ελαστικά; Συμβουλές από τη Michelin

Auto Edito cc 0 32 500 440 max Tips and Advice

Ελαστικά Winter ή All Season - Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς;

Auto Background x ice Tips and Advice

Πώς να αναγνωρίσετε ένα καλό χειμερινό ελαστικό

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο