Μετάβαση στο μεταπωλητή κοντά σας

Πώς να προετοιμάσετε την επίσκεψή σας στο μεταπωλητή κοντά σας; 

Συμβουλές για Ελαστικά Αυτοκινήτου

Προτού μεταβείτε στο μεταπωλητή κοντά σας, το οποίο μπορείτε να βρείτε εύκολα με το Εργαλείο Αναζήτησης Μεταπωλητή που διαθέτουμε, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε αυτά τα λίγα βήματα προετοιμασίας. Γιατί; Γιατί όσο πιο προετοιμασμένοι είστε, τόσο καλύτερα θα καθοδηγηθείτε κατά την επιλογή των σωστών ελαστικών για τις οδηγικές ανάγκες σας.

1 - Βρείτε μεταπωλητή κοντά σας

Στο εργαλείο «Αναζήτηση μεταπωλητή», μπορείτε να βρείτε το πλησιέστερο κατάστημα κοντά σας. Και αν θέλετε να έχετε σίγουρα μια εξαιρετική εμπειρία, επιλέξετε ένα κατάστημα το οποίο φέρει τον τίτλο «MICHELIN Quality Center», που θα σας προσφέρει άψογη εξυπηρέτηση και σωστές συμβουλές.

banner dealer locator

Αναζήτηση μεταπωλητή κοντά μου

Αναζήτηση με
Διεύθυνση, Πόλη ή Τ.Κ.
Αυτοκίνητο
 • Αυτοκίνητο
 • Μοτοσυκλέτα
Εντοπισμός της τοποθεσίας μου
Αναζήτηση
Ο τίτλος "MICHELIN Quality Center" σε ένα κατάστημα ελαστικών εγγυάται την καλή εξυπηρέτηση

Τι εγγυάται ο τίτλος «ViaLider »;

Απονέμουμε τον τίτλο αυτό σε καταστήματα ελαστικών τα οποία έχουν αξιολογηθεί από ανεξάρτητο μέρος και πληρούν τα κριτήρια ποιότητας, και συγκεκριμένα:

 • Επαγγελματικό καλωσόρισμα
 • Συμβουλές εξατομικευμένες στις ανάγκες σας
 • Υπηρεσίες σύμφωνες με την προσφορά που λάβατε
 • Μέτρο ικανοποίησης
 • Αποτελεσματική εξυπηρέτηση μετά την πώληση. Τα κριτήρια αυτά εγγυώνται μια ποιοτική εμπειρία για τον καταναλωτή, η οποία έχει επαληθευτεί από τη Michelin.

2 - Ελέγξτε τη διάσταση των ελαστικών σας

Μόλις επιλέξετε το μεταπωλητή, βρείτε τη διάσταση των ελαστικών σας.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ:

 • Είτε στο πλευρό των ελαστικών
 • Είτε στο βιβλίο συντήρησης (ή στα έγγραφα επί του οχήματος) όπου σημειώνονται οι διαστάσεις των ελαστικών
Το πλευρό ενός ελαστικού MICHELIN αναγράφει τη διάσταση του ελαστικού

3 - Σκεφτείτε τη χρήση που κάνετε

Για να βεβαιωθείτε ότι η επίδοση των νέων ελαστικών σας είναι κατάλληλη για τη χρήση που κάνετε, σκεφτείτε τα ακόλουθα σημεία:

Το στυλ οδήγησής σας

Στη Michelin, προσφέρουμε διαφορετικές γκάμες ελαστικών για να ταιριάζουν σε όλες τις ανάγκες. Για παράδειγμα, ορισμένα είναι ειδικά σχεδιασμένα για sport οδήγηση, ενώ άλλα για πιο αθόρυβη οδήγηση ή ακόμα και για οικονομία καυσίμου. Αναρωτηθείτε ποιο στυλ οδήγησης σάς ταιριάζει, ώστε να επιλέξετε τη σωστή κατηγορία ελαστικών.

Οι καιρικές συνθήκες είναι ένα σημαντικό κριτήριο για την αγορά των ελαστικών σας

Τις καιρικές συνθήκες

Διαθέτουμε καλοκαιρινά, χειμερινά και All season ελαστικά, σχεδιασμένα για εξαιρετικές επιδόσεις, βάσει των καιρικών συνθηκών.

Όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 7°C, τα χειμερινά ελαστικά είναι καταλληλότερα από τα καλοκαιρινά.
Όταν η θερμοκρασία αυξάνεται ξανά, τα χειμερινά ελαστικά σας μπορούν να αντικατασταθούν με καλοκαιρινά. Αυτό ισχύει επίσης αν κατοικείτε σε περιοχή με μέτριες θερμοκρασίες και ταξιδεύετε συχνά οδικώς σε μέρη όπου οι χειμερινές θερμοκρασίες είναι πιο έντονες, π.χ. σε βουνά για σκι.

Τα ελαστικά All season αποτελούν κατά τα άλλα μια πολυδύναμη λύση.

Τον τύπο οδοστρώματος

Οδηγείτε πιο συχνά σε δρόμους πόλεων, επαρχιακούς ή αυτοκινητόδρομους; Πρόκειται για κριτήριο που μπορεί και αυτό να ληφθεί υπόψη κατά την αγορά ελαστικών.

Αγοράστε ελαστικά με βάσει τον τύπο οδοστρώματος στους οποίους οδηγείτε

 Η απόσταση που διανύετε ανά έτος κατά μέσο όρο

Αυτή είναι μια από τις ερωτήσεις που πιθανώς να σας κάνει ο μεταπωλητής σας. Αν δεν γνωρίζετε πόσα χιλιόμετρα διανύετε κατά μέσο όρο ετησίως, ένας πολύ απλός τρόπος σάς επιτρέπει να τα υπολογίσετε:

 • Πόσα χιλιόμετρα δείχνει το οδόμετρό σας; Αν το αυτοκίνητό σας είναι μεταχειρισμένο, αφαιρέστε τον αριθμό χιλιομέτρων που είχε διανυθεί μέχρι τη στιγμή της αγοράς.
 • Πόσα χρόνια έχετε το αυτοκίνητό σας

Διαιρέστε τον πρώτο αριθμό με τον δεύτερο και θα βρείτε πόσα χιλιόμετρα οδηγείτε κατά μέσο όρο σε ετήσια βάση.

Οι πληροφορίες αυτές θα βοηθήσουν επίσης το μεταπωλητή μας να υποδείξει την πιο κατάλληλη γκάμα ελαστικών, ανάλογα με τη χρήση που κάνετε.

Επίσκεψη στο κατάστημα ελαστικών

Ακολουθώντας τα βήματα αυτά, θα έχετε προετοιμάσει καλά την επίσκεψή σας στο κατάστημα ελαστικών. Έτσι, θα μπορείτε να απαντήσετε σε όλες τις σημαντικές ερωτήσεις και να αγοράσετε τα κατάλληλα ελαστικά ανάλογα με τη χρήση που επιθυμείτε.

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο