Ελλάδα

Τί προβλέπει η νομοθεσία περί χειμερινών ελαστικών στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Στην Ευρώπη, κάθε χώρα έχει συγκεκριμένες νομικές απαιτήσεις σχετικά με την χρήση χειμερινών ελαστικών. Τα χειμερινά ελαστικά δεν απαιτούνται δια νόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γιατί δεν είναι υποχρεωτική η χρήση χειμερινών ελαστικών;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα χειμερινά ελαστικά δεν είναι υποχρεωτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πιο προφανής είναι πως σε πολλές περιοχές της χώρας, το ψύχος είναι σπανίως δριμύ, ώστε να ορίζεται η χρήση χειμερινών ελαστικών. Ο δεύτερος λόγος είναι πως, λόγω της σπανιότητας του χιονιού και του πάγου στους δρόμους, οι περισσότεροι οδηγοί απλά δεν θα βγουν με το αυτοκίνητό τους σε περίπτωση κακοκαιρίας. Παρακαλούμε σημειώστε πως αν και οι αλυσίδες χιονιού δεν είναι υποχρεωτικές, επιτρέπεται να τις χρησιμοποιείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χειμερινά ελαστικά και ασφάλιση

Καθώς τα χειμερινά ελαστικά δεν είναι υποχρεωτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπήρξαν στο παρελθόν περιπτώσεις ασφαλιστικών εταιρειών οι οποίες προσέθεταν ασφάλιστρα για οδηγούς με χειμερινά ελαστικά. Αυτό το ζήτημα ρυθμίστηκε από τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας (ABI). Εξέδωσαν μια ανακοίνωση την οποία υπογράφουν πολλές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες συμφώνησαν να μην εφαρμόσουν περαιτέρω ασφάλιστρα και να μην αλλάξουν την κάλυψη εάν τοποθετήσετε χειμερινά ελαστικά στο όχημά σας. Ωστόσο, συνιστάται να ενημερώσετε τον ασφαλιστή σας πως χρησιμοποιείτε χειμερινά ελαστικά.

Μια τελευταία συμβουλή πριν το ταξίδι

Αν θέλετε να αποφύγετε τα ζητήματα με τον ασφαλιστή σας, βεβαιωθείτε πως τα χειμερινά ελαστικά σας έχουν τοποθετηθεί σωστά σύμφωνα με τις προδιαγραφές του οχήματός σας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Οι συμβουλές μας για τα χειμερινά ελαστικά

Τι προβλέπει η νομοθεσία περί χειμερινών ελαστικών στο εξωτερικό;
Τι προβλέπει η νομοθεσία περί χειμερινών ελαστικών στο εξωτερικό;

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα χειμερινά ελαστικά δεν είναι υποχρεωτικά. Αλλά είστε σίγουροι πως γνωρίζετε τους κανονισμούς στην Ευρώπη προτού φύγετε για την επόμενη εκδρομή σας για σκι;

Διαβάστε περισσότερα
Πότε να βάλω χειμερινά ελαστικά;
Πότε να βάλω χειμερινά ελαστικά;

Γιατί να περιμένετε να βρεθείτε σε χιονοθύελλα για να βάλετε τα χειμερινά σας ελαστικά; Ανακαλύψτε τον χρυσό κανόνα που πρέπει να ακολουθείτε σε σχέση με τα χειμερινά σας ελαστικά: όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους +7°C, είναι καιρός να βάλετε τα χειμερινά σας ελαστικά.

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες συμβουλές και βίντεο

Συμβουλές για να εξοπλίσετε το όχημά σας και να οδηγήσετε τον χειμώνα
Όλες οι χειμερινές μας συμβουλές
Συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε τα χειμερινά σας ελαστικά καλύτερα
Τα πάντα για τα χειμερινά ελαστικά
O χειμώνας μου με την Michelin Ασφάλεια τον χειμώνα

ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ MICHELIN ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ

  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • 4X4/SUV
  • VAN/ΕΛΑΦΡΑ ΦΟΡΤΗΓΑ
Loader