ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (EV)(1) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ

Οι μηχανικοί μας συνεργάζονται στενά με τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, όπως Porsche, Tesla, Mercedes-AMG, BMW, Volkswagen, Ford, Lucid, Hyundai, BYD, XPENG ... για να σχεδιάσουν ελαστικά με επιδόσεις που είναι σημαντικές για τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων και να κάνουν την ηλεκτροκίνηση πιο απολαυστική.

Motion For Life, Michelin - EV 15s - USA

ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Λόγω της μπαταρίας τους, τα ηλεκτρικά οχήματα είναι βαρύτερα από τα αντίστοιχα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά παρ' όλα αυτά έχουν ταχύτερη αρχική επιτάχυνση. Αυτή η ιδιαιτερότητα σε συνδυασμό με την υψηλή ροπή, τον πιο αθόρυβο κινητήρα και τη διαρκή επιδίωξη για μεγαλύτερη αυτονομία της μπαταρίας, είναι παράγοντες που κάνουν τα ηλεκτρικά οχήματα να έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από τα ελαστικά.

Michelin and electric vehicles

ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ

Η τοποθέτηση των κατάλληλων ελαστικών στο ηλεκτρικό όχημά σας διασφαλίζει ότι απολαμβάνετε τη βέλτιστη επίδοση όσον αφορά την αυτονομία, τη χιλιομετρική απόδοση, την ησυχία στην καμπίνα και την ασφάλεια(2), απολαμβάνοντας παράλληλα την καλύτερη δυνατή οδηγική εμπειρία.

Τα ηλεκτρικά οχήματα χρειάζονται ελαστικά με χαμηλή αντίσταση κύλισης

Διανύστε περισσότερα χιλιόμετρα μεταξύ κάθε φόρτισης

Για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας, τα ηλεκτρικά οχήματα χρειάζονται ελαστικά με μειωμένη αντίσταση κύλισης. Ξεκινώντας το 1992 με τα ελαστικά MICHELIN EnergyTM, έχουμε μειώσει κατά περισσότερο από το μισό την αντίσταση κύλισης των ελαστικών αυτοκινήτων μας(3). Σήμερα, προσφέρουμε ελαστικά όπως τα MICHELIN Pilot Sport EV, που επεκτείνουν την αυτονομία κατά έως και 60 χλμ, χάρη στη μειωμένη αντίσταση κύλισης(4).

Τα ηλεκτρικά οχήματα χρειάζονται ελαστικά με μεγάλη διάρκεια ζωής

Πηγαίνετε πιο μακριά με το σετ ελαστικών σας

Τα ηλεκτρικά οχήματα χρειάζονται ελαστικά με μεγάλη διάρκεια ζωής. Η υψηλή ροπή και το βάρος της μπαταρίας επηρεάζουν τη φθορά των ελαστικών. Το 1946, αναπτύξαμε τα MICHELIN X, τα πρώτα ακτινωτά ελαστικά, τα οποία αύξησαν σημαντικά την αντοχή των ελαστικών μας (κατά 2 έως 3 φορές).

Από τότε, συνεχίζουμε να προσφέρουμε ελαστικά με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Τεχνολογία MICHELIN AcousticTM

Απολαύστε πιο ήσυχη οδήγηση

Ο θόρυβος που προκαλείται από τα ελαστικά και φτάνει στο εσωτερικό του οχήματος αποτελεί σημαντικό στοιχείο προβληματισμού σε συνδυασμό με τους αθόρυβους κινητήρες. Χάρη στην τεχνολογία AcousticTM της MICHELIN, ο εσωτερικός θόρυβος στο όχημα μπορεί να μειωθεί σχεδόν κατά 20%(5).

The range challenge of electric cars

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΣ

Ελαστικό MICHELIN e.PRIMACY

Ελαστικό MICHELIN e.PRIMACY

Τα ελαστικά MICHELIN e.PRIMACY είναι σχεδιασμένα για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας(6) των επιβατικών αυτοκινήτων. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων τα επιλέγουν για να εξοπλίσουν τα ηλεκτρικά, υβριδικά οχήματα ή οχήματα χαμηλής κατανάλωσής τους.

Ελαστικά MICHELIN για ηλεκτρικά scooter

Ελαστικά για ηλεκτρικά scooter

Το ελαστικό MICHELIN City Grip Saver έχει αναπτυχθεί ειδικά για ηλεκτρικά scooter. Αυξάνει την αυτονομία της μπαταρίας χάρη στη χαμηλή αντίσταση κύλισης(7) και ταυτόχρονα εξακολουθεί να έχει τη  φημισμένη μεγάλη διάρκεια ζωής που προσφέρουν οι γκάμες MICHELIN City Grip!

Ελαστικά MICHELIN για ηλεκτρικά ποδήλατα

Ελαστικά για ηλεκτρικά ποδήλατα

Τα ελαστικά MICHELIN e-WILD είναι σχεδιασμένα για τη βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, των ελαστικών και της μετάδοσης κίνησης. Γνωρίζατε ότι το 70% των ελαστικών μας είναι συμβατά με ηλεκτρικά ποδήλατα;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Για περισσότερα από 100 χρόνια, σχεδιάζουμε καινοτόμες λύσεις κινητικότητας που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των οδηγών, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Το 1899, η Michelin ανέπτυξε τα ελαστικά για το «La Jamais Contente»

Υπερνικώντας τις ηλεκτρικές προκλήσεις που παρουσιάζονται με την πάροδο των ετών

Το 1899, η Michelin ανέπτυξε τα ελαστικά για το «La Jamais Contente», το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που ξεπέρασε τα 100 χλμ/ώρα.

Σχεδιάζουμε ελαστικά που εξοικονομούν ενέργεια

Σχεδιάζουμε ελαστικά που διαρκούν και εξοικονομούν ενέργεια

Πρώτα με την επαναστατική αρχιτεκτονική του ακτινωτού (radial) ελαστικού MICHELIN X το 1946 και, έπειτα, με το ελαστικό MICHELIN ENERGYTM το 1992 στο οποίο ξεκίνησε η χρήση πυριτίου στα μείγματα της γόμας, αυξήσαμε σημαντικά τη διάρκεια ζωής και την εξοικονόμηση ενέργειας των ελαστικών(8).

Πρωτοπορία στον ηλεκτρικό μηχανοκίνητο αθλητισμό

Πρωτοπορία στον ηλεκτρικό μηχανοκίνητο αθλητισμό

Χρησιμοποιούμε τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει από το πρωτάθλημα FIA Formula E (από το 2014 έως το 2022) και από το FIM MotoETM για να σχεδιάσουμε ελαστικά κατάλληλα για ηλεκτρικά οχήματα.

Σχεδιάζουμε ελαστικά για την επόμενη γενιά των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σχεδιάζουμε ελαστικά για την επόμενη γενιά των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η 100% ηλεκτρική Porsche 718 Cayman GT4 E-Performance εξοπλίζεται με ελαστικά που κατασκευάζονται κατά 53% από ανανεώσιμες πρώτες ύλες βιολογικής προέλευσης και ανακυκλωμένες πρώτες ύλες.

Έχετε δει τα πρώτα ελαστικά για ηλεκτρικά λεωφορεία;

Ελαστικό MICHELIN X Incity EV Z: μια σειρά ελαστικών που συνδυάζει ασφάλεια, μεγάλη διάρκεια ζωής, σεβασμό προς το περιβάλλον και αυξημένη ικανότητα φορτίου.
Με αυτή τη νέα σειρά, η Michelin υποστηρίζει τη μετάβαση σε πιο καθαρές, πιο αποδοτικές λύσεις ηλεκτροκίνησης με μεγαλύτερη αυτονομία. Σημαντικός παράγοντας για μια βιώσιμη πόλη.

Good News - EBUS

Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις εξελίξεις σχετικά με την MICHELIN!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο μας People in Motion, συμπληρώνοντας τη φόρμα.
Επίσης, θα μπείτε στην κλήρωση με δώρο ένα πακέτο εξοπλισμού ταξιδίων MICHELIN.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ MICHELIN:

Εμπιστευτείτε την MICHELIN για μια καλύτερη ζωή με κινητικότητα

Εμπιστευτείτε την MICHELIN για μια καλύτερη ζωή με κινητικότητα

Τα ελαστικά μας απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη ακόμα και των πιο απαιτητικών: καταναλωτές, κατασκευαστές, συντελεστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού και σημαντικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης ζητάνε τα προϊόντα μας.

Η MICHELIN και το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Η MICHELIN και το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Με τις δυνατότητές μας για καινοτομία, την εξειδίκευσή μας στο πεδίο των κυψελών υδρογόνου, και την ικανότητά μας να ενώνουμε τους ανθρώπους, είμαστε ένας σημαντικός παράγοντας στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης.

map search desktop

Βρείτε ένα μεταπωλητή ελαστικών MICHELIN κοντά σας σε λίγα δευτερόλεπτα

Αναζήτηση με
Διεύθυνση, Πόλη ή Τ.Κ.
Αυτοκίνητο
  • Αυτοκίνητο
  • Μοτοσυκλέτα
Εντοπισμός της τοποθεσίας μου
Αναζήτηση

Νομικές επισημάνσεις

(1) Πηγή: Michelin Automotive Original Equipment Department - ανάλυση εσωτερικής βάσης δεδομένων το Δεκέμβριο του 2021.

(2) Τα αποτελέσματα ενδέχεται να ποικίλουν ανάλογα με το όχημα, τη γκάμα και τις διαστάσεις ελαστικού, την ταχύτητα και τις συνθήκες του οδοστρώματος.

(3) Η αντίσταση κύλισης των ελαστικών έχει μειωθεί στο μισό μεταξύ των MICHELIN Energy (RR>12kg/T) σε σύγκριση με τα MICHELIN e.Primacy και MICHELIN Pilot sport EV (RR <5kg/T) 

(4) Η τεχνολογία MICHELIN Acoustic μειώνει το αντιληπτό επίπεδο θορύβου εντός του αυτοκινήτου κατά σχεδόν 20% (εσωτερική μέτρηση θορύβου, πραγματοποιήθηκε το 2020 σε διάσταση 245/45 R19 σε KIA Cadenza. Το επίπεδο θορύβου μετρήθηκε στο εύρος «170-230 Hz».) Τα αποτελέσματα ενδέχεται να ποικίλουν ανάλογα με το όχημα, τη σειρά και τις διαστάσεις ελαστικού, την ταχύτητα και τις συνθήκες του οδοστρώματος.

(5) Αν είναι καινούριο, το MICHELIN e.PRIMACY παρουσιάζει χαμηλότερη αντίσταση κύλισης 2kg/t κατά μέσο όρο από τους ανταγωνιστές του, που ισοδυναμεί σε μειωμένη κατανάλωση καυσίμων έως και 0,21l/100km για ένα VW Golf 7 1.5 TSI ή έως και 7% περισσότερη αυτονομία για ένα VW e.Golf. Η κατανάλωση ενέργειας αναφέρεται σε πετρέλαιο για θερμικά και υβριδικά οχήματα, ηλεκτρικό για ηλεκτρικά οχήματα.

(6) Πολύ χαμηλή αντίσταση κύλισης χάρη στα νέα πυριτικά υλικά «Electric ready» με πολύ χαμηλή απώλεια ενέργειας, έτσι ώστε η μπαταρία σας να διαρκεί περισσότερο από ότι με τα αρχικά MICHELIN City Grip. (Μοντελοποίηση της απώλειας ενέργειας μεταξύ ενός 100/80 - 14 M/C 48S CITY GRIP SAVER TL και ενός CITY GRIP. Πραγματοποιήθηκε στο Michelin Research Centre στη Γαλλία, τον Ιούλιο του 2018)​. Περισσότερες πληροφορίες στοhttps://www.michelin.co.uk/motorbike/tyres/michelin-city-grip-saver

(7) Χαμηλή κατανάλωση καυσίμου - Το MICHELIN ENERGY SAVER+ έχει βραβευθεί από το AutoBild ως "Eco Champion" το 2013

(8) Μάθετε περισσότερα στο https://www.michelin.com/en/sustainable-development-mobility/for-the-planet/environmental-approach

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο