ana banner görseli 63

Τι να τσεκάρετε στο αυτοκίνητό σας πριν ξεκινήσετε ένα μεγάλο οδικό ταξίδι

25 Μαρτίου 2024 - 10

Εάν σκοπεύετε να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι με το όχημά σας, θα πρέπει να προετοιμάσετε και το όχημά σας προκειμένου να έχετε και ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι. Ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που βρίσκεστε, η συντήρηση του οχήματος είναι ένα σημαντικό θέμα. Κατά την προετοιμασία του οχήματος, υπάρχουν βήματα όπως συντήρηση ελαστικών, έλεγχος υγρών κινητήρα και φρένων κ.ά. Παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσάς ποιά σημεία πρέπει να προσέξετε κατά την προετοιμασία του οχήματός σας.

00299921 2

Να κάνετε Σέρβις

Τα οχήματα πρέπει να υποβάλλονται σε σέρβις ή  μία φορά το χρόνο ή κάθε 15.000 χιλιόμετρα. Ενώ τα σημερινά οχήματα υπενθυμίζουν αυτόματα στον οδηγό ότι απαιτείται σέρβις, όσοι οδηγούν οχήματα παλαιού τύπου θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί σε αυτό το θέμα. Κατά τον περιοδικό έλεγχο, το όχημα εξετάζεται προσεκτικά και μπορούν να εντοπιστούν τα ελαττωματικά μέρη του. Εάν ένα κακοσυντηρημένο όχημα σταματήσει από την αστυνομία, γίνεται αναφορά για το όχημα και επιβάλλεται πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του οχήματος.

00299861 2

Ελέγξτε τα ελαστικά σας

Όταν πηγαίνετε σε ένα μακρύ ταξίδι, πρέπει να προσέχετε ώστε όλα τα ελαστικά, να μην έχουν υπερβεί τη διάρκεια ζωής τους. Εάν εντοπιστεί φθορά ελαστικού, το ελαστικό πρέπει να αντικατασταθεί.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η πίεση των ελαστικών. Η πίεση των ελαστικών πρέπει να είναι εντός του εύρους πίεσης που είναι κατάλληλο για το όχημά σας. Μπορεί να υπάρχουν διαφορές πίεσης μεταξύ των πίσω ή μπροστινών ελαστικών του αυτοκινήτου σας ανάλογα με τους κινητήριους τροχούς. Μπορείτε να δείτε τις ιδανικές τιμές πίεσης και τις διαστάσεις των ελαστικών στο αυτοκόλλητο που βρίσκεται στην πόρτα του οδηγού ή να τσεκάρετε  το εγχειρίδιο χρήσης του οχήματός σας.

83629981 l 2

 

Πριν ξεκινήσετε ένα μεγάλο ταξίδι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ελαστικά κατάλληλα για τις καιρικές συνθήκες, για την άνεση και την ασφάλειά σας.

Μπορείτε να ταξιδέψετε με ασφάλεια με τα ελαστικά της Michelin που προσφέρουν διαφορετικές επιλογές για όλες τις καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων ελαστικών 4 εποχών, χειμερινών ελαστικών,  και καλοκαιρινών ελαστικών που παρέχουν υψηλή απόδοση πρόσφυσης.

Μπορείτε επίσης να κάνετε τη συντήρηση των ελαστικών σας επισκεπτόμενοι τον πλησιέστερο μεταπωλητή ελαστικών Michelin.

Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, δείτε εδώ: "Οδηγός συντήρησης ελαστικών".

Τσεκάρετε τα λάδια και υγρό φρένων

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι τα υγρά κινητήρα και φρένων. Η στάθμη του λαδιού στον κινητήρα του οχήματος πρέπει να είναι σε συγκεκριμένα επίπεδα για να διατηρεί τη λειτουργικότητά του. Εάν η στάθμη λαδιού διαπιστωθεί ότι είναι χαμηλότερη κατά τη μέτρηση, πρέπει να προστεθεί λάδι που είναι κατάλληλο για το όχημα. Αν το όχημά σας παρουσιάζει διαρροή λαδιού, θα πρέπει να το τσεκάρετε άμεσα σε ένα κέντρο σέρβις και θα πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις. Δεν πρέπει ποτέ να βγείτε στο δρόμο με όχημα που έχει διαρροή λαδιού.

00299927 2

 

Και τα υγρά των φρένων θα πρέπει να ελέγχονται με παρόμοιο τρόπο. Η διατήρηση του λαδιού υγρών φρένων σε ιδανικά επίπεδα είναι πολύ σημαντική Επιπλέον, το υγρό υαλοκαθαριστήρα και τα υγρά ψυκτικού πρέπει να είναι στις σωστές ποσότητες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε μια άνετη οδηγική εμπειρία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο