kış tatili 4 2

Πώς μπορώ να τοποθετήσω και αφαιρέσω αλυσίδες χιονιού

28 Μαρτίου 2024 - 10

Όταν οι δρόμοι αρχίζουν να καλύπτονται με ένα στρώμα χιονιού και πάγου, πρέπει να ληφθούν ορισμένες προφυλάξεις για να διασφαλιστεί ότι το όχημά σας μπορεί να κινηθεί χωρίς να γλιστρήσει. Αν και η πιο κοινή προφύλαξη από αυτά τα μέτρα είναι η χρήση χειμερινών ελαστικών, ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν αλυσίδες χιονιού σε όλο τον κόσμο εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλός. Εάν η αλυσίδα χιονιού χρησιμοποιηθεί σωστά, είναι δυνατό το όχημα να κινηθεί χωρίς ζημιά και να μην γλιστρήσει σε παγωμένο έδαφος. Ωστόσο, εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε αλυσίδες χιονιού, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να προσέξετε πριν και μετά την τοποθέτηση των αλυσίδων. Συγκεντρώσαμε για εσάς τι πρέπει να προσέξετε όταν προετοιμάζετε το όχημά σας για χιονισμένο δρόμο και πώς να τοποθετήσετε και να αφαιρέσετε τις αλυσίδες. 

998288 000000 v2 202307 dcem mi b2c brand 4w conv win alpin6 dis static 1200x628 brd 2 eng na na na pmaxpic2 2

Πώς να τοποθετήσετε αλυσίδες χιονιού; 

Αν πρόκειται να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι με το όχημά σας το χειμώνα, θα πρέπει να προσέξετε αν στη διαδρομή που θα ακολουθήσετε θα υπάρχουν χιονοπτώσεις. Εάν χρησιμοποιείτε χειμερινά ελαστικά Michelin, αρκεί να τσεκάρετε απλά την κατάσταση των ελαστικών και του οχήματός σας, ενώ όσοι προτιμούν να χρησιμοποιήσουν αλυσίδες χιονιού αντί να αλλάξουν ελαστικά θα πρέπει να προσέξουν τα παρακάτω.  

Πριν χρησιμοποιήσετε αλυσίδες χιονιού, πρέπει να μάθετε εάν το όχημα που χρησιμοποιείτε είναι κατάλληλο για χρήση αλυσίδων χιονιού. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες συμβουλευόμενοι τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εάν τα ελαστικά του οχήματός σας είναι χαμηλού προφίλ, ενδέχεται το όχημά σας να μην είναι κατάλληλο για την τοποθέτηση αλυσίδων αίματος. Εάν οι αλυσίδες χιονιού δεν μπορούν να φορεθούν, όσοι επιθυμούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν και υφασμάτινα καλύμματα που ονομάζονται κουβέρτες χιονιού. 

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν τοποθετήσετε αλυσίδες χιονιού στο όχημά σας. Το πρώτο από αυτά είναι οι διαστάσεις των ελαστικών σας. Θα πρέπει να επιλέξετε τη σωστή διάσταση αλυσίδας ανάλογα με τις διαστάσεις των ελαστικών σας. Οι αλυσίδες χιονιού πρέπει να προσαρτώνται στους κινητήριους τροχούς και ανάλογα με το μοντέλο του οχήματος, εάν οι μπροστινοί ή οι πίσω τροχοί είναι οι κινητήριοι τροχοί μπορεί να διαφέρουν. Πριν τοποθετήσετε αλυσίδες, θα πρέπει να μάθετε ποιους κινητήριους τροχούς έχει το αυτοκίνητό σας. 

Αφού το όχημα είναι κατάλληλο και παρέχονται αλυσίδες χιονιού, η επόμενη ερώτηση είναι "πώς βάζω αλυσίδες χιονιού". Πρέπει να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία για την τοποθέτηση της αλυσίδας χιονιού. Μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε αλυσίδες χιονιού με τις οδηγίες που θα αναφέρουμε. 

· Μετακινηθείτε σε μια επίπεδη περιοχή όπου μπορείτε να κάνετε μανούβρα και βεβαιωθείτε ότι είναι τραβηγμένο το χειρόφρενο. 

· Λύστε προσεκτικά τις αλυσίδες που αγοράσατε. 

· Τοποθετήστε τις αλυσίδες δίπλα στους τροχούς του οχήματος με τις προεξοχές της αλυσίδας στραμμένες προς το έδαφος. 

· Περάστε το ένα άκρο της αλυσίδας από το πίσω μέρος του ελαστικού προς τα εμπρός. 

· Κρατήστε τις άλλες δύο άκρες και από τις δύο πλευρές και γαντζώστε τις τραβώντας τις προς το ελαστικό. 

· Βεβαιωθείτε ότι η αλυσίδα είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη και στις δύο πλευρές του ελαστικού. 

· Αφού κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, κλείστε την αλυσίδα χρησιμοποιώντας τα τέσσερα άγκιστρα. Ο τρόπος που το δένετε εδώ θα μοιάζει με σταυρό. 

· Χρησιμοποιήστε εντατήρες αλυσίδας για να διατηρήσετε τις αλυσίδες τεντωμένες έτσι ώστε να τρέχουν διαγώνια κατά μήκος του εξωτερικού του ελαστικού. 

· Εάν τεντώσετε τις αλυσίδες χειροκίνητα, οδηγήστε το όχημα για λίγα μέτρα μετά την τοποθέτηση των ελαστικών. Στη συνέχεια σφίξτε ξανά τις αλυσίδες. 

                                    Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, το όχημά σας θα είναι έτοιμο να βγει στο δρόμο. 
 

998190 000000 v2 202306 dcem mi b2c brand 4w conv win xicesnow dis webpush 1200x628 brd 3 eng na na na pics3 1

Πώς να αφαιρέσετε αλυσίδες χιονιού; 

Αφού ολοκληρώσετε το ταξίδι σας, εάν είναι ώρα να αφαιρέσετε τις αλυσίδες χιονιού, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Για να αφαιρέσετε τις αλυσίδες χιονιού, το όχημα πρέπει πρώτα να σταθμεύσει έτσι ώστε το επάνω άγκιστρο στις αλυσίδες να βρίσκεται πάνω από τον τροχό. Στη συνέχεια, αποσυνδέστε όλα τα άγκιστρα και τους συνδετήρες και τοποθετήστε την αλυσίδα χιονιού στο ίδιο επίπεδο με το μπροστινό και το πίσω μέρος του ελαστικού. Κυλήστε προς τα εμπρός για να απελευθερώσετε τις αλυσίδες. 

Να θυμάστε ότι αφού αφαιρέσετε τις αλυσίδες χιονιού, πρέπει να τις συντηρήσετε ώστε να τις χρησιμοποιήσετε ξανά την επόμενη σεζόν. Αφού αφαιρέσετε τις αλυσίδες, μουλιάστε τις σε ζεστό νερό. Για να αποτρέψετε την ανάπτυξη οξείδωσης στην αλυσίδα, βεβαιωθείτε ότι η αλυσίδα έχει στεγνώσει καλά και αποθηκεύστε την κάτω από ένα στεγνό κάλυμμα μέχρι την επόμενη σεζόν. 

00299863 3

Ποιοι είναι οι τύποι αλυσίδων χιονιού; 

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αλυσίδων χιονιού ανάλογα με τους διαφορετικούς τύπους οχημάτων και τον σκοπό χρήσης των αλυσίδων. Μεταξύ των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων τύπων αλυσίδων χιονιού σήμερα: Αλυσίδες χιονιού τύπου σκάλας, Αλυσίδες γρήγορης συναρμολόγησης και Αλυσίδες χιονιού τύπου Χ. Οι αλυσίδες χιονιού τύπου σκάλας έχουν δομή που αποτελείται από παράλληλες ράβδους τοποθετημένες στο πέλμα του ελαστικού. Εάν το όχημα χρησιμοποιείται με τη σωστή κινητική δύναμη, το φρενάρισμα και ο έλεγχος μπορούν να επιτευχθούν στους τροχούς. Ωστόσο, αυτοί οι τύποι αλυσίδων είναι για εύκολο έδαφος και ενδέχεται να μην είναι αποτελεσματικοί σε πυκνό χιόνι. 

Για όσους αναζητούν μια πιο αποτελεσματική αλυσίδα χιονιού, συνιστώνται αλυσίδες χιονιού τύπου Χ. Είναι ενισχυμένες με τέτοιους χαλύβδινους δακτυλίους που παρέχουν καλή πρόσφυση. Είναι αποτελεσματικές όσον αφορά την κινητικότητα και το φρενάρισμα. 

Οι αλυσίδες γρήγορης συναρμολόγησης συνιστώνται για άτομα που θέλουν πρακτική χρήση. Η χρήση της αλυσίδας είναι πολύ εύκολη χάρη στους προσαρμογείς που είναι στερεωμένοι στο χείλος. Μετά την τοποθέτηση της αλυσίδας, οι αλυσίδες εφαρμόζουν αυτόματα όταν το όχημα κινείται. Ωστόσο, έχει ορισμένα μειονεκτήματα σε σύγκριση με άλλες αλυσίδες. Πρώτα απ'όλα, οι αλυσίδες γρήγορης συναρμολόγησης είναι πιο ακριβές από άλλους τύπους αλυσίδων και καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο. Σε σύγκριση με τις αλυσίδες τύπου Χ, η ισχύς απόδοσής τους είναι χαμηλότερη. 

Πριν ξεκινήσετε σε έναν χιονισμένο δρόμο, ελέγξτε τους τροχούς του οχήματός σας και τις αλυσίδες σας. Για να επωφεληθείτε από την άνεση που προσφέρουν οι αλυσίδες χιονιού, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε σωστά τη σωστή αλυσίδα. 

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο