How to choose motocross tyres?

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΟΤΟΚΡΟΣ;

Αναρωτιέστε ποια ελαστικά Motocross (ή ελαστικά MX) θα ήταν ιδανικά για τη μηχανή σας; Έχετε δίκιο που κάνετε την έρευνά σας, γιατί δεν θα πρέπει να κάνετε μια επιπόλαιη επιλογή. Οι επιδόσεις των ελαστικών διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του εδάφους στον οποίο οδηγείτε. Και, εκτός από την πρόσφυση και το κράτημα, θα πρέπει, επίσης, να σκεφτείτε τη διάρκεια ζωής και την άνεση.

Επομένως, πώς θα επιλέξετε τα ελαστικά Motocross σας? Διαβάστε τον οδηγό μας για να το ανακαλύψετε.

Σύνοψη:

1 - Ελαστικά μοτοκρός για μέγεθος κινητήρα >= 125cc
2 - Ελαστικά μοτοκρός
για μέγεθος κινητήρα < 125cc

1 - Ελαστικά Motocross για μέγεθος κινητήρα >= 125 cc

Σε αυτήν την κατηγορία κυβισμού, η επιλογή ελαστικών Motocross θα εξαρτηθεί από τον τύπο του εδάφους στο οποίο οδηγείτε. Ανεξάρτητα από τον τύπο του εδάφους, έχουμε τα ελαστικά που θα σας προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις.

Ελαστικά Motocross για αμμώδες έδαφος


Για την άμμο, το MICHELIN StarCross 6 Sand είναι το ιδανικό ελαστικό, καθώς έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για να προσφέρει βέλτιστες επιδόσεις σε αυτόν τον τύπο εδάφους. Αυτό το ελαστικό έχει αναπτυχθεί με επαγγελματίες οδηγούς και χρησιμοποιείται σε παγκόσμια και εθνικά πρωταθλήματα. Μπορείτε να τοποθετήσετε αυτό το ελαστικό στη μοτοσυκλέτα σας, τόσο μπροστά όσο και πίσω.

tire michelin starcross 6 sand product in use

Ελαστικά Motocross για λασπώδες έδαφος


Σε λασπώδες έδαφος, προτείνουμε να συνδυάσετε το MICHELIN StarCross 6 Medium Soft στον μπροστινό τροχό με το MICHELIN StarCross 6 Mud στον πίσω τροχό. Αυτός ο αποτελεσματικός συνδυασμός θα σας προσφέρει τέλεια πρόσφυση και εξαιρετικό χειρισμό στη λάσπη.

Ελαστικά Motocross για μαλακό ή μέτριο έδαφος

Σε γρασίδι, σε ισιωμένο χώμα ή σε ανάμεικτο έδαφος, που δεν προσφέρουν καθόλου αντίσταση όταν τα πιέζετε με το δάχτυλό σας, υπάρχουν δύο επιλογές: το MICHELIN StarCross 6 Medium Soft ή το MICHELIN StarCross 6 Medium Hard προσφέρουν και τα δύο αποτελεσματική πρόσφυση.

Η διαφορά είναι κυρίως στην αίσθηση. Το Medium Hard είναι σκληρότερο και, επομένως, ανταποκρίνεται καλύτερα, ιδιαίτερα όταν επιταχύνετε. Το Medium Soft, από την άλλη, σας προσφέρει περισσότερη άνεση.

Αυτές οι δύο λύσεις είναι οι πιο ευέλικτες για όσους δεν θέλουν να αλλάζουν ελαστικά για κάθε τύπο εδάφους.

Ελαστικά Motocross για σκληρό έδαφος


Αναφερόμαστε σε ξηρό, συμπιεσμένο χώμα με ή χωρίς πέτρες, χώμα στο οποίο δεν μπορείτε να πιέσετε με τα δάχτυλά σας. Εάν ασχολείστε με Supercross σε αυτόν τον τύπο εδάφους, θα πρέπει να επιλέξετε το MICHELIN StarCross 6 Hard, το οποίο είναι ιδανικό για αυτό το περιβάλλον.

shaun simpson coupar angus rb

Γιατί να επιλέξετε το MICHELIN StarCross 6;

Πρόσφυση που διαρκεί

Στα περισσότερα ελαστικά MX, τα καρφιά ξεκολλούν σιγά-σιγά καθώς οδηγείτε. Η πορεία τους φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα:

tread blocks

Τυπικό καρφί

Α - Το καρφί όταν είναι καινούριο

Β - Το καρφί ραγίζει και ξεκολλάει σε προχωρημένο στάδιο φθοράς

Με το MICHELIN StarCross 6, έχουμε καινοτομήσει εισάγοντας μια τεχνολογία με βάση το πυρίτιο. Αυτή η τεχνολογία καθιστά τα καρφιά πιο στιβαρά και η φθορά τους γίνεται πιο ομοιόμορφη, προσφέροντάς σας πρόσφυση που διαρκεί.

 

tread blocks silica technology

Ένα καρφί με τεχνολογία ΠΥΡΙΤΙΟΥ MICHELIN

Α - Το καρφί όταν είναι καινούριο

Β - Το καρφί διατηρεί το αρχικό σχήμα του σε προχωρημένο στάδιο φθοράς

Προσαρμοστικός σχεδιασμός Michelin

Το MICHELIN StarCross 6 δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για διάρκεια ζωής. Το σχεδιάσαμε, επίσης, και για να παρέχει μέγιστη πρόσφυση και ιδανικό χειρισμό στον μπροστινό τροχό και εξαιρετική πρόσφυση και έλξη στον πίσω τροχό. Αυτό γίνεται χάρη στη συγκεκριμένη τοποθέτηση των κυβιδίων γόμας στις 3 ζώνες: κεντρική, ενδιάμεση και πλευρική που σχετίζεται με μια συγκεκριμένη μετατόπιση αυτών των ζωνών.

adaptive design

Ως αποτέλεσμα, το MICHELIN StarCross 6 Medium Hard αυξάνει την αποτελεσματικότητα της πρόσφυσης κατά 7% όταν είναι καινούριο και κατά 19% όταν έχει φθαρεί, σε σύγκριση με το MICHELIN StarCross 5 Medium.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής σύγκρισης για το MICHELIN StarCross 6 Medium Soft σε σχέση με το MICHELIN StarCross 5 Soft είναι, επίσης, αδιαμφισβήτητα: +16% ικανότητα πρόσφυσης όταν είναι καινούριο και +14% όταν έχει φθαρεί.

Αντιστοιχίες διαστάσεων Motocross και Εnduro

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για τις γκάμες MICHELIN Enduro και Desert, ο προσδιορισμός της διάστασης βασίζεται στο πλάτος του ελαστικού που μετριέται στο φαρδύτερο σημείο του πέλματος. Και για την γκάμα MICHELIN StarCross 6, ο προσδιορισμός της διάστασης βασίζεται στο πλάτος του ελαστικού που μετριέται στο φαρδύτερο σημείο του πλευρού του ελαστικού.

Για παράδειγμα, ένα ελαστικό Enduro 140/80-18 αντιστοιχεί σε ένα ελαστικό μοτοκρός 120/90-18 (βλ. τον παρακάτω πίνακα).

ENDURO

MOTOCROSS

90/90-21

80/100-21

120/80-19

100/90-19

130/70-19

110/90-19

120/90-18

100/100-18

130/80-18

110/100-18

140/80-18

120/90-18

Συνιστώμενη πίεση

Μπορείτε να δείτε τις συνιστώμενες πιέσεις σε αυτήν τη σελίδα.

michelin bib mousse zoom antipuncture

Αδιάτρητα ελαστικά

Φανταστείτε να μπορούσατε να κάνετε τα ελαστικά σας αδιάτρητα στους αγώνες motocross.

 

Κι όμως μπορείτε, εάν εξοπλίσετε το ελαστικό MICHELIN StarCross 6 σας με μια εναλλακτική σε έναν κλασικό ή ενισχυμένο αεροθάλαμο: Το MICHELIN Bib MousseTM.

Με την τεχνολογία αφρού MICHELIN Bib MousseTM, δεν χρειάζεται πλέον να ρυθμίζετε την πίεση και το ελαστικό σας γίνεται ανθεκτικό στα χτυπήματα. Ελαφρύτερο από έναν ενισχυμένο αεροθάλαμο, το MICHELIN BIB MousseTM προσφέρει πίεση ισοδύναμη από 0,8 bar έως 1,0 bar και σας επιτρέπει να απολαύσετε το πάθος σας εκτός δρόμου,  χωρίς ποτέ να ανησυχείτε για χτυπήματα.

2 - Ελαστικά Motocross για μέγεθος κινητήρα >= 125 cc

Για το καλύτερο ελαστικό Motocross εάν ο κινητήρας σας είναι κάτω από 125cc, θα βρείτε το ιδανικό ελαστικό στην γκάμα MICHELIN StarCross 5 μας, η οποία προορίζεται για τους μελλοντικούς αστέρες του διαγωνισμού!

Ξεκινήστε αναζητώντας τα πιθανές διαστάσεις ελαστικών για τη μηχανή σας. Έπειτα, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του MICHELIN StarCross 5 Soft και του MICHELIN StarCross 5 Medium, ανάλογα με τον τύπο εδάφους στον οποίο οδηγείτε.

Η έκδοση Soft είναι κατάλληλη για μαλακό έδαφος, λάσπη και άμμο.
Η έκδοση Medium ταιριάζει καλύτερα σε μέτριο και σκληρό έδαφος.
Για μικρότερες μηχανές ( < 65 cc), μπορείτε να επιλέξετε το MICHELIN StarCross 5 Mini, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευέλικτο.

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο