ana banner görseli 48

Τι να λάβετε υπόψη όταν ταξιδεύετε με παιδιά

7 Μαρτίου 2024 - 60

Τι να λάβετε υπόψη όταν ταξιδεύετε με παιδιά

124461990 m 1

Είμαστε σίγουροι ότι τα οικογενειακά ταξίδια είναι εξαιρετικά πολύτιμα για να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις με τα παιδιά σας και να αποκτήσετε νέες εμπειρίες. Ως γονείς, ίσως χρειαστεί να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε κάποια θέματα, προκειμένου το προγραμματισμένο ταξίδι σας να πάει όπως το ονειρευόσασταν και να ταξιδέψετε με άνετες συνθήκες. Αν δώσετε προσοχή στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να πάρετε μαζί σας όταν πηγαίνετε οικογενειακές διακοπές, θα σας βοηθήσει να κάνετε τις σωστές προετοιμασίες για τις διακοπές. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι για κάθε θετική ή αρνητική κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει αρκετά ρούχα μαζί σας

Τα παιδιά μπορεί να λερώνονται ενώ τρώνε ή παίζουν ή μπορεί να ιδρώνουν συχνά επειδή είναι υπερβολικά δραστήρια. Εάν δεν πάρετε αρκετά ρούχα μαζί σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, μπορεί να χρειαστεί να πλύνετε ξανά τα ρούχα, κάτι το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο στις διακοπές. Αυτό μπορεί να σας αγχώσει ή να σας στενοχωρήσει. Γι’αυτό, σας συνιστούμε να ετοιμάζετε μια ξεχωριστή τσάντα για το παιδί σας και να παίρνετε αρκετές αλλαξιές όταν πηγαίνετε στις διακοπές. Εάν το παιδί σας είναι μικρό, δεν πρέπει να ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας επιπλέον ρούχα όπως κορμάκια, φόρμες, πιτζάμες και καπέλα.

92413094 s 1

Πάρτε μαζί σας το καρότσι του μωρού σας

Εάν το παιδί σας είναι μικρό, η συνεχής κίνηση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μπορεί να είναι πρόβλημα για αυτό. Το να κουβαλάτε το μωρό σας στην αγκαλιά σας όταν είναι κουρασμένο, μπορεί να είναι κουραστικό και για εσάς. Για να αποτρέψετε τέτοιες καταστάσεις, σας συνιστούμε να πάρετε ένα καρότσι στις διακοπές. Χάρη στο καρότσι, μπορείτε να κάνετε άνετα μεγάλες βόλτες ως οικογένεια, ενώ αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να το μεταφέρετε εύκολα. Όταν ταξιδεύετε με μέσα μεταφοράς, όπως αεροπλάνο ή λεωφορείο, μπορείτε να δώσετε το καρότσι στο χώρο αποσκευών ή φορτίου.

64174320 s 1

Ταξιδέψτε με παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου 

Για λόγους οδικής ασφάλειας, τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου είναι υποχρεωτικά μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία. Σύμφωνα με τους κανονισμούς κυκλοφορίας, τα παιδιά που ζυγίζουν λιγότερο από 36 κιλά και έχουν ύψος κάτω από 150 εκατοστά, πρέπει να κάθονται σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Έτσι, μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια του παιδιού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εκτός από την ασφάλεια του μωρού σας, το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου εξασφαλίζει επίσης μια άνετη θέση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το μωρό σας μπορεί να κοιμάται άνετα στο κάθισμά του ή να παρακολουθεί το περιβάλλον ευχάριστα.

00301165 1

Μην ξεχάσετε να πάρετε ένα κιτ πρώτων βοηθειών

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι για δυσμενείς καταστάσεις υγείας όταν ταξιδεύετε με παιδιά. Μπορείτε να τοποθετήσετε κάποια αντικείμενα στην ταξιδιωτική σας τσάντα για να μπορέσετε να παρέχετε τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα θερμόμετρο, αντιπυρετικό ή αναλγητικό σιρόπι στην τσάντα έκτακτης ανάγκης σας. Μπορείτε να προμηθευτείτε φάρμακα ή εντομοπροστατευτικά για τσιμπήματα εντόμων. Εάν το μωρό σας χρησιμοποιεί τακτικά φάρμακα, δεν πρέπει να ξεχάσετε να πάρετε εφεδρικά φάρμακα. Εάν το μωρό ή το παιδί σας έχει αλλεργίες, δεν πρέπει να ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας φάρμακα για την αλλεργία προληπτικά.

Αφήστε χώρο στη βαλίτσα σας για τα αγαπημένα του παιχνίδια ή βιβλία

Σε ορισμένες στιγμές των διακοπών ή του ταξιδιού, το μωρό ή το παιδί σας μπορεί να βαρεθεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι χρήσιμο να έχετε μαζί του τα αγαπημένα του παιχνίδια, τα παζλ ή τα βιβλία ζωγραφικής. Έτσι, μπορείτε να συνεχίσετε και εσείς να απολαμβάνετε τις διακοπές σας όσο το παιδί σας διασκεδάζει.

119343760 s 1

Όπως προσέχετε τι θα πάρετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε με τα παιδιά σας, θα πρέπει να φροντίζετε και για τη συντήρηση του οχήματός σας αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας. Μην αμελείτε ποτέ τα σέρβις. Πριν από ένα μακρύ ταξίδι, θα πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση των ελαστικών του οχήματός σας. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά του οχήματός σας είναι συμβατά με την εποχή που θα ταξιδέψετε. Θα πρέπει να ταξιδεύετε με τα ελαστικα 4 εποχων ή τα καλοκαιρινα ελαστικα για να είστε ασφαλείς ό,τι καιρό κι’ αν κάνει στο ταξίδι σας. Σας ευχόμαστε ασφαλή οδήγηση!

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο