ana banner görseli

Οι καλύτερες διαδρομές εκτός δρόμου και τα κατάλληλα ελαστικά στην Ελλάδα

17 Απριλίου 2024 - 12

Αν θέλετε να ανακαλύψετε την περιπετειώδη πλευρά σας, να αυξήσετε τα επίπεδα αδρεναλίνης σας ή να ζήσετε μια εξαιρετική εμπειρία με την οικογένειά σας, σας συνιστούμε να συμμετάσχετε στην περιπέτεια εκτός δρόμου. Η Ελλάδα σας προσφέρει πολλές επιλογές για την περιπέτεια που θέλετε να ζήσετε. Όταν επιλέγετε μια διαδρομή, πρέπει να προσέχετε εάν τα ελαστικά του οχήματος και το όχημά σας είναι κατάλληλα για αυτές τις διαδρομές. Ενώ μπορείτε να πάτε σε πολλά μέρη με τα οχήματα SUV σας, μπορεί να χρειαστούν οχήματα με ισχυρότερη πρόσφυση για ορισμένες διαδρομές. Εάν το όχημά σας είναι κατάλληλο για εδάφη εκτός δρόμου, θα πρέπει να προσέξετε την ποιότητα των ελαστικών σας και τη συμβατότητά τους με την εποχή που θα ταξιδέψετε. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να επωφεληθείτε από όλες τις γκάμες ελαστικών off road της Michelin που είναι ιδανικά για ταξίδια εκτός δρόμου, είτε το καλοκαίρι, είτε το χειμώνα είτε για όλες τις εποχές.

20221108 jj 1001962 00023

Εάν ήρθε η ώρα να επιλέξετε μια διαδρομή για την περιπέτειά σας εκτός δρόμου, αφήστε μας να σας παρουσιάσουμε μερικές διάσημες διαδρομές στην Ελλάδα.

Διαδρομές εκτός δρόμου στην Αττική

Η Αττικής προσφέρει πολλές επιλογές off road. Η πρώτη από αυτές τις διαδρομές, που προσελκύει μεγάλη προσοχή όχι μόνο από τους ντόπιους αλλά και από τους τουρίστες, είναι η διαδρομή της Λίμνης Μαραθώνα. Η διαδρομή, με απόσταση 26,99 χλμ., έχει μέσο επίπεδο δυσκολίας. Ενώ κατά τη διαδρομή επιτυγχάνεται υψόμετρο 375 m, το ελάχιστο υψόμετρο είναι 218 m. Η Λίμνη του Μαραθώνα είναι μονόδρομος.

Το Υμηττός 4x4 Route, προτείνεται για οδηγούς με μεσαίο επίπεδο εμπειρίας. Ο Υμηττός είναι μέτριας δυσκολίας και έχει απόσταση 16,66 χλμ. Ενώ το υψόμετρο είναι 1.008 m, το ελάχιστο υψόμετρο είναι 148 m. Αυτή η μονόδρομη διαδρομή μπορεί να ολοκληρωθεί σε 59 λεπτά εάν είστε συνεχώς σε κίνηση. Αυτή η διαδρομή είναι κλειστή για οδήγηση εκτός δρόμου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

20221109 jj 2814 01446

Για όσους αναζητούν μεγαλύτερη διαδρομή, μπορούμε να προτείνουμε τη διαδρομή Καλάβρυτα- Λίμνη Τσιβλού- Λίμνη Δόξα, η οποία έχει λίγο υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας. Η διαδρομή αυτή έχει απόσταση 314,61 χλμ. και μέγιστο υψόμετρο 1.527 μ. Τα Καλάβρυτα, που έχουν μεγάλη ζήτηση όλες τις εποχές του χρόνου, είναι μια διαδρομή χιονισμένη τον χειμώνα, ενώ την άνοιξη μετατρέπεται σε μια διαδρομή όπου μπορείς να δεις όλες τις ομορφιές της φύσης. Κατά την προετοιμασία για τα Καλάβρυτα, πρέπει να χρησιμοποιείτε χειμερινά ελαστικά, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Διαδρομές εκτός δρόμου στην Κεντρική Μακεδονία

Η περιοχή της Μακεδονίας, η οποία δέχεται πλήθος ντόπιων και ξένων τουριστών κάθε χρόνο, είναι επίσης ένα μέρος που προσελκύει τους  λάτρεις του Off-Road. Η οδήγηση σε ένα απόκρημνο έδαφος σε μια καταπράσινη φύση είναι μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες για τους λάτρεις της περιπέτειας. Ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές εκτός δρόμου στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, το Καταφύγιο Άνω Μηλιάς-Βελβετός κατέχει την πρώτη θέση. Η διαδρομή αυτή, που είναι 39,18 χλμ., είναι μια πολύ δύσκολη διαδρομή εκτός δρόμου. Για το λόγο αυτό, συνιστάται να πηγαίνουν μόνο επαγγελματίες. Αυτό το μέρος, που φτάνει σε υψόμετρο 2.156 μ., είναι μονόδρομος και διανύεται σε 3 ώρες.

20221110 jj 3734 01479

 

Η Νέα Ποτειδαία - Παλιούρι είναι ένα ακόμα δημοφιλές μέρος της περιοχής όπου μπορείτε να απολαύσετε την οδήγηση κατά μήκος της ακτογραμμής. Δεδομένου ότι η διαδρομή Νέα Ποτειδαία-Παλιούρι είναι μια εύκολη διαδρομή, προτείνεται και για όσους θα δοκιμάσουν το Off-Road για πρώτη φορά. Αυτή η μονόδρομη διαδρομή αποτελείται από 157,14 χιλιόμετρα. Ενώ φτάνει σε μέγιστο υψόμετρο 336 μ., το υψόμετρο πέφτει στα -16 μέτρα όταν ταξιδεύετε στη θάλασσα. Αν θέλετε να περάσετε μια ευχάριστη μέρα με την οικογένειά σας ή ακόμα και να κάνετε ένα διάλειμμα και να κολυμπήσετε στη θάλασσα, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή.

Η διοδρομή Ταξιάρχη - Αγίου Προδρόμου είναι μια διαδρομή 6,33 χλμ που περνά μέσα από το δάσος. Αυτή η διαδρομή, που φτάνει σε υψόμετρο 856 μέτρων, μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε μία ώρα αν κινείσαι συνέχεια.

20221109 jj 3223 02151

Διαδρομές εκτός δρόμου στην Πελοπόννησο

Η Πελοπόννησος, μια από τις περιοχές που μαγεύει όλους με τις ιστορικές και φυσικές ομορφιές της, συναρπάζει επίσης και με τις εκτός δρόμου διαδρομές της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα σε ιστορικά μέρη ή να γοητευτείτε από τις φυσικές ομορφιές. Καταπράσινα εδάφη και θέα στο βουνό σας προσφέρουν μια όμορφη θέα στη φύση σε κάθε στιγμή του ταξιδιού. Δεδομένου ότι είναι μια περιοχή με ζωή στο χωριό, μπορεί να συναντήσετε και κατσίκια ή πρόβατα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Η πρώτη διαδρομή που μπορούμε να προτείνουμε στην περιοχή της Πελοποννήσου είναι η Μονή Ελόνης-Κοσμάς. Αυτή η διαδρομή, που απευθύνεται σε επαγγελματίες εκτός δρόμου, έχει μέγιστο επίπεδο δυσκολίας. Η διαδρομή που ανηφορίζει σε υψόμετρο 1.297 μ. είναι μονόδρομος και μπορεί να ολοκληρωθεί κατά μέσο όρο σε 2 ώρες και 59 λεπτά αν κινείσαι συνέχεια. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι έχουν μια πιο μακροχρόνια οδική εμπειρία εάν επισκεφτούν και τα ιστορικά μέρη στην πορεία.

20221110 jj 3684 02109

 

Η διαδρομή Κυλλήνη - Γούρα περνά ανάμεσα στα βουνά και έχει απόσταση 33 χλμ. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επιτυγχάνεται μέγιστο υψόμετρο 1.764 m. Αυτή η μονόδρομη διαδρομή μπορεί να ολοκληρωθεί σε 2 ώρες και 24 λεπτά εάν κινείστε συνεχώς. Μπορείτε να ακούσετε τους όμορφους ήχους της φύσης κατά τη διάρκεια της διαδρομής που θα ταξιδέψετε μέσα από τα μονοπάτια και το δάσος όταν χρειάζεται.

Το Πανόραμα-Πλανητέρο είναι μια διαδρομή ανάμεσα σε καταπράσινα πεύκα. Η διαδρομή Πανόραμα-Πλανήτερο, με απόσταση 22,66 χλμ., έχει μέτρια δυσκολία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το υψόμετρο είναι 1.528 m ενώ το ελάχιστο υψόμετρο που θα συναντήσετε είναι 612 m. Υπάρχουν μικρές εκκλησίες και οικισμοί που μπορείτε να σταματήσετε στη διαδρομή. Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε μικρά διαλείμματα ξεκούρασης εδώ και να τραβήξετε όμορφες φωτογραφίες για να κάνετε την περιπέτειά σας αξέχαστη.

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο