220513 header 1920x1080 v5

Καινοτομία Michelin: αναλαμβάνοντας την πρόκληση της ηλεκτροκίνησης

Εξετάζετε το ενδεχόμενο αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου; Λοιπόν, δεν είστε οι μόνοι! Το 2027, σχεδόν το 40% των πρόσφατα ταξινομημένων οχημάτων θα είναι ηλεκτρικά, δηλαδή τρεις φορές περισσότερα από ότι το 2022. Το οικοσύστημα της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο οποίο ανήκει η Michelin, βιώνει μια ολική επανάσταση. Στη Michelin, αξιοποιούμε την τεχνογνωσία και την καινοτόμο δύναμη όσον αφορά τα ελαστικά προς όφελός σας, ώστε οι πόλεις στις οποίες ζούμε να απαλλαγούν σταδιακά από τις ανθρακούχες εκπομπές. Δείτε μερικές από τις πολλές λύσεις που έχει να προσφέρει η Michelin.

Η Michelin εξελίσσει καινοτόμες λύσεις κινητικότητας για περισσότερα από 100 χρόνια. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Michelin υπερβαίνουν τις προσδοκίες των πελατών της, ενώ περιορίζουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Από το 1899, η Michelin ήδη εξέλισσε ελαστικά για ένα ηλεκτρικό όχημα, το «Jamais Contente», το πρώτο όχημα που κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας των 100 χλμ/ώρα. Έκτοτε, από τα πρώτα ακτινωτά ελαστικά μέχρι τα MICHELIN EnergyTM Saver, η Michelin καινοτομεί διαρκώς, με σκοπό τη δημιουργία ελαστικών που εκπέμπουν λιγότερο CO2, καταναλώνουν λιγότερους πόρους, διαρκούν περισσότερο και έχουν μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την αποστολή της Michelin, καθώς και για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Michelin, πρωτοπόρος και τεχνολογικός ηγέτης στα ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν πολλές απαιτήσεις από τα ελαστικά. Βάρος μπαταριών, υψηλή ροπή, ανατροφοδοτική πέδηση, αυτονομία, χαμηλή στάθμη θορύβου – η ανάγκη συνεκτίμησης όλων αυτών των χαρακτηριστικών που αφορούν τα ηλεκτρικά οχήματα, σημαίνει ότι οι καταναλωτές και οι αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφουν ολοένα και περισσότερο την προσοχή τους στα ελαστικά. Απαιτούνται όλο και υψηλότερες επιδόσεις από τα ελαστικά, όσον αφορά τη διάρκεια ζωής, την ενεργειακή απόδοση, την ικανότητα φορτίου και την άνεση, και η Michelin στοχεύει στην αριστεία σε όλες.

  • Αντίσταση κύλισης 

Για να βελτιστοποιηθεί η αυτονομία, τα ηλεκτρικά οχήματα χρειάζονται ελαστικά με χαμηλή αντίσταση κύλισης, ένας κλάδος στον οποίο η Michelin αναγνωρίζεται για την καινοτομία και την ηγετική θέση της. Η Michelin έχει πετύχει την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των ελαστικών της για επιβατικά αυτοκίνητα κατά 20% τα τελευταία είκοσι χρόνια, χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην ασφάλεια και τη διάρκεια ζωής(1).  

Electric vehicle
electric mobility
  • Διάρκεια ζωής 

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι συνώνυμα με την υψηλή ροπή, την ανατροφοδοτική πέδηση και το μεγάλος βάρος των μπαταριών τους. Αυτοί οι παράγοντες αναπόφευκτα επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής και τις επιδόσεις των ελαστικών με την πάροδο του χρόνου, άλλος ένας κλάδος στον οποίο η Michelin ήταν πάντα πρωτοπόρος. Οι «επιδόσεις που φτιάχτηκαν να διαρκούν» (2) αποδεικνύει τη δέσμευση της MICHELIN για την κατασκευή ελαστικών που διαρκούν, προσφέροντας παράλληλα εξαιρετικές επιδόσεις με την πάροδο του χρόνου, για την αποφυγή της πρόωρης αντικατάστασης των ελαστικών. 

  • Ικανότητα φορτίου 

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι βαρύτερα, λόγω του βάρους των μπαταριών τους. Η Michelin προμηθεύει ελαστικά που έχουν την ίδια διάσταση ή μεγαλύτερη διάμετρο αλλά προσφέρουν υψηλότερη ικανότητα φορτίου. Η Michelin έχει επίσης παρουσιάσει το ελαστικό Selfseal που επιδιορθώνεται μόνο του σε περίπτωση διάτρησης, εξοικονομώντας έτσι από το πρόσθετο βάρος μιας ρεζέρβας.  

  • Θόρυβος  

Η τεχνολογία Acoustic της MICHELIN συμβάλει στη μείωση του εσωτερικού θορύβου που προκαλείται από τα ελαστικά, χάρη σε έναν δακτύλιο από αφρό πολυουρεθάνης μέσα στο ελαστικό. Αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τα ηλεκτρικά οχήματα με τους αθόρυβους κινητήρες τους.  

Michelin - ένας έμπιστος συνεργάτης

Πέραν της πραγματικής απόδοσης του ελαστικού, η Michelin δεσμεύεται για τον περιορισμό των επιπτώσεων των προϊόντων της σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους. Αυτή η βιώσιμη προσέγγιση καθιστά τον Όμιλο τον προτιμώμενο συνεργάτη των αυτοκινητοβιομηχανιών. Η Michelin διαθέτει σχεδόν 300 εγκρίσεις τύπου για ηλεκτρικά οχήματα και συνεργάζεται με περισσότερες από 50 εταιρείες παγκοσμίως(3).  

Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πολύ πιο συνδεδεμένα, η Michelin διεκδικεί επίσης ηγετική θέση σε λύσεις προγνωστικής συντήρησης με ενσωματωμένους αλγόριθμους. Μάλιστα, το 2021, η Michelin ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που κυκλοφόρησε ένα συνδεδεμένο ελαστικό με ενσωματωμένο αισθητήρα.  

Ελαστικά που κάνουν τη διαφορά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Χάρη στα περισσότερα από είκοσι χρόνια επένδυσης της MICHELIN, όλα τα ελαστικά της είναι κατάλληλα για χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ακολουθούν δύο παραδείγματα ελαστικών MICHELIN για το ηλεκτρικό σας όχημα: 

Ελαστικό MICHELIN e.PRIMACY
MICHELIN e.Primacy

Για οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων, το MICHELIN e.Primacy προσφέρει αυτονομία αυξημένη κατά 7%(4)

4w rt tire michelin pilot sport ev en product in context 1 nosignature 16 slash 9
MICHELIN Pilot Sport EV

Το MICHELIN Pilot Sport EV είναι ένα οικολογικό ελαστικό που προσφέρει αθόρυβη και ήσυχη οδήγηση, σε συνδυασμό με έλεγχο που διαρκεί για σπορ ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

(1) - Πηγή: Γενικό έγγραφο αναφοράς Michelin 2022 

(2) - Οι ακόλουθες σειρές είναι σχεδιασμένες για να προσφέρουν μεγάλη διάρκεια ζωής και απόδοση που διαρκεί: MICHELIN CrossClimate², MICHELIN CrossClimate 2 SUV, MICHELIN Primacy 4+, MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4S, MICHELIN Pilot Sport 5, MICHELIN Pilot Sport EV, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV, MICHELIN Alpin 6 και MICHELIN Pilot Alpin 5.

(3) - Πηγή: Τμήμα πρωτότυπου εξοπλισμού αυτοκινήτων Michelin (2023)

(4) - Αν είναι καινούριο, το MICHELIN e.PRIMACY παρουσιάζει χαμηλότερη αντίσταση κύλισης 2kg/t κατά μέσο όρο από τους ανταγωνιστές του, δηλαδή μειωμένη κατανάλωση καυσίμων έως και 0,21l/100km για ένα VW Golf 7 1.5 TSI ή επιπλέον αυτονομία 7% για ένα VW e.Golf. Η «κατανάλωση ενέργειας» αναφέρεται σε καύσιμα πετρελαίου για οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και υβριδικά οχήματα και ηλεκτρισμό για ηλεκτρικά οχήματα.

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο