Η MICHELIN ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ TH ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ

Είμαστε πρωτοπόροι όσον αφορά την κινητικότητα με μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις(1) αναπτύσσοντας προϊόντα και λύσεις που κάνουν την κινητικότητα πιο ασφαλή, πιο προσβάσιμη και αποδοτική.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Ακολουθούμε μια διακήρυξη περί οικολογικής σχεδίασης για να αξιολογήσουμε την περιβαλλοντική επίπτωση των ελαστικών μας σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής τους(2)  και να μειώσουμε τις συνολικές επιπτώσεις, ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε σταθερή την απόδοση ή ακόμα και την βελτιώνουμε.

Καταπολεμούμε τα απόβλητα σχεδιάζοντας ελαστικά που έχουν επιδόσεις που φτιάχτηκαν να διαρκούν.

Η πραγματική αλλαγή είναι οι λιγότερες αλλαγές. Διανύστε μεγάλες αποστάσεις με το ίδιο σετ ελαστικών. Η δέσμευσή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα έχετε ασφαλή και  οδηγική εμπειρία, από το πρώτο χιλιόμετρο μέχρι το τελευταίο, με ελαστικά που έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι αξιόπιστα και να αντέχουν μέχρι το νόμιμο όριο φθοράς. (3)

Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών CO₂ του οχήματος

Μικρότερη κατανάλωση καυσίμων χάρη στη χαμηλή αντίσταση κύλισης. Από το πρώτο ελαστικό MICHELIN Energy Saver το 1992, έχουμε παρουσιάσει έξι γενιές ελαστικών αυτοκινήτων με βελτιωμένη ενεργειακή αποτελεσματικότητα.Σε 30 χρόνια, μειώσαμε στο μισό την αντίσταση κύλισης για τις κορυφαίες σειρές ελαστικών για επιβατικά αυτοκίνητα.(4)

Επενδύουμε στην ανακύκλωση για να ξαναχρησιμοποιούμε απόβλητα υλικά στα ελαστικά μας

Κατασκευάζουμε ελαστικά με δοχεία από γιαούρτια ή πλαστικά μπουκάλια. Οι ανατρεπτικές καινοτομίες σε βιολογικής προέλευσης και αναδημιουργημένα υλικά θα μας επιτρέψουν να μεταμορφώσουμε τα καθημερινά απόβλητα(5) σε πρώτες ύλες για νέα ελαστικά, μεταξύ άλλων νέων προϊόντων.​ Μέχρι το 2030, ο στόχος μας είναι να έχουμε χρησιμοποιήσει στα ελαστικά μας έως και 13,5 εκατομμύρια τόνους ανακυκλωμένων υλικών.(6) ​

Το πρώτο μας ελαστικό οικολογικής σχεδίασης: MICHELIN e.Primacy

Το MICHELIN e.PRIMACY είναι πρώτο ελαστικό οικολογικής σχεδίασης της MICHELIN, του οποίου η αξιολόγηση κύκλου ζωής έχει ενσωματωθεί στη σχεδίασή του. Αποτελεί επίσης το πρώτο ελαστικό στην αγορά για το οποίο έχει δημοσιευτεί Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD).

Ελαστικό MICHELIN e.PRIMACY

Vers un pneu durable

Μια γκάμα  ελαστικών για αυτοκίνητα με 45% βιώσιμα υλικά(7)


Τον Οκτώβριο του 2022, παρουσιάσαμε μια σειρά ελαστικών αυτοκινήτων που περιέχουν 45% βιώσιμες πρώτες ύλες, με έγκριση για χρήση δρόμου.
Το ελαστικό έχει επίπεδα απόδοσης ισοδύναμα με τα τωρινά ελαστικά(8). Είμαστε καθ' οδόν για να πετύχουμε τον ενδιάμεσο στόχο μας για τη συμπερίληψη σε ποσοστό 40% υλικών βιολογικής προέλευσης ή ανακυκλωμένων υλικών(9) σε όλες τις σειρές ελαστικών μας μέχρι το 2030, με τελικό στόχο το 100% μέχρι το 2050.

Το πρωτότυπο MICHELIN UPTIS

Το πρωτότυπο MICHELIN UPTIS(10) είναι μια λύση ενιαίου συστήματος ελαστικού (ελαστικό και τροχός) χωρίς αέρα για επιβατικά αυτοκίνητα. Μειώνει τον κίνδυνο για κλαταρίσματα και άλλες βλάβες απώλειας πίεσης από διάτρηση ή από άλλους κινδύνους του δρόμου, και μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

New generation of airless tire | Michelin

A Visionary Concept Tire | Michelin

Η ιδέα VISION, ένα ελαστικό φτιαγμένο από 100% βιώσιμα υλικά
 

Η ιδέα VISION αποκαλύφθηκε το 2017 και περιλαμβάνει έναν τροχό και ένα ελαστικό χωρίς αέρα. 

Η ιδέα VISION χρησιμοποιεί υλικά βιολογικής προέλευσης, είναι συνδεδεμένη και διαθέτει ανανεώσιμο πέλμα. Αποτελεί μια ελκυστική πρώτη γεύση του τρόπου με τον οποίο το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθούμε θα μετασχηματίσει τα ελαστικά από τώρα μέχρι το 2050 και θα πετύχει τον στόχο να έχουμε ελαστικά που κατασκευάζονται από 100% υλικά βιολογικής προέλευσης ή ανακυκλωμένα υλικά μέχρι το 2050.

Το 2050, τα ελαστικά μας θα είναι 100% βιώσιμα

A recipe not as easy as it looks!

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΙΩΣΙΜΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Racing Today for Tomorrow’s Sustainable Mobility | Michelin

Ένα ελαστικό σχεδιασμένο με πάνω από 50% υλικά βιολογικής προέλευσης και ανακυκλωμένα υλικά

Αναπτύξαμε ένα αγωνιστικό ελαστικό που ήδη περιέχει πρώτες ύλες βιολογικής προέλευσης και ανακυκλωμένα υλικά σε ποσοστό 53%. Τοποθετείται στο πρωτότυπο GreenGT H24 που κινείται με υδρογόνο, ένα αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε για αγώνες αντοχής, καθώς και στην Porsche GT4 ePerformance. Αυτό το ελαστικό υπερυψηλών επιδόσεων καταδεικνύει ότι οι ανατρεπτικές τεχνολογίες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα και σε ακραίες αγωνιστικές συνθήκες.

Βιώσιμα ελαστικά ήδη στην πίστα!

Αναπτύξαμε τα ελαστικά WorldCup MotoE ενσωματώνοντας για τη σεζόν 2022 κατά μέσο όρο 40%(11) υλικών βιολογικής προέλευσης και ανακυκλωμένων υλικών, προσφέροντας ταυτόχρονα υψηλά επίπεδα επιδόσεων. Με αυτά τα ελαστικά εξοπλίστηκαν 18 αναβάτες κατά τους 12 αγώνες της σεζόν 2022 του MotoE.

What are sustainable materials? - Michelin Motorsport

ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Μερικά παραδείγματα των βιώσιμων καινοτομιών μας:

Κάνουμε πραγματικότητα την υδρογονοκίνηση

Συμμετέχουμε στον τομέα του υδρογόνου εδώ και 20 χρόνια. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η υδρογονοκίνηση θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικά στοιχεία της καθαρής κινητικότητας, συμπληρώνοντας τις ηλεκτρικές μπαταρίες.

Προωθούμε την βιώσιμη γαστρονομία

Ο Οδηγός της MICHELIN έχει δεσμευτεί να υποστηρίζει την βιώσιμη γαστρονομία. Τα Πράσινα Αστέρια, που ξεκίνησαν το 2020, είναι ένα νέος τύπος βράβευσης για εκείνους τους σεφ που συνεισφέρουν στο να γίνει η γαστρονομία πιο υπεύθυνη, επιτρέποντας ένα πιο βιώσιμο lifestyle για τους πελάτες τους.

Απομάκρυνση του άνθρακα από τις θαλάσσιες μεταφορές

Το έργο Wing Sail Mobility (WISAMO) είναι ένα αυτοματοποιημένο τηλεσκοπικό σύστημα ναυσιπλοΐας με φουσκωτά πανιά, το οποίο προσαρμόζεται τόσο σε εμπορικά πλοία όσο και σε σκάφη αναψυχής.  Η επαναστατική του σχεδίαση επιτρέπει στα πλοία να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2.

Διατήρηση της βιοποικιλότητας

Το 2004, ο Όμιλος δημιούργησε την προστατευόμενη περιοχή Michelin Ecological Reserve στο πλαίσιο του προγράμματος Ouro Verde Bahia, μια πρωτοβουλία βιώσιμης ανάπτυξης που στοχεύει στο να δοκιμαστεί ένα μοντέλο παραγωγής φυσικού καουτσούκ ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται κίνητρα για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και για διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις εξελίξεις σχετικά με την MICHELIN!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο People in Motion συμπληρώνοντας τη φόρμα και λάβετε
αποκλειστικές προσφορές και απίστευτους διαγωνισμούς για premium εμπειρίες και συναρπαστικές τοποθεσίες που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ MICHELIN:

Εμπιστευτείτε την MICHELIN για μια καλύτερη ζωή με κινητικότητα

Εμπιστευτείτε τη MICHELIN για μια καλύτερη ζωή σε κίνηση

Τα ελαστικά μας απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη ακόμα και των πιο απαιτητικών: καταναλωτές, κατασκευαστές, συντελεστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού και σημαντικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης ζητάνε τα προϊόντα μας.

The range challenge of electric cars

Πρωτοπορία στην ηλεκτροκίνηση

Είμαστε στην πρώτη γραμμή στην ηλεκτροκίνηση. Οι μηχανικοί μας συνεργάζονται στενά με κατασκευαστές αυτοκινήτων, σκούτερ και μοτοσικλετών με σκοπό τη σχεδίαση ελαστικών με επιδόσεις που έχουν σημασία για τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων.

Sustainable Development and Mobility

Βιώσιμη ανάπτυξη και κινητικότητα

Η κοινωνική υπευθυνότητα του Ομίλου ενσωματώνεται στην στρατηγική του περί Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κινητικότητας. Αποσκοπεί στο να κάνει την Michelin μία από τις πλέον καινοτόμες, υπεύθυνες και αποδοτικές εταιρείες στον κόσμο, όσον αφορά όλο το πλέγμα των ευθυνών της: οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές υπό την ευρεία και τη στενή έννοια.

map search desktop

Βρείτε ένα μεταπωλητή ελαστικών MICHELIN κοντά σας σε λίγα δευτερόλεπτα

Αναζήτηση με
Διεύθυνση, Πόλη ή Τ.Κ.
Αυτοκίνητο
  • Αυτοκίνητο
  • Μοτοσυκλέτα
Εντοπισμός της τοποθεσίας μου
Αναζήτηση

Legal mentions

(1) Για περισσότερες πληροφορίες https://www.michelin.com/en/sustainable-development-mobility/working-towards-sustainable-mobility/

(2) από την προμήθεια πρώτων υλών και την παραγωγή μέχρι τα στάδια χρήσης και ανακύκλωσης

(3) Το «τελευταίο χιλιόμετρο» θεωρείται ότι είναι έως το ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο βάθους πέλματος (1,6 χλστ. στην Ευρώπη). Ανατρέξτε στο ελάχιστο νόμιμο βάθος πέλματος στη χώρα σας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.michelin.gr/performance-made-to-last

Οι παρακάτω γκάμες  ελαστικών έχουν σχεδιαστεί για υψηλό επίπεδο διάρκειας ζωής και απόδοση μακράς διαρκείας: MICHELIN CrossClimate², MICHELIN CrossClimate 2 SUV, MICHELIN Primacy 4+, MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4S, MICHELIN Pilot Sport 5, MICHELIN Pilot Sport EV, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV, MICHELIN Alpin 6 και MICHELIN Pilot Alpin 5

(4) Εσωτερικοί υπολογισμοί που συγκρίνουν τα MICHELIN Energy (RR>12kg/T) με τα MICHELIN e.Primacy και MICHELIN Pilot Sport EV (RR <5kg/T) 

(5) «καθημερινά απόβλητα»: κοτσάνια καλαμποκιού, υπολείμματα υλοτομίας, δοχεία τροφίμων, πλαστικές συσκευασίες, πλαστικά μπουκάλια…

(6) Αθροιστικά υπολογιζόμενη ποσότητα καταναλωμένων ανακυκλωμένων υλικών από τον Όμιλο Michelin μεταξύ 2020 και 2030 για την κατασκευή των ελαστικών της με στόχο 40% ανακυκλωμένων υλικών μέχρι το 2030.

(7) Η Michelin θεωρεί ότι βιώσιμα υλικά είναι είτε τα ανακυκλωμένα υλικά ή τα υλικά βιολογικής προέλευσης που μπορούν να είναι ανανεώσιμα στη χρονική κλίμακα μιας ανθρώπινης ζωής, και που δεν ανταγωνίζονται με τον κλάδο των τροφίμων. Η Michelin δεν θεωρεί τα φυσικά υλικά που είναι μη ανανεώσιμα στη χρονική κλίμακα μιας ανθρώπινης ζωής ως βιώσιμα - π.χ. το πετρέλαιο. Συνεπώς, ορισμένα υλικά, παρά το ότι προέρχονται από φυσική ορυκτή προέλευση, όπως το πυρίτιο, δεν συνυπολογίζονται στον ορισμό της Michelin περί «βιώσιμων υλικών». 

(8) Με βάση εσωτερικές μελέτες, σε σύγκριση με το τωρινό MICHELIN Primacy 4 235/55R19 105W στην αγορά

(9) Ανακυκλωμένα υλικά είναι οι πρώτες ύλες που παράγονται από οποιαδήποτε δραστηριότητα ανακύκλωσης κατά την οποία γίνεται επανεπεξεργασία βιομηχανικών αποβλήτων ή αποβλήτων μετά την κατανάλωση και μετασχηματίζονται σε προϊόντα, υλικά ή ουσίες. Εξαιρείται η επαναχρησιμοποίηση ενέργειας και η επανεπεξεργασία υλικών για χρήση ως ενέργεια. (Με βάση τον ορισμό της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα Απόβλητα). 

(10) UPTIS: Unique Puncture-proof Tyre System (πρωτοποριακό σύστημα ελαστικού ανθεκτικό στη διάτρηση), ένα σύστημα ελαστικού χωρίς αέρα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Maxion, προμηθευτή μιας συγκεκριμένης ζάντας για το ελαστικό UPTIS.

(11) Σε αντιστοιχία με τον σταθμισμένο μέσο όρο της μάζας των εμπρός και πίσω ελαστικών, αντίστοιχα 33% και 46% των βιώσιμων υλικών.

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο