header

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ SCOOTER

Η επιλογή ελαστικών για scooter μπορεί να είναι δύσκολη εάν δεν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη; Χρειάζεστε ειδικά ελαστικά για ένα ηλεκτρικό scooter; Διαβάστε τον οδηγό μας για να το ανακαλύψετε.

Περιεχόμενα του άρθρου:

3 βασικά κριτήρια για να επιλέξετε ελαστικά για το scooter σας

1 - Η πρόσφυση

Προέχει η ασφάλεια! Πρέπει να νιώθετε σιγουριά όταν ανεβαίνετε στο scooter σας, με ήλιο ή με βροχή, σε στροφές και ευθείες. Γι’ αυτό το πρώτο κριτήριο που σας προτείνουμε να σκεφτείτε είναι η πρόσφυση. Από άποψη ασφάλειας, τα ελαστικά για scooter  που μπορούν να προσφέρουν βέλτιστη πρόσφυση, τόσο σε στεγνές όσο και σε βρεγμένες επιφάνειες θα είναι αναμφίβολα καθοριστικά για την απόφαση αγοράς σας.

Και, παρόλο που η πρόσφυση είναι σημαντική σε όλες τις καιρικές συνθήκες, είναι, επίσης, σημαντική και στις συνθήκες του δρόμου. Για χρήση στην πόλη, για παράδειγμα, θα θέλετε φυσικά να αποφύγετε την ολίσθηση όταν οδηγείτε σε βρεγμένο λιθόστρωτο ή σε υγρές μεταλλικές πλάκες σε περιοχές με οικοδομικά έργα.

Το MICHELIN City Grip 2 είναι, από αυτήν την άποψη, ιδανική επιλογή, καθώς προσφέρει εξαιρετική ασφάλεια τόσο σε στεγνές όσο και σε βρεγμένες επιφάνειες για χρήση σε πόλη και οδόστρωμα, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο δρόμο.

How to choose scooter tyres?

2 - Διάρκεια ζωής

Η διάρκεια ζωής είναι ένα σημαντικό κριτήριο, γιατί προσφέρει διπλό όφελος. Πράγματι, όσο περισσότερο διαρκούν τα ελαστικά για scooter σας, τόσο σπανιότερα θα χρειάζεται να τα αλλάζετε. Αυτό όχι μόνο εξοικονομεί χρήματα, αλλά μειώνει και τον όγκο απορριμάτων για τον πλανήτη, επομένως βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στη Michelin, οι επιδόσεις που αντέχουν στο χρόνο βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Είναι μια κατευθυντήρια αρχή που μας επιτρέπει να παρέχουμε μια γκάμα ελαστικών που διατηρούν τις επιδόσεις και την ασφάλειά τους σε βάθος χρόνου, μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο.

3 - Εμφάνιση

Εάν θεωρείτε σημαντική την εμφάνιση του scooter σας, θα πρέπει και αυτή να είναι ένας παράγοντας στην απόφαση αγοράς σας. Ορισμένα ελαστικά για σκούτερ θα εναρμονίζονται καλύτερα με τον σχεδιασμό του scooter σας, ειδικότερα με το σχέδιο του πέλματός του.

sporty scooter

Ελαστικά για sport scooter

Έχετε ένα maxi scooter με στυλ και sport σχεδιασμό;

Τότε μπορείτε να επιλέξετε το MICHELIN Pilot Road 4 SC ή το MICHELIN Pilot Power 3 SC. Αυτό το ελαστικό για scooter έχει semi-slick σχέδιο στο πέλμα που θα ταιριάζει απόλυτα με την sport εμφάνιση του scooter σας. Θα αποτελεί, επίσης, πλεονέκτημα για εύκολο στρίψιμο και καλές γωνίες κλίσης με υψηλά επίπεδα πρόσφυσης.

Ελαστικά για ρετρό scooter

Έχετε ενθουσιαστεί με ένα ρετρό scooter σαν τα θρυλικά δίκυκλα της δεκαετίας του 1950;

Τότε, μια σοφή επιλογή θα ήταν ένα παραδοσιακό σχέδιο στο πέλμα, ώστε να δώσετε στο scooter σας ρετρό εμφάνιση. Το MICHELIN S83 είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αλλά αυτό το ελαστικά για scooter, που είναι ιδανικό για τροχούς 8 ή 10 ιντσών, δεν σχεδιάστηκε μόνο για να δίνει ρετρό εμφάνιση στο ρετρό scooter σας· πάνω απ’ όλα σχεδιάστηκε για να ικανοποιεί τις προσδοκίες σας για ασφάλεια και πρόσφυση.

retro

Ελαστικά για ηλεκτρικό scooter

city grip saver

Και για ελαστικά για ηλεκτρικά scooter; Εάν το scooter σας είναι ηλεκτρικό, σας συνιστούμε να προτιμήσετε ένα ελαστικό για scooter που να είναι ειδικά σχεδιασμένο για να κάνει εξοικονόμηση στην μπαταρία σας. Τα ελαστικά με χαμηλότερη αντίσταση κύλισης είναι ιδανικοί υποψήφιοι για τον σκοπό αυτό και θα σας επιτρέψουν να διανύσετε περισσότερα χιλιόμετρα.

Στη Michelin, χαμηλότερη αντίσταση κύλισης δεν σημαίνει λιγότερη πρόσφυση! Ειδικά σχεδιασμένο για ηλεκτρικά scooter, το MICHELIN City grip saver είναι ένα ελαστικό που προσφέρει μέγιστη πρόσφυση για την ασφάλειά σας ακόμα και σε βρεγμένο δρόμο, καθώς και χαμηλή αντίσταση κύλισης για να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Επιπλέον, πέραν του ότι το MICHELIN City grip saver είναι ιδανικό ελαστικό για ηλεκτρικά scooter, είναι καλή επιλογή και για βενζινοκίνητα σκούτερ, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα σας επιτρέψει να βελτιστοποιήσετε την κατανάλωση καυσίμου σας.

Διαστάσεις ελαστικών για scooter

Φυσικά, είναι απαραίτητο να ελέγξετε ότι το ελαστικό για scooter που σας ενδιαφέρει είναι στις εγκεκριμένες διαστάσεις του κατασκευαστή για το όχημά σας.

Πώς να βρείτε τη διάσταση ελαστικών του scooter σας;

Υπάρχουν δύο σημεία στα οποία μπορείτε να βρείτε τη διάσταση του ελαστικού που θέλετε να αντικαταστήσετε:

- Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κοιτάξετε το πλευρό του ελαστικού του scooter σας, όπου πάντα επισημαίνεται η διάσταση.
- Εναλλακτικά, μπορείτε να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης του scooter σας. Αναφέρει, επίσης, τις εγκεκριμένες διαστάσεις του κατασκευαστή για τον μπροστινό και τον πίσω τροχό.

Διάσταση μπροστινού / πίσω ελαστικού

Οι διαστάσεις του μπροστινού και του πίσω ελαστικού μπορεί να είναι ίδια ή να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο του scooter σας. Φροντίστε να ελέγξετε ότι το μπροστινό ή το πίσω ελαστικό που πρόκειται να αγοράσετε αντιστοιχεί στις απαιτούμενες διαστάσεις.

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο