ana banner görseli 53

Υπάρχει γενικός φορτιστής για τα ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

18 Μαρτίου 2024 - 10

Πολλές μελέτες συνεχίζουν να πραγματοποιούνται για να αυξηθεί η ευκολία χρήσης των ηλεκτρικών
οχημάτων
, τα οποία γίνονται όλο και πιο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Ορισμένες από αυτές τις
μελέτες επικεντρώνονται στην ανάπτυξη ενός γενικού φορτιστή για μοντέλα ηλεκτρικών
αυτοκινήτων
. Μια συσκευή με τάσεις που κυμαίνονται από 120 έως 900 volt αναπτύσσεται σε μια
διαδικασία που εκτελείται από Ινδούς ερευνητές και πιστεύεται ότι αυτή η εφεύρεση θα ξεκινήσει
μια μίνι επανάσταση στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων. Το γεγονός ότι η συσκευή που
ανέπτυξαν μπορεί να προσαρμοστεί σε μπαταρίες, ενθουσιάζει τους λάτρεις των ηλεκτρικών
αυτοκινήτων.

00301495 2

Σημασία του γενικού φορτιστή για ηλεκτρικά οχήματα

Σήμερα, τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να φορτιστούν με σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ή σταθμούς που οι άνθρωποι δημιουργούν με δικά τους μέσα. Το γεγονός ότι η απαιτούμενη τάση ποικίλλει από όχημα σε όχημα, μπορεί να δυσκολέψει αυτή τη διαδικασία φόρτισης. Το γεγονός ότι ο τύπος φόρτισης USB-C που χρησιμοποιείται για πολλές ηλεκτρονικές συσκευές σήμερα έχει γίνει ένα από τα καθολικά πρότυπα, επιτρέπει στους επιχειρηματίες που παρέχουν υπηρεσίες στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη ενός καθολικού συστήματος φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Ο αυξανόμενος αριθμός μελετών που πραγματοποιούνται μέρα με τη μέρα και η δημοσίευση μιας πολλά υποσχόμενης εξέλιξης από το Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας, χαρίζει χαμόγελα στα πρόσωπα όλων στον κλάδο. Το ινστιτούτο που ασχολείται με τις έρευνες επί γενικού φορτιστή, αναπτύσσει μια συσκευή δύο σταδίων που λειτουργεί μεταξύ 120 και 900 volt, με κύκλωμα διόρθωσης τάσης και συνεχίζει να λειτουργεί με μετατροπέα DC-CD. Στόχος είναι κάθε σύστημα ηλεκτρικού οχήματος να επωφεληθεί από αυτή τη συσκευή, η οποία μπορεί να φορτίσει την μπαταρία του οχήματος.

pilotsportev general master v09 symetrie njo

Μπορεί κάθε ηλεκτρικό όχημα να χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα μπαταριών;

Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν διαφορετικές τιμές τάσης. Αυτό καθιστά πολύ δύσκολη τη φόρτιση οχημάτων με κοινή υποδομή. Ωστόσο, η ανεπτυγμένη συσκευή, όπως προαναφέραμε, διαθέτει σύστημα μετατροπέα DC-CD. Έγινε ένα σχέδιο μελέτης στο οποίο αρχικά ενεργοποιήθηκε το κύκλωμα διόρθωσης τάσης μετά την τοποθέτηση της μπαταρίας στο όχημα και στη συνέχεια ενεργοποιήθηκε το στάδιο του μετατροπέα. Χάρη σε αυτό το σύστημα 2 σταδίων, η τάση του φορτιστή μπορεί να διορθωθεί και η τιμή τάσης που λαμβάνεται από την μπαταρία μπορεί να προσαρμοστεί στην τιμή τάσης του αυτοκινήτου. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε όχημα μπορεί να χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα μπαταρίας.

Τι υπόσχεται η Τεχνολογία Γενικού Φορτιστή;

Θεωρείται ότι ο νέος φορτιστής που αναπτύχθηκε, θα μπορεί να φορτίζει μπαταρίες οποιασδήποτε τάσης μεταξύ 120 και 900 volt και θα είναι ένα ασφαλές σύστημα. Καθώς οι μελέτες προχωρούν, πιστεύεται ότι οι μπαταρίες θα μπορούν να φορτίζουν και τις συσκευές μεταξύ 48 και 120 volt, αλλά θα είναι λιγότερο αποτελεσματικές. Η δυνατότητα φόρτισης συσκευών χαμηλότερης τάσης δείχνει ότι τα ποδήλατα, οι μοτοσικλέτες και τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτή την τεχνολογία.

00301490 1

 

Εκτός από το ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά οχήματα, η εύκολη φορητότητα του ανεπτυγμένου φορτιστή υποστηρίζει την ικανότητα του οδηγού να χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό όχημα πιο εύκολα. Όπως το φορητό κιτ έκτακτης ανάγκης, πιστεύεται ότι και ο φορτιστής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως φορητή μονάδα. Με αυτόν τον τρόπο, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούν να έχουν ένα σύστημα όπου θα μπορούν να φορτίζουν τα οχήματά τους όποτε θέλουν.

Παρόλο που δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη καθολικό σύστημα συσκευών για ηλεκτρικά οχήματα, οι εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων σύντομα θα βρούν ανακούφιση για το θέμα αυτό. Οι Ινδοί ερευνητές που είναι βέβαιοι για την τεχνολογία που έχουν αναπτύξει, έχουν κάνει αίτηση για την απαραίτητη πατέντα για να προωθήσουν στην αγορά φορητούς φορτιστές αυτοκινήτων. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το τι μπορεί να γίνει για να προωθηθούν στην αγορά το μοντέλο και να διατεθεί προς πώληση σε όλο τον κόσμο.

Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα, μπορείτε να δείτε τον οδηγό ηλεκτρικών οχημάτων μας.

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο