ana banner görseli 51

Ανακυκλώσιμες μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων

25 Μαρτίου 2024 - 10

Ενώ η χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνεται μέρα με τη μέρα, πολλά ερευνητικά ινστιτούτα και εταιρείες συνεχίζουν να κυκλοφορούν νέα προϊόντα για ηλεκτρικά οχήματα. Η BASF και η Nanotech Energy ανακοίνωσαν τη συμφωνία που έκαναν πέρυσι, μια από τις μεγαλύτερες εξελίξεις στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα αναπτύξουν μπαταρίες που παράγονται από μεταποιημένα στοιχεία για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω κοινής παραγωγής. Θεωρείται ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που παράγονται από ανακυκλωμένα υλικά θα έχουν μεγάλη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά, ειδικά στην Αμερική. Η παραγωγή τους από ανακυκλωμένα υλικά δημιουργεί μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα.

101545131 m 1

Πώς θα παράγονται οι ανακυκλωμένες μπαταρίες;

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, που θα παράγονται από τον συνδυασμό κορυφαίων εταιρειών του κλάδου, θα παράγονται από κοινού από τις 2 εταιρείες. Η χρήση ανακυκλωμένων υλικών θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά περίπου 25%. Τα πρώτα δείγματα αυτών των μπαταριών, που θα πωληθούν από αμερικανικά εργοστάσια, θα είναι διαθέσιμα το 2024.

156254607 m 2

 

Ένα άλλο σημαντικό βήμα γίνεται στο κομμάτι της ανακύκλωσης κατά την παραγωγή. Η ABTC, γνωστή ως American Battery Technology Company, ανακοίνωσε ότι μπορεί να ανακτήσει και να επανεπεξεργαστεί υλικά όπως το νικέλιο, το κοβάλτιο και το μαγγάνιο που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή μπαταριών.

Γιατί το ενδιαφέρον για τα ανακυκλωμένα υλικά αυξάνεται όλο και περισσότερο;

Οι ειδικοί που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις πιστεύουν ότι η χρήση ανακυκλωμένων υλικών γίνεται για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση. Ωστόσο, αυτό δεν γίνεται μόνο για οικονομικούς αλλά και για οικολογικούς λόγους. Η αυξανόμενη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών φέρνει οικολογικές ανησυχίες για τα επόμενα χρόνια. Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά οχήματα είναι οι τύποι μπαταριών που προκαλούν τη μεγαλύτερη βλάβη στο περιβάλλον σήμερα λόγω της ποσότητας άλλων υλικών που περιέχουν και των αποβλήτων που παράγουν. Χάρη σε αυτό το έργο ανακυκλώσιμων μπαταριών, στόχος είναι οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων να έχουν ελάχιστη επίδραση στην οικολογική ισορροπία.

100712682 s 2

 

Ενώ η BASF και η Nanotech Energy κάνουν αυτές τις καινοτομίες, ορισμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων σχεδιάζουν επίσης να συμμετάσχουν σε αυτόν τον κύκλο παραγωγής. Η Renault είναι μία από τις εταιρείες που υποστηρίζει την ανακύκλωση των πρώτων υλών που απαιτούνται για την κατασκευή των μπαταριών που είναι εγκατεστημένες σε ηλεκτρικά οχήματα. Η εταιρεία σχεδιάζει να ανακυκλώσει υλικά στο τέλος του κύκλου σε κλειστό βρόχο.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα στη σελίδα του ιστολογίου μας με τίτλο Καινοτομία.

Πηγή: https://www.viamichelin.com/magazine/article/electric-car-batteries-will-soon-feature-more-recycled-elements

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο