michelin wild enduro on bike medium

MICHELIN CrossClimate 2:

Τo All-Season ελαστικό νέας γενιάς της Michelin

- Ο ειδικός στην κατηγορία των All – Season ελαστικών1-6

- Υψηλές επιδόσεις από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο, χάρη στις καινοτόμες τεχνολογίες

- Επιδόσεις που φτιάχτηκαν να διαρκούν2,3&4 ….Αυτές κάνουν το MICHELIN CrossClimate 2 να ξεχωρίζει

 

Χάρη στα σημαντικά – και εκ πρώτης όψης - αντικρουόμενα χαρακτηριστικά επιδόσεων που διαθέτει, το MICHELIN CrossClimate 2 είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε όλες τις καιρικές συνθήκες και να καλύψει τις ανάγκες των οδηγών, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου.

Ο ειδικός στην κατηγορία των AllSeason ελαστικών1-6

Την 1η Σεπτεμβρίου, η Michelin ξεκίνησε το λανσάρισμα του MICHELIN CrossClimate 2, που κυκλοφόρησε ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη.  Τα νέας γενιάς All-Season ελαστικά της Michelin προσφέρουν:

-Τα οφέλη ενός καλοκαιρινού ελαστικού, όσον αφορά τις επιδόσεις φρεναρίσματος σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, την ενεργειακή αποτελεσματικότητα και τη διάρκεια ζωής 1,2,5 & 6,

-Τα οφέλη ενός χειμερινού ελαστικού, για επιδόσεις έλξης και φρεναρίσματος στο χιόνι και στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η σήμανση 3PMSF (3-Peak-Mountain with Snow Flake) στα πλευρά του MICHELIN CrossClimate 2 επιβεβαιώνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί το χειμώνα, ακόμη και σε χώρες όπου τα χειμερινά ελαστικά είναι υποχρεωτικά 3 & 4.

Ο ειδικός στην κατηγορία των All-Season ελαστικών, το MICHELIN CrossClimate 2 βρίσκεται στην κορυφή σε μια σειρά ευρωπαϊκών δοκιμών, που περιλαμβάνουν premium All-Season ελαστικά:

 • Νούμερο 1 στο φρενάρισμα:
  • Σε στεγνό οδόστρωμα1,
  • Σε βρεγμένο οδόστρωμα (φθαρμένα ελαστικά, μέχρι το νόμιμο όριο φθοράς του πέλματος)2,
  • Στο χιόνι, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο (καινούριο και φθαρμένο)3

 

 • Νούμερο 1 για επιδόσεις έλξης στο χιόνι, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο  (καινούριο και φθαρμένο)3&4,
 • Νούμερο 2 για επιδόσεις φρεναρίσματος στο βρεγμένο οδόστρωμα (καινούριο)2,
 • Εξαιρετική χιλιομετρική απόδοση και αντίσταση κύλισης5&6.
michelin cross climate 2 ii
michelin cross climate 2

Υψηλές επιδόσεις από το πρώτο μέχρι  το τελευταίο  χιλιόμετρο, χάρη σε καινοτόμες τεχνολογίες

Το MICHELIN CrossClimate 2 περιλαμβάνει έναν πρωτοποριακό συνδυασμό προηγμένων τεχνολογιών που καλύπτουν όλα τα μέρη του, αλλά κυρίως τα μείγματα γόμας και το πέλμα του. Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του αναπτύχθηκαν για να προσφέρουν την πιο αποτελεσματική δυνατή ισορροπία μεταξύ των υλικών που χρησιμοποιούνται για το πέλμα του και του ίδιου του σκαλίσματός του και σηματοδοτούν την άφιξη μιας νέας γενιάς All-Season ελαστικών καθώς και υψηλές επιδόσεις που διαρκούν, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο, δηλαδή μέχρι το ελάχιστο επιτρεπόμενο βάθος πέλματος. Το MICHELIN CrossClimate 2 - καινούργιο και φθαρμένο – βρέθηκε στην κορυφή σε έξι από εννέα δοκιμές (κυρίως σε δοκιμές για επιδόσεις φρεναρίσματος  και πρόσφυσης) το 2020 και το 2021-6.

Το MICHELIN CrossClimate 2 ξεχωρίζει, επίσης, για τη χιλιομετρική απόδοση, χάρη στα μείγματα γόμας και στις αυτομπλοκαριζόμενες εγκοπές που μειώνουν την αντίσταση κύλισης και βελτιώνουν τη διάρκεια ζωής των ελαστικών5.

Επιδόσεις που φτιάχτηκαν να διαρκούν2,3&4 Αυτές κάνουν το MICHELIN CrossClimate 2 να ξεχωρίζει

Η πρόωρη αντικατάσταση των ελαστικών μπορεί να αποφευχθεί και να γίνεται μόνο προς το τέλος της ζωής τους - μια κατάσταση win-win για όλα τα μέρη:

-Για τους οδηγούς, οι οποίοι απολαμβάνουν καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής, χάρη στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των ελαστικών τους, ενώ η χαμηλότερη αντίσταση κύλισης συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμου, μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο5 & 6.

-Για τον πλανήτη:

 • Λιγότερα ελαστικά για αντικατάσταση απαιτούν λιγότερες πρώτες ύλες και λιγότερα απόβλητα
 • Βελτιωμένη αντίσταση κύλισης – μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο - ισοδυναμεί με χαμηλότερες εκπομπές CO2. Η αντίσταση κύλισης του MICHELIN CrossClimate 2 είναι συγκρίσιμη με εκείνη ενός παρόμοιου καλοκαιρινού ελαστικού7

 

Το MICHELIN CrossClimate 2 θα είναι διαθέσιμο σε 105 διαστάσεις, για ζάντες 15 έως 20 ιντσών, γεγονός που αποτελεί κάτι σαν πρόκληση από την άποψη της διαχείρισης της παραγωγής. Ο κατάλογος περιλαμβάνει 65 νέες διαστάσεις, αύξηση 40 % σε σχέση με τον κατάλογο του προκατόχου του, το MICHELIN CrossClimate+.

Η γκάμα ελαστικών MICHELIN CrossClimate 2 κατασκευάζεται αποκλειστικά σε επτά ευρωπαϊκά εργοστάσια, κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

«Από την κυκλοφορία του, το αρχικό MICHELIN CrossClimate τάραξε τα νερά στην ευρωπαϊκή αγορά των All-Season ελαστικών, η οποία έκτοτε είχε ετήσια αύξηση άνω του 19%8 και επιπλέον αποτελεί το μοναδικό τμήμα της αγοράς που συνέχιζε να αυξάνεται κατά τη διάρκεια του lockdown9», δήλωσε ο Scott Clark (Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Automotive, Motorsport και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου). «Τα επόμενα πέντε χρόνια, αναμένεται να αυξηθεί με ρυθμό άνω του 16% ετησίως10. Πιο ασφαλές, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και πιο οικονομικό, το Michelin CrossClimate 2 αποτελεί μια περαιτέρω απεικόνιση της στρατηγικής του Ομίλου για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

1 Δοκιμές φρεναρίσματος σε στεγνό οδόστρωμα, που διενεργήθηκαν από το φορέα TÜV SÜD Product Service κατόπιν αιτήματος της Michelin, μεταξύ 100 και 0 χλμ./ώρα, το Φεβρουάριο 2021, σε διάσταση 205/55 R16 94V XL σε όχημα VW Golf 7 που συνέκρινε το MICHELIN CrossClimate² (100%) έναντι των MICHELIN CrossClimate+ (96,2%) · BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (98,1%) · CONTINENTAL AllSeasonContact (92,4%) · GOODYEAR Vector 4Seasons Gen-3 (89,9%) · PIRELLI Cinturato All Season Plus (89,4%).

2 Δοκιμές φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα, που διενεργήθηκαν από το φορέα TÜV SÜD Product Service κατόπιν αιτήματος της Michelin, μεταξύ 80 και 20 χλμ./ώρα, τον Οκτώβριο 2020-Απρίλιο 2021 (όπου ο όρος «φθορά» ή «τελευταίο χιλιόμετρο» αναφέρεται σε τεχνητή φθορά/λείανση των ελαστικών μέχρι το βάθος του δείκτη φθοράς πέλματος, όπως αυτός ορίζεται από τον ευρωπαϊκό κανονισμό: ECE R30r03f), σε διάσταση 205/55 R16 94V XL σε και όχημα VW Golf 7, οι οποίες συνέκριναν το MICHELIN CrossClimate² (καινούριο : 100% - φθαρμένο : 100%) έναντι του MICHELIN CrossClimate+ (καινούριο : 98,2% - φθαρμένο : 101,1%) · BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (καινούριο : 103,2% - φθαρμένο : 99,5%) · CONTINENTAL AllSeasonContact (καινούριο : 94,9% - φθαρμένο : 96,1%) · GOODYEAR Vector 4Seasons Gen-3 (καινούριο : 95% - φθαρμένο : 93,5%) · PIRELLI Cinturato All Season Plus (καινούριο : 96,7% - φθαρμένο : 89%)

3 Δοκιμές φρεναρίσματος στο χιόνι, που διενεργήθηκαν από το φορέα TÜV SÜD Product Service, κατόπιν αιτήματος της Michelin, μεταξύ 30 και 10 χλμ./ώρα, τον Φεβρουάριο 2021 (σε καινούριο και φθαρμένο 2χιλ.), σε διάσταση 205/55 R16 94V XL και σε όχημα VW Golf 7, οι οποίες συνέκριναν το MICHELIN CrossClimate² (καινούριο: 100%-φθαρμένο : 100%) έναντι του MICHELIN CrossClimate+ (καινούριο: 95%-φθαρμένο : 88,1%) · BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (καινούριο : 92,4% - φθαρμένο : 70,9%) · CONTINENTAL AllSeasonContact (καινούριο : 99,5% - φθαρμένο : 96,4%) · GOODYEAR Vector 4Seasons Gen-3 (καινούριο: 97,6% - φθαρμένο : 94,1%) · PIRELLI Cinturato All Season Plus (καινούριο : 81,9% - φθαρμένο : 77,0%).

4 Δοκιμές έλξης στο χιόνι, που διενεργήθηκαν από το φορέα  TÜV SÜD Product Service κατόπιν αιτήματος της Michelin, το Φεβρουάριο 2021 (σε καινούριο και φθαρμένο 2χιλ.), σε διάσταση 205/55 R16 94V XL και σε όχημα VW Golf 7 οι οποίες συνέκριναν το MICHELIN CrossClimate² (καινούριο : 100% - φθαρμένο : 100%) έναντι του MICHELIN CrossClimate+ (καινούριο : 95,1% - φθαρμένο : 87,5%) · BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (καινούριο : 84,6% - φθαρμένο : 65,2%) · CONTINENTAL AllSeasonContact (καινούριο : 95,6% - φθαρμένο : 91,9%) · GOODYEAR Vector 4Seasons Gen-3 (καινούριο : 94,6% - φθαρμένο : 90,6%) · PIRELLI Cinturato All Season Plus (καινούριο : 72,0% - φθαρμένο : 54,2%).

5 Δοκιμή διάρκειας ζωής που διενεργήθηκε από την DEKRA TEST CENTER, κατόπιν αιτήματος της Michelin, το Δεκέμβριο 2020, σε διάσταση 205/55 R16 94V XL σε όχημα VW Golf 7 που συνέκρινε το MICHELIN CrossClimate² (100%) · CONTINENTAL AllSeasonContact (100,8%) και GOODYEAR Vector 4Seasons Gen-3 (108,4%) · BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (69,7%) · PIRELLI Cinturato All Season Plus (96,9%). Η δοκιμή διάρκειας ζωής πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες μέσης πραγματικής χρήσης (D50) στα 14.460 χλμ., με εκτιμώμενη διάρκεια ζωής στα 1.6 χιλ.

6 Δοκιμές αντίστασης κύλισης που διενεργήθηκαν σε μηχάνημα από την Applus Idiada, κατόπιν αιτήματος της Michelin, τον Αύγουστο 2020, σε διάσταση 205/55 R16 94V XL, που συνέκρινε το MICHELIN CrossClimate² (7,30 kg/t) έναντι του MICHELIN CrossClimate+ (8,20 kg/t).  Η οικολογικά υπεύθυνη οδήγηση εξαρτάται ιδιαίτερα από τις οδηγικές συνήθειες, το όχημα ή την πίεση ελαστικών.

7 Το MICHELIN CrossClimate 2 έχει βαθμολογία "B" στο στοιχείο Αντίστασης κύλισης A-B-C-E Στοιχείο της ευρωπαϊκής κλίμακας επισήμανσης.

8 Εσωτερικά δεδομένα Michelin

9 Πηγή: ETRMA, European Association Tire & Rubber Manufacturers Association

10 Εσωτερικά δεδομένα Michelin

Σχετικά με τον Όμιλο Michelin:
ε αποστολή να προωθεί διαρκώς τη βιώσιμη κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών, η Michelin σχεδιάζει, κατασκευάζει και εμπορεύεται ελαστικά για κάθε όχημα. Διαθέτει μία σειρά καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών, όπως συστήματα διαχείρισης στόλων και εργαλεία που ενισχύουν την κινητικότητα. Παράλληλα, δημοσιεύσει κάθε χρόνο μία σειρά από ταξιδιωτικούς οδηγούς, με επιλογές ξενοδοχείων και εστιατορίων, οδικούς χάρτες και Άτλαντες. Με έδρα το Clermont-Ferrand της Γαλλίας, ο Όμιλος της Michelin έχει παρουσία σε 170 χώρες και περισσότερους από 114.000 εργαζομένους, ενώ διαθέτει 68 μονάδες παραγωγής σε 17 χώρες και Τεχνολογικά Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. (www.michelin.com).

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο