movinon2

ΞΕΚΙΝA A ΤΟ MOVIN’ON START-UP CHALLENGE 2020

40 start-ups με αντικείμενο τη βιώσιμη κινητικότητα θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Διάσκεψη Movin'On 2020 της Michelin

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου, 2020-  Το 4ο Movin’ On Startup Challenge θα προσφέρει σε 40 start-ups τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Movin’On, την Παγκόσμια Διάσκεψη – ορόσημο που διοργανώνει η Michelin για τη βιώσιμη κινητικότητα. Φέτος, το Movin’On θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Ιουνίου του 2020 στο Μόντρεαλ του Καναδά, στο διάσημο Πανεπιστήμιο McGill. Οι επιλεγμένες start-ups θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε πάνω από 5.000 συμμετέχοντες που προέρχονται από τον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας.

 

Ποιες start-ups μπορούν να υποβάλουν αίτηση ;


Το  Movin’On αναζητά start-ups που συμπλέουν με την αποστολή του και προσφέρουν συγκεκριμένες λύσεις για να καταστήσουν την κινητικότητα 100% βιώσιμη, να προστατεύσουν τον πλανήτη και να εξελίξουν την κοινωνία. Οι start-ups που θα συμμετέχουν πρέπει να ταιριάζουν με τουλάχιστον ένα από τα πέντε θέματα του Movin’ On :

 

-Καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
-Διατήρηση των πόρων
-Εξασφάλιση ασφαλούς και προσβάσιμης κινητικότητας
-Βελτίωση της κινητικότητας (πολλαπλές και συμπληρωματικές λύσεις κινητικότητας)
-Σχεδιασμός νέων αποτελεσματικότερων μεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο

 

Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία:

-Να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους σε μια κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από ανθρώπους του χώρου με βαθιά εξειδίκευση.
- Να παρακολουθήσουν δωρεάν το Movin’On Summit 2020 στο Μόντρεαλ
- Να παρουσιάσουν τα καινότομα έργα τους σε 5.000 παρευρισκόμενους από τον επιχειρηματικό, τον πολιτικό και τον ακαδημαϊκό κόσμο, καθώς και σε φορείς και διεθνείς οργανισμούς από όλο τον κόσμο. Τα αστικά κέντρα που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια ήταν  το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Ντιτρόιτ, η Βοστώνη, το Πόρτλαντ, το Κάνσας Σίτι, η Σαγκάη, το Μπουένος Άιρες και η Σιγκαπούρη.
- Να προωθήσουν τα προϊόντα τους στους ηγέτες της βιώσιμης κινητικότητας, στα μέσα ενημέρωσης και σε πιθανούς  εταίρους, πελάτες ή  επενδυτές.
- Να γνωρίσουν και να εμπνευστούν απο παγκοσμίου φήμης ομιλητές, για να αλλάξουν τον κόσμο μέσα από νέα, βιώσιμα συστήματα μεταφορών.

 

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στο  challenge platform πριν από την 1η Μαρτίου 2020. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Startup Challenge, κάντε κλικ εδώ: startupchallenge.movinonconnect.com

 

 

Σχετικά με το MovinOn και το MovinOn Summit

Το Movin’On δημιουργήθηκε και εμπνεύστηκε από τη Michelin. Ειναι μια παγκόσμια διασκέψη, που βασίζεται  στην ανάπτυξη πραγματικών λύσεων για τις προκλήσεις της βιώσιμης κινητικότητας.  Το Movin'On και οι συνεργάτες του ασχολούνται συστηματικά με αυτό το οικοσύστημα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου - κυρίως μέσω του του Movin'On Lab, του "think and make tank" – και εργάζονται  με κοινό στόχο την κινητοποίηση «από τη φιλοδοξία στη δράση». Το Movin’ On διοργανώνει κάθε χρόνο το Movin’ On Startup Challenge και το Movin'On Summit για να προωθήσει τα έργα του, με συγκεκριμένο τρόπο. Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών, το Movin’ On συγκεντρώνει πάνω από 5.000 συμμετέχοντες που προέρχονται από μεγάλες επιχειρήσεις, start-ups , διεθνείς οργανισμούς, δημόσιους φορείς  και ακαδημαϊκούς, για να εργαστούν όλοι μαζί. Στόχος είναι να εξελίξει περαιτέρω το διάλογο για τη βιώσιμη κινητικότητα και να ενθαρρύνει την ανταλλαγή αποψέων. Η επόμενη διάσκεψη MOVIΝ’ΟΝ θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Ιουνίου 2020 στο Μόντρεαλ του Καναδά στο διάσημο Πανεπιστήμιο McGill. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  summit.movinonconnect.com.

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο