νέο ελαστικό michelin pilot sport cup2

Νέο ελαστικό MICHELIN Pilot Sport Cup2 R

 
Μια ακόμα γρηγορότερη επιλογή για τη Ferrari 488 Pista

Η Michelin ανέπτυξε μία ειδική έκδοση του ελαστικού ΜICHELIN Pilot Sport Cup2 R για τη Ferrari 488 Pista. Το νέο ελαστικό έχει τη σήμανση K1* και έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Ferrari για καλύτερη πρόσφυση στην πίστα. Εγκεκριμένο για χρήση στο δρόμο, το ελαστικό ΜICHELIN Pilot Sport Cup2 R προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις στο στεγνό οδόστρωμα με απόλυτη ακρίβεια στις στροφές σε υψηλή ταχύτητα, χωρίς συμβιβασμούς στην πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα, στην υδρολίσθηση και στη διάρκεια ζωής.

1

Κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του ελαστικού, οι οδηγοί της Ferrari πραγματοποιούσαν δοκιμές ταυτόχρονα με τους μηχανικούς της Michelin, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το Michelin TameTire®, ένα λογισμικό προσομοίωσης ελαστικών που ανέπτυξε η Michelin και επιτρέπει στους οδηγούς να δοκιμάσουν ψηφιακά ένα ελαστικό, πριν το οδηγήσουν στην πίστα.

Το νέο ΜICHELIN Pilot Cup Sport Cup2 R αξιοποιεί μείγμα γόμας που έχει αναπτυχθεί για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Αυξάνοντας τη δομική ακαμψία του ελαστικού, οι μηχανικοί της Michelin έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο την επιπλέον πρόσφυση που προσφέρει το συγκεκριμένο σκάλισμα πέλματος. Έτσι, αυξάνεται η επιφάνεια επαφής με το έδαφος κατά 10% και η συνολική πρόσφυση κατά 5%, σε σύγκριση με τις στάνταρ εκδόσεις του ΜICHELIN Pilot Sport Cup 2.

Ο Pierre Chaput, που ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του ελαστικού ΜICHELIN Pilot Sport Cup2 R για τη Ferrari 488 Pista, σχολίασε: «Η πρόκληση ήταν να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τα όρια της πρόσφυσης για την 488 Pista. Χάρη στην έκδοση «R» του Pilot Sport Cup2, κερδίσαμε σημαντικά στις επιδόσεις του χρόνου γύρου ενώ διατηρήσαμε την οδηγική απόλαυση και την ικανότητα ανταπόκρισης που αποτελούν και τα βασικά χαρακτηριστικά της Ferrari 488 Pista».

Η Ferrari θα προσφέρει το ΜICHELIN Pilot Sport Cup2 R σαν επιλογή για την 488 Pista στις εξής διαστάσεις:

  • Μπροστά: 245 / 35ZR20 (95Y) PS CUP2 R K1
  • Πίσω: 305 / 30ZR20 (103Y) PS CUP2 R K1
Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο