H Michelin παρουσίασε τον Οδηγό
Michelin Main Cities of Europe 2020

Όλα τα ελληνικά εστιατόρια διατηρούν τα Αστέρια και τα Bib Gourmand
 Νέες προσθήκες στο Michelin Plate το Alficon, το Birdman και το Ergon House

Η Michelin, με μεγάλη χαρά, παρουσίασε τον Οδηγό MICHELIN Main Cities of Europe 2020. Ο Οδηγός, φέτος, καλύπτει 39 πόλεις σε 23 χώρες και προτείνει περισσότερα από 1850 εστιατόρια.

Σε ό,τι αφορά στην Αθήνα, τα Δύο Αστέρια MICHELIN διατήρησε η Σπονδή, ενώ το Ένα Αστέρι MICHELIN διατήρησαν η Hytra, το Botrini’s και το Βαρούλκο Seaside.

Τη διάκριση Bib Gourmand διατήρησαν το Αθήρι, το Nolan, το Οικείο και το 7 Food Sins. Το Bib Gourmand είναι η διάκριση της Michelin για καλή ποιότητα και φαγητό με καλή αξία, η οποία έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των αναγνωστών του Οδηγού.

Με Michelin Plate προτείνονται και φέτος τα εστιατόρια GB Roof Garden, Electra Roof Garden, 2 Mazi, Cookoovaya, CTC, Sushimou, Vezene, Άνετον και Sense, ενώ για πρώτη φορά προτείνονται με Michelin Plate το Alficon, το Birdman και το Ergon House. Tο Michelin Plate χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018 και αναδεικνύει τα εστιατόρια στα οποία οι επιθεωρητές ανακάλυψαν ποιοτικό φαγητό. Με Michelin Plate παρουσιάζονται όλα τα εστιατόρια που περιλαμβάνονται στον Οδηγό Michelin, στα οποία δεν έχουν απονεμηθεί Αστέρια ή Bib Gourmand.

couv gr mce aa 2020

Ο Gwendal Poullennec, International Director στους Οδηγούς MICHELIN, δήλωσε: «Μετά τις προκλήσεις των τελευταίων τριών μηνών, χαίρομαι που η παρουσίαση του οδηγού MICHELIN Main Cities of Europe 2020,έστω και καθυστερημένα, συμπίπτει με το σταδιακό άνοιγμα των εστιατορίων σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά και τη χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί  κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι νέες διακρίσεις αναδεικνύουν την  γκάμα και την ποιότητα των εστιατορίων που είναι διαθέσιμα στις χώρες της Ευρώπης. Γνωρίζουμε ότι οι επισκέπτες επιθυμούν να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά του φαγητού. Γνωρίζω, επίσης, ότι οι επιθεωρητές μας μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό κι ανυπομονούν  να επιστρέψουν στο φαγητό και να αναδείξουν το πάθος και τη δημιουργικότητα των σεφ στους αναγνώστες μας».

Η Κρακοβία πήρε το πρώτο της Αστέρι MICHELIN. Αυτό απονέμεται στην Bottiglieria 1881, όπου ο ταλαντούχος σεφ Przemysław Klima, ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του μετά από σχεδόν μια δεκαετία, χρησιμοποιεί στα δημιουργικά και μοντέρνα πιάτα του, το καλύτερο πολωνικό λαρδί. Τα πολλών αιώνων κελάρια του στην καρδιά του Kazimierz, προσφέρουν ένα κατάλληλο σκηνικό.

Η Λουμπλιάνα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας, εμφανίζεται στον Οδηγό για πρώτη φορά. Εδώ το εστιατόριο Atelje, υπό τον σεφ Jorg Zupan, λαμβάνει ένα αστέρι MICHELIN. Ο σεφ χρησιμοποιεί την πολυετή εμπειρία του, από την εργασία σε κουζίνες σε όλο τον κόσμο, για να δημιουργήσει πιάτα που είναι απλά αλλά εκλεπτυσμένα και σε ένα περιβάλλον που είναι μοντέρνο και χαλαρό.

Για την ψηφιακή παρουσία του Οδηγού, ο Gwendal Poullennec πρόσθεσε: «Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης,  συμβάλαμε στη στήριξη της βιομηχανίας μέσω των ιστότοπων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας τις πρωτοβουλίες που υιοθέτησαν τα εστιατόρια, για να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν την κρίση. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις προσπάθειες των σεφ και να ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες μας να ξαναζήσουν την υπέροχη εμπειρία του φαγητού.

Ο Οδηγός MICHELIN απευθύνεται, τόσο σε όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, όσο και  σε απλούς επισκέπτες, περιλαμβάνει πληροφορίες για κάθε εστιατόριο και ξενοδοχείο και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τιμών και ανέσεων. Ο Οδηγός απαριθμεί πρώτα τα εστιατόρια με Αστέρι, ακολουθούν τα  εστιατόρια με  διάκριση Bib Gourmand και, τέλος, τα εστιατόρια με το σύμβολο Plate, το οποίο σημαίνει ποιοτικό φαγητό.
 

Ο Οδηγός MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2020 με μία ματιά:

24 εστιατόρια με Τρία Αστέρια, με 4 νέες προσθήκες

95 εστιατόρια με Δύο Αστέρια, με 13 νέες προσθήκες

380 εστιατόρια με Ένα Αστέρι, με 52 νέες προσθήκες

253 εστιατόρια με Bib Gourmand, με 41 νέες προσθήκες

Περισσότερες πληροφορίες για τα  εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με Αστέρι ή Bib Gourmand, μπορείτε να βρείτε  στη λίστα του Οδηγού MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2020.
 

Σχετικά με τη Michelin στην Ελλάδα:

Από το 1957, με δυναμική παρουσία στην αγορά, η Michelin απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα, τεχνολογίες και υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας. Υποστηρίζοντας περισσότερους από 300 μεταπωλητές ελαστικών στην Ελλάδα, λειτουργεί με υπευθυνότητα και εστιάζει στη στήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Με καταρτισμένο προσωπικό και σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αθήνα και στον Αυλώνα, η Michelin επενδύει διαρκώς στην Ελλάδα, με όραμα να προωθεί την ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα στη χώρα και να προσφέρει έναν καλύτερο τρόπο να πηγαίνουμε μπροστά (www.michelin.gr).

 

Σχετικά με τον Όμιλο Michelin:

Με ηγετική θέση στον τομέα της κινητικότητας, δέσμευση της Michelin είναι να βελτιώνει διαρκώς τις διαδρομές των πελατών της με βιώσιμο τρόπο καθώς και να σχεδιάζει και να διανέμει τα ιδανικά ελαστικά και τις καταλληλότερες υπηρεσίες και λύσεις για τις ανάγκες τους. Να προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες, χάρτες και Οδηγούς που τους βοηθούν να μετατρέψουν τις διαδρομές και τα ταξίδια τους σε μοναδικές εμπειρίες. Και να αναπτύσσει υλικά με τεχνολογία αιχμής που αξιοποιούνται σε πολλές και διαφορετικές βιομηχανίες. Με έδρα το Clermont-Ferrand της Γαλλίας, ο Όμιλος της Michelin έχει παρουσία σε 170 χώρες και περισσότερους από 127.000 εργαζομένους, ενώ διαθέτει 69 μονάδες παραγωγής που συνολικά κατασκεύασαν σχεδόν 200 εκατομμύρια ελαστικά το 2019. (www.michelin.com)

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο