michelin wild enduro on bike medium

Νέα γκάμα ελαστικών MICHELIN Wild Enduro Racing

Η Michelin κυκλοφόρησε τη νέα γκάμα ελαστικών ποδηλάτων Wild Enduro Racing, η οποία έχει σχεδιαστεί για αγώνες mountain bike,  για αναβάτες που αναζητούν τις απόλυτες επιδόσεις αλλά και για όσους θέλουν να οδηγήσουν τα ίδια ελαστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες αναβάτες, όπως ο  Sam Hill, ο Adrien Dailly καιο  Martin Maes.

Διαθέσιμα σε εκδόσεις για τον εμπρός και τον πίσω τροχό, τα ελαστικά MICHELIN Wild Enduro Racing είναι διαθέσιμα σε διάσταση 29x2.40 για να ταιριάζουν με τα αγωνιστικά ποδήλατα που χρησιμοποιούνται στις κορυφαίες διοργανώσεις αγώνων και από αναβάτες που οδηγούν επιθετικά σε έδαφος τύπου endurο.

Στόχος της νέας γκάμας είναι να προσφέρει υψηλότερα επίπεδα πρόσφυσης σε δύσκολες συνθήκες χρήσης και να ανθίσταται στις ζημιές που μπορεί να προκληθούν, όταν οδηγείτε στο όριο. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στα  μείγματα γόμας MAGI-X DH και Double Defense 4X-Ply, της τεχνολογίας  Low Pressure Reinforcement και της τεχνολογίας High Density Puncture Protection, που ενσωματώνονται στην αρχιτεκτονική του σκελετού.

Μείγμα γόμας MAGI-X DH

Είναι το ίδιο υψηλής πρόσφυσης και ανθεκτικό μείγμα γόμας που χρησιμοποιείται στην γκάμα ελαστικών MICHELIN DH, το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί για να προσφέρει υψηλά επίπεδα πρόσφυσης σε βρεγμένες και στεγνές επιφάνειες πίστας. Επιπλέον, εξασφαλίζει σταθερή πρόσφυση σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών από 5 ° έως 40 ° Κελσίου (41 ° έως 104 ° Fahrenheit).

Μείγμα γόμας Double Defense 4X-Ply

Αυτά τα τέσσερα λινά χρησιμοποιούνται στα πλευρικά τοιχώματα, για να αυξήσουν την αντίσταση στις εκδορές και την πλευρική σταθερότητα του σκελετού των ελαστικών, κατά τη διάρκεια  στροφών υψηλής ταχύτητας. *

michelin wild enduro on bike medium

Τεχνολογία Low Pressure Reinforcement

Αυτή η ενίσχυση στην περιοχή του τακουνιού και του κάτω πλευρικού τοιχώματος έχει δύο πλεονεκτήματα, καθώς όχι μόνο μειώνει τη συχνότητα των διατρήσεων κατά τη λειτουργία του ελαστικού σε χαμηλές πιέσεις, αλλά αυξάνει επίσης τη σταθερότητα του  σκελετού για τη διατήρηση της πορείας, σε συνδυασμό με το προστατευτικό λινό  που περιελίσσεται γύρω από το τακούνι του ελαστικού. Ενώ, λειτουργεί σε χαμηλές πιέσεις για βέλτιστη πρόσφυση, η βελτιωμένη σύσφιξη και η τεχνολογία καθισμάτων εξαλείφουν την απώλεια αέρα κατά τη σκληρή στροφή. * Σε σύγκριση με την τεχνολογία  Gravity Shield.

Τεχνολογία High Density Puncture Protection

Μία ζώνη υψηλής πυκνότητας, τοποθετημένη κάτω από το πέλμα μειώνει την πιθανότητας κοψιμάτων και τρυπημάτων,  που προκαλούνται από αιχμηρά αντικείμενα ή προσκρούσεις.

michelin wild enduro cutaway

Εκτός από τα μείγματα γόμας DH, το σκάλισμα πέλματος της γκάμας MICHELIN Wild Enduro έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιεί τις επιδόσεις του ελαστικού,  λόγω των εξειδικευμένων σχεδίων στον μπροστινό και πίσω τροχό.

Το μπροστινό ελαστικό διαθέτει ψηλά και άκαμπτα κεντρικά μπλοκ για να προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση στις στροφές, ανεξάρτητα από το έδαφος, με σειρά ράβδων παράλληλα με τον άξονα κύλισης που  ενισχύουν τις επιδόσεις στο φρενάρισμα. Στους ώμους, τα πλευρικά κυβίδια γόμας προσφέρουν προοδευτική συμπεριφορά στις στροφές, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνουν αποτελεσματικά τη λάσπη.

Προσφέροντας, επίσης, υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, το σχέδιο σκαλίσματος του πίσω πέλματος προσφέρει βελτιστοποιημένες επιδόσεις αντίστασης στην  κύλιση, λόγω των χαμηλότερων κεντρικών μπλοκ και των πιο άκαμπτων κυβιδίων γόμας στους ώμους. Τα κυβίδια διαθέτουν, επίσης, τις ίδιες ράβδους φρεναρίσματος με το μπροστινό ελαστικό, αλλά δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στη μείωση της αντίστασης κύλισης και στην αποτελεσματική μετατροπή της δύναμης που εφαρμόζεται στα πεντάλ σε κίνηση προς τα εμπρός!

michelin wild enduro front

Michelin Wild Enduro μπροστά

 

michelin wild enduro rear

Michelin Wild Enduro πίσω

 

Απόδειξη των δυνατοτήτων της συγκεκριμένης γκάμας ελαστικών αποτελούν τα αποτελέσματα προηγούμενων αγώνων σε παγκόσμιο επίπεδο, που συμπεριλαμβάνουν δύο τίτλους στο Πρωτάθλημα Elite World Enduro με τον Sam Hill, έναν τίτλο στο Πρωτάθλημα U21 World Enduro με τον Elliot Heap και δύο τίτλους στο Πρωτάθλημα  Masters World Enduro με τον Karim Amour.

Τα νέα ελαστικά θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα από τον Απρίλιο του 2021 και μπορούν να αναγνωριστούν πολύ εύκολα από τη συσκευασία τους με τα γραφικά της Racing Line.

Ελαστικό                                                                         Διάσταση             Βάρος

MICHELIN Wild Enduro Front Racing Line                29x2.40 (61-622)   1380g

MICHELIN Wild Enduro Rear Racing Line                 29x2.40 (61-622)   1380g

Σχετικά με τον Όμιλο Michelin:
ε αποστολή να προωθεί διαρκώς τη βιώσιμη κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών, η Michelin σχεδιάζει, κατασκευάζει και εμπορεύεται ελαστικά για κάθε όχημα. Διαθέτει μία σειρά καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών, όπως συστήματα διαχείρισης στόλων και εργαλεία που ενισχύουν την κινητικότητα. Παράλληλα, δημοσιεύσει κάθε χρόνο μία σειρά από ταξιδιωτικούς οδηγούς, με επιλογές ξενοδοχείων και εστιατορίων, οδικούς χάρτες και Άτλαντες. Με έδρα το Clermont-Ferrand της Γαλλίας, ο Όμιλος της Michelin έχει παρουσία σε 170 χώρες και περισσότερους από 114.000 εργαζομένους, ενώ διαθέτει 68 μονάδες παραγωγής σε 17 χώρες και Τεχνολογικά Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. (www.michelin.com).

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο