mos tw book uk

1 - 4 Ιουνίου 2021, από το Παρίσι, το Μόντρεαλ και τη Σιγκαπούρη,

η Παγκόσμια Διάσκεψη Movin'On φέρνει κοντά όλους τους παίκτες της βιώσιμης κινητικότητας

 • Με ένα πρόγραμμα στη καρδιά των εξελίξεων
 • Ομιλητές παγκόσμιας κλάσης που έχουν δεσμευτεί να εξελίξουν την κινητικότητα
 • Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που μακροπρόθεσμα θα αλλάξουν την κινητικότητα

 

Το Movin’On, η Παγκόσμια Διάσκεψη για τη Βιώσιμη Κινητικότητα, που δημιουργήθηκε από τη Michelin το 2017 και συγκεντρώνει σήμερα περισσότερους από 300 δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, διοργανώνει την ετήσια εκδήλωσή της, από την 1η έως τις 4 Ιουνίου.

Η πανδημία έχει επιταχύνει την εξέλιξη των μοντέλων κινητικότητας και έχει μεταμορφώσει τις μεταφορές, καθιστώντας ακόμη πιο επείγον να δράσουμε από κοινού προς τη βιώσιμη κινητικότητα. Το πρόγραμμα της Διάσκεψης Movin'On έχει δημιουργηθεί για να ανταποκρίνεται σε αυτές τις αλλαγές, έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες  και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων να εμπνέονται, να συνεργάζονται και να ενεργούν.

Για πάνω από 4 ημέρες, σε phygital μορφή, όπου ο ψηφιακός κόσμος γίνεται ένα με το φυσικό, από 3 στούντιο από το Παρίσι, το Μόντρεαλ και τη Σιγκαπούρη με σχεδόν 50 ώρες ζωντανής κάλυψης, το  Movin’On δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συνδεθούν από όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσουν 80 διεθνείς ομιλητές και να συμμετάσχουν σε 40 συνεδρίες.

Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στις βασικές προκλήσεις του σήμερα και στις βαθιές αλλαγές που προκλήθηκαν στη ζωή μας τον τελευταίο χρόνο.

Μερικά από τα θέματα που θα καλυφθούν στις συσκέψεις, στις ομάδες και τις συνεδρίες εργασίας είναι:

 • Αλλαγές στις συμπεριφορές των καταναλωτών που σχετίζονται με την πανδημία και τις επιπτώσεις τους στην αλυσίδα εφοδιασμού, έως μια last mile delivery.
 • Δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, επιτακτική ανάγκη που απαιτεί συνεργασία σε τομείς μεταφορών, ενέργειας και υποδομών
 • Εκτός από την κυκλική οικονομία, η αναγεννητική οικονομία προσφέρει και έχει θετικό αντίκτυπο, μέσω της ανακύκλωσης των πόρων.
 • Η ανάγκη οικοδόμησης σχεδίων αστικής και περι-αστικής κινητικότητας για την ενσωμάτωση νέων λύσεων κινητικότητας στις υπάρχουσες μεταφορές
 • Το δικαίωμα όλων μας στην ασφαλή και χωρίς αποκλεισμούς κινητικότητα, εξασφαλίζοντας πρόσβαση στην απασχόληση, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση

Δεδομένα κινητικότητας,  το κλειδί για μια εξατομικευμένη υπηρεσία και στην ηθική και υπεύθυνη διαχείρισή της.

Προσωπικότητες παγκόσμιας κλάσης έρχονται κοντά για πάνω από 4 ημέρες: Ηγέτες διεθνών εταιρικών οργανισμών, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι αστικών κέντρων ή χωρών καθώς και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών από τη νεότερη γενιά.

Η Διάσκεψη του Movin'On δίνει τη δυνατότητα σε μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που ενεργούν για την κινητικότητα, τον πλανήτη και την κοινωνία να έρθουν κοντά για 4 ημέρες:

 • Omar Abbosh, Corporate Vice-President, Microsoft
 • Jean-Laurent Bonnafé, CEO BNP Paribas
 • Alexandra Cousteau, Environmental Advocate & Water Policy Expert
 • Oscar de Bok, CEO DHL Supply Chain
 • Luca de Meo, CEO Renault
 • Randall Field, Executive Director, Mobility Systems Center, MIT Energy Initiative
 • Anne Goodchild, Professor of Civil and Environmental Engineering, University of Washington
 • Xavier Huillard, CEO Vinci
 • Ilham Kadri, CEO Solvay
 • Patrick Koller, CEO Faurecia
 • Florent Menegaux, CEO Michelin
 • Satya Nadella, CEO Microsoft
 • Bertrand Piccard, Founder and Chairman, Solar Impulse Foundation
 • Anne Rigail, CEO Air France
 • Rodolphe Saadé, Chairman and CEO CMA CGM
 • Jeffrey Sachs , President of SDSN, United Nations, Director of the Center for Sustainable Development, Columbia University
 • Julie Sweet, CEO Accenture
 • Eiichi Taniguchi, Professor Emeritus of Transport and Logistics, Kyoto University

 

Οι ηγέτες της κινητικότητας από μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Βόρειας Αμερικής θα λάβουν το λόγο για να μοιραστούν τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει στις πόλεις τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Μεταξύ αυτών των πόλεων είναι: το Γκέτεμποργκ, το Ελσίνκι, το Μόντρεαλ, η Νέα Υόρκη, η Quelimane, το Σιάτλ, η Σιγκαπούρη, το Βανκούβερ ...
Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν κατά τη Σύνοδο Κορυφής Movin'On και διαμορφώνουν το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας

Η σύνοδος αποτελεί ένα σημείο εκκίνησης ή ένα ορόσημο για πολλές πρωτοβουλίες, με επικεφαλής τα μέλη και τους συνεργάτες του Movin'n σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Για όλους τους συμμετέχοντες, είναι μια ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίας, να σχεδιάσουν το “δρόμο” που θα ακολουθήσουν, να εφαρμόσουν στην πράξη τις ιδέες τους ή να παρουσιάζουν τις καινοτόμες ιδέες που έχουν αναπτύξει.

Ορισμένες από τις πρωτοβουλίες:

Movin’On Startup Booster

Τα μέλη του οικοσυστήματος Movin'On συνεργάζονται με 12 start-ups, με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης  από την Ευρώπη, την Αφρική και τη Βόρεια Αμερική για να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να επιταχύνουν την είσοδό τους στην αγορά. Κατά τη Σύνοδο Κορυφής, θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες του κατά τη διάρκεια συνομιλιών τύπου «flash talks» σε φορείς λήψης αποφάσεων για την κινητικότητα, δημιουργώντας ένα εύφορο έδαφος με σκοπό τη διερεύνηση συγκεκριμένων ευκαιριών για συνεργασία.

Movin’On Challenge Design

Το θέμα του φετινού Movin’ On Challenge είναι ιδιαίτερο: «Σεβασμός: Τερματισμός της απομόνωσης και αναπλήρωση του χάσματος κινητικότητας». Το φετινό Movin’ On Challenge θα ξεχωρίσει τρία καινοτόμα έργα, που μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην προώθηση προσβάσιμων και χωρίς αποκλεισμούς λύσεων κινητικότητας, χάρη στον αρχικό τους σχεδιασμό. Τα τρία έργα θα παρουσιαστούν στην πρεμιέρα της Συνοδού Κορυφής Movin'On στις 3 Ιουνίου.

Global Youth Challenge

Είκοσι ένας νέοι έχουν επιλεγεί, από την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, για να αναλάβουν δράση για την κινητικότητα. Για 24 ώρες, στο πνεύμα ενός πραγματικού hackathon, θα παρουσιάσουν με τη σειρά τους συγκεκριμένες ιδέες, με σκοπό να εντάξουν τη γενιά τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων βιώσιμης κινητικότητας. Αυτό το Youth Challenge αποτελεί συνέχεια των αποτελεσμάτων της έρευνας[1], που διεξήγαγε  το Movin'On  σε συνεργασία με τον κορυφαίο συνεργάτη ερευνών αγοράς Kantar, για  την άποψη της νεότερης γενιάς σχετικά με την κινητικότητα, που δημοσιεύτηκε το Μάρτιο του 2021, στην οποία εξέφρασαν σαφώς την επιθυμία τους να συμμετάσχουν σε αυτή την πρόκληση.

Communities of Interest

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, αυτές οι ομάδες εργασίας, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα σε πολλά ενδιαφερόμενα μέρη του οικοσυστήματός να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αναπτύξουν ένα συγκεκριμένο θέμα, θα παρουσιάσουν την πρόοδο της εργασίας τους και τα επόμενα βήματα.

Μια γρήγορη ματιά:

 H ATD Quart Monde θα μοιραστεί τα αποτελέσματα της εργασίας της σχετικά με την ένταξη των φτωχότερων ατόμων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων κινητικότητας. Η πρώτη συνεδρία εργασίας συνέβαλε ώστε οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων και τα άτομα των φτωχότερων τάξεων να  συνεργαστούν και να κινηθούν προς μια κινητικότητα για όλους.

Η Thales θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της ομάδας σχετικά με το πόσο συμφέρουσες είναι οι δημόσιες μεταφορές. Η ομάδα εργασίας έχει εντοπίσει τέσσερεις συγκεκριμένες λύσεις για την αντιμετώπιση των εμποδίων στη χρήση των δημόσιων μεταφορών. Αυτές οι λύσεις θα παρουσιαστούν κατά τη Σύνοδο Κορυφής. Το επόμενο βήμα θα είναι η ανάπτυξη και η εφαρμογή τους σε πραγματικές συνθήκες.

Ανακοινώσεις από τους εταίρους

Η Σύνοδος Κορυφής Movin'On είναι μια ευκαιρία για τα μέλη του οικοσυστήματος να μοιραστούν τις ιδέες τους με τους ενδιαφερόμενους φορείς της βιώσιμης κινητικότητας. Μεταξύ των ιδεών που θα παρουσιαστούν στη φετινή Σύνοδο κορυφής, η Michelin θα παρουσιάσει μια καινοτόμο λύση που έχει αναπτύξει για να συμβάλει στις μεταφορές με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Εγγραφείτε στη Σύνοδο

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη Σύνοδο Κορυφής Movin'On μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους εδώ

(summit.movinonconnect.com)
 

Σχετικά με το Movin ‘On

Το Movin'On είναι το κορυφαίο οικοσύστημα συν-καινοτομίας στον κόσμο, που βασίζεται  στην ανάπτυξη πραγματικών λύσεων για τις προκλήσεις της βιώσιμης κινητικότητας.  Συγκεντρώνει περισσότερους από 250 δημόσιους, ιδιωτικούς, συλλογικούς και μεμονωμένους συνεργάτες, για την παροχή συγκεκριμένων λύσεων και καινοτομιών.  Το Movin'On και οι συνεργάτες του ασχολούνται συστηματικά με αυτό το οικοσύστημα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου - κυρίως μέσω του του Movin'On Lab, του "think and make tank" – και εργάζονται  με κοινό στόχο την κινητοποίηση «από τη φιλοδοξία στη δράση». Κάθε χρόνο, η κοινότητα Movin'On διοργανώνει φυσικές και ψηφιακές εκδηλώσεις για να προωθήσει τα έργα με απτούς τρόπους, με τη συμμετοχή μεγάλων επιχειρήσεων, start-ups, διεθνών  οργανισμών, δημόσιων φορέων  και ακαδημαϊκών, που εργάζονται  όλοι μαζί. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.MovinonConnect.com

Σχετικά με τον Όμιλο Michelin:
ε αποστολή να προωθεί διαρκώς τη βιώσιμη κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών, η Michelin σχεδιάζει, κατασκευάζει και εμπορεύεται ελαστικά για κάθε όχημα. Διαθέτει μία σειρά καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών, όπως συστήματα διαχείρισης στόλων και εργαλεία που ενισχύουν την κινητικότητα. Παράλληλα, δημοσιεύσει κάθε χρόνο μία σειρά από ταξιδιωτικούς οδηγούς, με επιλογές ξενοδοχείων και εστιατορίων, οδικούς χάρτες και Άτλαντες. Με έδρα το Clermont-Ferrand της Γαλλίας, ο Όμιλος της Michelin έχει παρουσία σε 170 χώρες και περισσότερους από 114.000 εργαζομένους, ενώ διαθέτει 68 μονάδες παραγωγής σε 17 χώρες και Τεχνολογικά Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. (www.michelin.com).

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο