Αυτοκίνητο Φόντο michelin pilot sport cup 2 background Ελαστικά

Ρεκόρ γύρου στο Nurburgring για την Porsche Panamera με τα ελαστικά MICHELIN Pilot Sport Cup 2

 

Η νέα Porsche Panamera, εξοπλισμένη με τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά MICHELIN Pilot Sport Cup 2, πέτυχε νέο ρεκόρ γύρου στην κατηγορία «executive cars», στην πίστα των 20,832 χιλιομέτρων του Nurburgring Nordschleife στη Γερμανία, με χρόνο 7 λεπτά και 29,81 δευτερόλεπτα.

Πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο οδηγός δοκιμών της Porsche,  Las Kern, ενώ η Panamera φορούσε ελαστικά MICHELIN Pilot Sport Cup 2 ND0, με διαστάσεις 275/35 ZR21 για τον μπροστινό τροχό και 325/30 ZR21 για τον πίσω, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για τη νέα Panamera και θα είναι διαθέσιμα μετά την κυκλοφορία του αυτοκινήτου.

Ο Lars Kern δήλωσε για το ρεκόρ: «Η βελτιωμένη εγκάρσια δυναμική του αυτοκινήτου και το αυξημένο επίπεδο πρόσφυσης των νέων ελαστικών Michelin Pilot Sport Cup 2, συνέβαλαν σηµαντικά στις επιδόσεις μου στη Schwedenkreuz. Εδώ,  κατάφερα να πιάσω ταχύτητες στις στροφές που δεν θα πίστευα ότι είναι δυνατές με την Panamera».

michelin porsche panamera record 1

Τα MICHELIN Pilot Sport Cup 2 είναι ήδη ελαστικά πρώτης τοποθέτησης για πολλά, κορυφαία αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρείας, όπως τα 918 Spyder, Cayman GT4, 911 GT3 και GT3 RS και 911 GT2 RS. Διαθέτουν τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για κορυφαίους αγώνες του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτές οι τεχνολογίες είναι  διαθέσιμες και για απλή χρήση στο δρόμο, προσφέροντας τα υψηλότερα επίπεδα αντοχής, πρόσφυσης, χειρισμού και ασφάλειας.

michelin porsche panamera record 2

Αυτές οι εξελίξεις περιλαμβάνουν την τεχνολογία «multi-compound» και ειδική αρχιτεκτονική σκελετού, που διασφαλίζουν υψηλά και σταθερά επίπεδα πρόσφυσης σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες καθώς και ακαμψία για εξαιρετική ακρίβεια, ισορροπία και χειρισμό στο τιμόνι. Έτσι, οι οδηγοί απολαμβάνουν ένα μοναδικό συνδυασμό ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης, που αναδεικνύει τα MICHELIN Pilot Sport Cup 2 σε ιδανική λύση τόσο για καθημερινή χρήση, όσο και για τις απαιτητικές συνθήκες της πίστας.

Κατά τη διάρκεια της φάσης της ανάπτυξής τους, για την οποία συνεργάστηκαν η Michelin και η Porsche, τα MICHELIN Pilot Sport Cup 2 σχεδιάστηκαν για να ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις των μηχανικών της Porsche για την Panamera. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρουν υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, σταθερές επιδόσεις και εξαιρετική ισορροπία εμπρός/πίσω, ενώ παράλληλα εναρμονίζονται πλήρως με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την αντίσταση στην κύλιση (R117-2).

Σχετικά με τη Michelin στην Ελλάδα:
Από το 1957, με δυναμική παρουσία στην αγορά, η Michelin απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα, τεχνολογίες και υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας. Υποστηρίζοντας περισσότερους από 300 μεταπωλητές ελαστικών στην Ελλάδα, λειτουργεί με υπευθυνότητα και εστιάζει στη στήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Με καταρτισμένο προσωπικό και σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αθήνα και στον Αυλώνα, η Michelin επενδύει διαρκώς στην Ελλάδα, με όραμα να προωθεί την ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα στη χώρα και να προσφέρει έναν καλύτερο τρόπο να πηγαίνουμε μπροστά( www.michelin.gr).

Σχετικά με τον Όμιλο Michelin:
Με ηγετική θέση στον τομέα της κινητικότητας, δέσμευση της Michelin είναι να βελτιώνει διαρκώς τις διαδρομές των πελατών της με βιώσιμο τρόπο καθώς και να σχεδιάζει και να διανέμει τα ιδανικά ελαστικά και τις καταλληλότερες υπηρεσίες και λύσεις για τις ανάγκες τους. Να προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες, χάρτες και Οδηγούς που τους βοηθούν να μετατρέψουν τις διαδρομές και τα ταξίδια τους σε μοναδικές εμπειρίες. Και να αναπτύσσει υλικά με τεχνολογία αιχμής που αξιοποιούνται σε πολλές και διαφορετικές βιομηχανίες. Με έδρα το Clermont-Ferrand της Γαλλίας, ο Όμιλος της Michelin έχει παρουσία σε 170 χώρες και περισσότερους από 127.000 εργαζομένους, ενώ διαθέτει 69 μονάδες παραγωγής που συνολικά κατασκεύασαν σχεδόν 200 εκατομμύρια ελαστικά το 2019. (www.michelin.com)

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο