ΕΛΑΣΤΙΚΑΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΟΙΕΜΠΟΡΟΙ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα νέο ρεκόρ κατακτήθηκε από το MICHELIN Pilot Sport Cup 2 και το νέο Megane R.S. 275 Trophy- R

Ένα νέο ρεκόρ κατακτήθηκε από το MICHELIN Pilot Sport Cup 2 και το νέο Megane R.S. 275 Trophy- R

Η Γερμανική πίστα Nürburgring, που αποτελεί διεθνές ορόσημο για δοκιμές στα αυτοκίνητα με τις πλέον υψηλές επιδόσεις, τώρα έχει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία FWD. Το νέο Megane R.S. 275 Trophy-R με ελαστικά MICHELIN Pilot Sport Cup 2 έκανε χρόνο γύρου 7 λεπτά και 54,36 δευτερόλεπτα

Οι επιδόσεις του MICHELIN Pilot Sport Cup 2 σε αριθμούς:

 • 7 λεπτά και 54.36 δευτερόλεπτα
  Το νέο ρεκόρ με το Renault Mégane RS Trophy R στην πίστα του Nürburgring.
 • 1,500 km
  Η απόσταση που διένυσε το Renault Megane R.S. Trophy R στο Κέντρο Τεχνολογίας της Michelin στο Λαντού της Γαλλίας προκειμένου να προσαρμοστεί το νέο ελαστικό.
 • 470
  Ο αριθμός των πρωτότυπων ελαστικών που κατασκευάστηκαν ως μέρος της πιστοποίησης και της διαδικασίας ανάπτυξης πάνω στο αυτοκίνητο.
 • 500
  Ο αριθμός των ελαστικών προ σειράς παραγωγής που κατασκευάστηκαν για να χρησιμοποιηθούν στις πρώτες δοκιμές.
 • 275 hp
  Η δύναμη κινητήρα του νέου Megane R.S. 275 Trophy-R, εξοπλισμένου με MICHELIN Pilot Sport Cup 2 στα οποία εφαρμόζεται μια ροπή 360 Nm

«Το MICHELINPilotSportCup 2 είναι εξαιρετικό ως προς την πρόσφυση και τις επιδόσεις ταχύτητας που μας επέτρεψε να επιτύχουμε, ενώ ταυτόχρονα μας παρείχε την απαραίτητη οδηγική άνεση» σημείωσε ο οδηγός της Renault Sport, Laurent Hurgon, «και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας Michelinκαι Renault Sport που μας επέτρεψε να επιτύχουμε το σημερινό ρεκόρ»

Η συγκεκριμένη ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε από τη Michelin για λογαριασμό της Renault Sport, βελτιώνει την οδηγική ακρίβεια, την σταθερότητα και τον αγωνιστικό χαρακτήρα του οχήματος, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει πρόσφυση, καθώς και αντοχή στην υπερθέρμανση του ελαστικού.

* * * *

Οι νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο MICHELIN Pilot Sport Cup 2

Νέο συστατικό γόμας πέλματος

Η γόμα στο πέλμα του MICHELIN Pilot Sport Cup 2 είναι κατασκευασμένη από το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αγωνιστικών ελαστικών.

Η γόμα εξωτερικής πλευράς, κατασκευασμένη από ελαστομερή μεγάλου μοριακού βάρους, αποδίδει μέγιστη πρόσφυση ακόμη και σε κλειστές στροφές. Η γόμα της εσωτερικής πλευράς, κατασκευασμένη από πιο στιβαρά ελαστομερή, εξασφαλίζει ακρίβεια στην οδήγηση και υψηλή κατευθυντικότητα.

Ζώνη φτιαγμένη από aramid (αραμίδη)

Αυτό το συστατικό είναι ελαφρύ και εξαιρετικά ανθεκτικό (για την ακρίβεια 5 φορές πιο ανθεκτικό από ατσάλι αντίστοιχου βάρους). Ως αποτέλεσμα το σχήμα του ελαστικού δεν επηρεάζεται και το αποτύπωμά του παραμένει σταθερό, ακόμη και σε πολύ υψηλές ταχύτητες, εξασφαλίζοντας μέγιστη πρόσφυση.

The Track Variable Contact Patch 3.0®
Αυτή η καινοτομία βελτιστοποιεί την πίεση της επιφάνειας επαφής του ελαστικού με το δρόμο, έτσι ώστε η ποσότητα γόμας σε επαφή με το δρόμο ή την πίστα να είναι πάντοτε η ίδια, κατά την οδήγηση σε ευθείες ή στροφές.την πίεση στην επιφάνεια.

To πέλμα του ελαστικού

Το πέλμα είναι 10% πιο φαρδύ από τα κλασσικά ελαστικά σπορ. Η γόμα είναι ενισχυμένη με συστατικά που αυξάνουν ακόμη περισσότερο την στιβαρότητα του ελαστικού και εξασφαλίζουν αγωνιστική συμπεριφορά και ακρίβεια στον χειρισμό.

“Velvet” εμφάνιση στα πλευρά

Η Michelin Velvet Technology®  δημιουργεί αντίθεση και διαφορετικές σκιάσεις μαύρου χρώματος, που δίνουν μία βελούδινη όψη σε ορισμένα τμήματα των πλευρών του ελαστικού, με τη χρήση τεχνικών μικρο-γεωμετρίας που απορροφούν το φως.

Εξαιρετικά σπόρ αυτοκίνητα που εξοπλίζονται ήδη με Michelin Pilot Sport Cup 2:
Porsche 918 Spyder
Porsche 991 GT3 and GT3 RS
Ferrari 458 Speciale
SLS AMG Black Series

Διάσταση:
235/35 R 19 Pilot Sport Cup 2

Στοιχεία επαφής

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

 • ΣΧΕΤΙΚΑ
 • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
 • ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ