ΕΛΑΣΤΙΚΑΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΕΣΜΕΤΑΠΩΛΗΤΕΣ

Τι προβλέπει η νομοθεσία περί χειμερινών ελαστικών στο εξωτερικό;

Στην Ελλάδα, τα χειμερινά ελαστικά δεν είναι υποχρεωτικά. Αλλά είστε σίγουροι πως γνωρίζετε τους κανονισμούς στην Ευρώπη προτού φύγετε για την επόμενη εκδρομή σας για σκι;

Νομοθεσία περί χειμερινών ελαστικών στη Γερμανία

Στη Γερμανία, ο νόμος περί χειμερινών ελαστικών άλλαξε το 2010. Είναι υποχρεωτική η χρήση χειμερινών ελαστικών σε δρόμους με χιόνι ή πάγο. Σε γενικές γραμμές, η περίοδος αυτών των καιρικών φαινομένων εκτείνεται από τον Οκτώβριο μέχρι το Πάσχα, αλλά παρακαλούμε ελέγξτε τη νομοθεσία της κάθε περιοχής πριν από το ταξίδι σας. Σημειώστε πως όταν συναντάτε το ειδικό σημάδι με την αλυσίδα του χιονιού στον δρόμο, είναι υποχρεωτική η χρήση αλυσίδων χιονιού. Αν δεν συμμορφωθείτε με αυτούς τους κανόνες, υπόκειστε σε πρόστιμο και η κάλυψη της ασφάλισής σας μπορεί να μειωθεί κατά 30%.

Νομοθεσία περί χειμερινών ελαστικών στην Ελβετία

Στην Ελβετία, τα χειμερινά ελαστικά δεν είναι υποχρεωτικά. Ωστόσο, από τον Οκτώβριο μέχρι το Πάσχα, συνιστάται στους οδηγούς να τοποθετήσουν χειμερινά ελαστικά. Εάν δεν το πράξουν και εμπλακούν σε ατύχημα, η ασφαλιστική εταιρεία ενδέχεται να μην καλύψει ολόκληρη τη ζημία και μπορεί να καταθέσει αγωγή στον πελάτη της για αμέλεια. Επίσης, εάν δείτε το σημάδι με την αλυσίδα του χιονιού στον δρόμο, είναι υποχρεωτική η χρήση αλυσίδων χιονιού κατά τους μήνες με ψυχρές καιρικές συνθήκες.

Νομοθεσία περί χειμερινών ελαστικών στην Ιταλία

Στην Ιταλία, η χρήση ελαστικών και αλυσίδων ρυθμίζεται από τις κοινότητες, τις επαρχίες, τις περιοχές ή τις εταιρείες των αυτοκινητόδρομων. Η περίοδος χρήσης εκτείνεται από τις 15 Νοεμβρίου ως τις 15 Απριλίου. Σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να συναντήσετε πινακίδες που να δηλώνουν πως πρέπει να τοποθετήσετε αλυσίδες χιονιού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αλυσίδες χιονιού είναι υποχρεωτικές και αποτελούν μια εναλλακτική στα ελαστικά χιονιού.

Μια τελευταία συμβουλή πριν το ταξίδι

Αν νοικιάσετε αυτοκίνητο στο εξωτερικό, μην θεωρήσετε αυτομάτως πως έχουν τοποθετηθεί χειμερινά ελαστικά. Συχνά πρέπει να το ζητήσετε εσείς, με επιπρόσθετο κόστος.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Οι συμβουλές μας για τα χειμερινά ελαστικά

Πόσα χειμερινά ελαστικά χρειάζομαι;
Πόσα χειμερινά ελαστικά χρειάζομαι;

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν χρειάζονται 2 ή 4 χειμερινά ελαστικά για το αυτοκίνητό τους. Δείτε παρακάτω τους λόγους για τους οποίους, σε αντίθεση με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε χειμερινά ελαστικά και στους τέσσερις τροχούς.

Διαβάστε περισσότερα
Τι προβλέπει η νομοθεσία περί χειμερινών ελαστικών στο Ηνωμένο Βασίλειο;
Τι προβλέπει η νομοθεσία περί χειμερινών ελαστικών στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Στην Ευρώπη, κάθε χώρα έχει συγκεκριμένες νομικές απαιτήσεις σχετικά με την χρήση χειμερινών ελαστικών. Τα χειμερινά ελαστικά δεν απαιτούνται δια νόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες συμβουλές και βίντεο

Συμβουλές για να εξοπλίσετε το όχημά σας και να οδηγήσετε τον χειμώνα
Όλες οι χειμερινές μας συμβουλές
Συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε τα χειμερινά σας ελαστικά καλύτερα
Τα πάντα για τα χειμερινά ελαστικά
O χειμώνας μου με την Michelin Ασφάλεια τον χειμώνα

ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ MICHELIN ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ

  • ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ
  • SUV - 4X4
  • ΗΜΙΦΟΡΤΗΓΩΝ - ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΩΝ
Loader