ΕΛΑΣΤΙΚΑΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΟΙΕΜΠΟΡΟΙ

Πότε να βάλω χειμερινά ελαστικά

Γιατί να περιμένετε να βρεθείτε σε χιονοθύελλα για να βάλετε τα χειμερινά σας ελαστικά; Ανακαλύψτε τον χρυσό κανόνα που πρέπει να ακολουθείτε σε σχέση με τα χειμερινά σας ελαστικά: όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους +7°C, είναι καιρός να βάλετε τα χειμερινά σας ελαστικά.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε τα χειμερινά ελαστικά;

Οι καιρικές συνθήκες τον χειμώνα μπορεί να είναι απρόβλεπτες και μεταβάλλονται και απότομα. Γιατί να διακινδυνέψετε στον δρόμο με το λάθος σετ ελαστικών; Για να αποφύγετε αυτή την περίπτωση, αρκεί να ακολουθείτε έναν κανόνα: όταν η θερμοκρασία πέφτει σταθερά κάτω από τους +7°C, είναι καιρός να βάλετε τα χειμερινά σας ελαστικά.

Γιατί να αλλάξω τα ελαστικά μου από τον Οκτώβριο ως τον Απρίλιο;

Αυτή η περίοδος αντιστοιχεί σε πτώση της θερμοκρασίας. Αποτελεί επομένως μια καλή ένδειξη για την αλλαγή από τα θερινά στα χειμερινά ελαστικά. Όταν η μέση εξωτερική θερμοκρασία πέφτει συστηματικά κάτω από τους +7°C, τα θερινά ελαστικά αποδίδουν λιγότερο. Έχει έρθει ο καιρός να χρησιμοποιήσετε τα ελαστικά που φέρουν πιστοποίηση για χρήση τον χειμώνα. Αυτά τα ελαστικά έχουνειδικά συστατικά στη γόμα τους που παραμένουν μαλακά στις χαμηλές θερμοκρασίες και σκάλισμα με βαθιές εγκοπές που προσφέρει βέλτιστη απόδοση σε χειμερινές συνθήκες οδήγησης.

Είναι τα χειμερινά ελαστικά υποχρεωτικά;

Στην Ελλάδα, τα χειμερινά ελαστικά δεν αποτελούν νομική υποχρέωση. Αλλά αν ζείτε σε απομακρυσμένη περιοχή που υπόκειται σε δύσκολες καιρικές συνθήκες συνιστάται ιδιαιτέρως να τοποθετήσετε χειμερινά ελαστικά. Ωστόσο, είναι υποχρεωτικά σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και κατά την διάρκεια πολλών μηνών του χειμώνα (Αυστρία, Εσθονία, Φινλανδία, Ισλανδία,…). Οπότε, ελέγξετε τη νομοθεσία και τους κανονισμούς προτού περάσετε τα σύνορα!

Μια τελευταία συμβουλή πριν το ταξίδι

Όταν τοποθετήσετε τα χειμερινά ελαστικά σας, θα πρέπει να ελέγχετε την πίεσή τους κάθε μήνα. Αν έχετε ελέγξει την πίεση των ελαστικών σε ζεστό περιβάλλον ή σε εσωτερικό χώρο, προσθέστε 0,2 bar (3psi) στην συνιστώμενη πίεση από τον κατασκευαστή ώστε να διορθώσετε τις αποκλίσεις που δημιουργούν οι χαμηλές θερμοκρασίες στο εξωτερικό περιβάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Οι συμβουλές των ειδικών/τεχνικών μας για τα χειμερινά ελαστικά

Πώς να διαλέξω χειμερινά ελαστικά;
Πώς να διαλέξω χειμερινά ελαστικά;

Αποφασίσατε να επενδύσετε στην αγορά χειμερινών ελαστικών, αλλά δεν είστε σίγουροι για την επιλογή του κατάλληλου μοντέλου. Εύκολο! Απλά ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να πάρετε την καλύτερη απόφαση

Διαβάστε περισσότερα
Μπορώ να χρησιμοποιώ τα χειμερινά ελαστικά όλο τον χρόνο;
Μπορώ να χρησιμοποιώ τα χειμερινά ελαστικά όλο τον χρόνο;

Μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείτε ένα μόνο σετ ελαστικών για κρύες συνθήκες όλο το χρόνο, αλλά είναι πραγματικά καλή λύση;

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες συμβουλές και βίντεο

Συμβουλές για να εξοπλίσετε το όχημά σας και να οδηγήσετε τον χειμώνα
Όλες οι χειμερινές μας συμβουλές
Συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε τα χειμερινά σας ελαστικά καλύτερα
Τα πάντα για τα χειμερινά ελαστικά
O χειμώνας μου με την Michelin Ασφάλεια τον χειμώνα

ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ MICHELIN ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ

  • ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ
  • 4x4 / SUV
  • VAN / ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ
Loader