ΕΛΑΣΤΙΚΑΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΟΙΕΜΠΟΡΟΙ

Πώς μπορώ να ελέγξω την φθορά των χειμερινών ελαστικών μου;

Είναι σημαντικό να ελέγχετε συστηματικά την φθορά στα ελαστικά σας, ώστε να είστε σίγουροι για την ασφάλεια του οχήματός σας. Παρακάτω θα βρείτε μερικές απαντήσεις σε ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με αυτό το θέμα.

Τα χειμερινά ελαστικά φθείρονται γρηγορότερα από τα θερινά ελαστικά;

Όχι, τα χειμερινά ελαστικά δεν φθείρονται γρηγορότερα από τα άλλα ελαστικά. Η γόμα είναι όντως διαφορετική αλλά αντίστοιχη σε αντοχή.

Πότε θα πρέπει να ελέγχω την φθορά των χειμερινών ελαστικών μου;

Η εικόνα των ελαστικών σας θα πρέπει να ελέγχεται σταθερά, κατά την συντήρηση του οχήματός σας, για παράδειγμα. Μετά τα 5 χρόνια, τα ελαστικά σας θα πρέπει να ελέγχονται κάθε χρόνο από ειδικό. Μετά από 10 χρόνια, τα ελαστικά θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Πότε πρέπει να αντικαταστήσω τα χειμερινά μου ελαστικά;

Τα χειμερινά ελαστικά πρέπει να αντικαθίστανται όταν φτάσετε στο επίπεδο του δείκτη νόμιμης φθοράς του πέλματος (υπόλοιπο βάθους πέλματος 1.6mm). Επίσης, για τα χειμερινά ελαστικά MICHELIN, μια ένδειξη με μορφή νιφάδας στο πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού υποδεικνύει την παρουσία δείκτη φθοράς όταν φτάσετε σε βάθος πέλματος 4mm. Αυτός ο ενδιάμεσος δείκτης φθοράς είναι χρήσιμος σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες με ειδικές διατάξεις σχετικά με τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, χάρη στις τρισδιάστατες αυλακώσεις της MICHELIN στο πλήρες βάθος πέλματος, τα χειμερινά ελαστικά της Michelin διατηρούν την απόδοσή τους τον χειμώνα και κάτω από αυτό τον δείκτη.

Μια τελευταία συμβουλή πριν το ταξίδι

Όταν οδηγείτε με χειμερινά ελαστικά σε χαμηλές θερμοκρασίες, πρέπει να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Μην μειώνετε την πίεση κατά το φούσκωμα γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει τις οδηγητικές σας επιδόσεις. Για παράδειγμα, αν ένα ελαστικό έχει πίεση 2 bar (29 psi) στους 20 °C, η πίεση μπορεί να είναι μόλις 1.8 bar (26 psi) στους 0 °C.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Οι συμβουλές των ειδικών/τεχνικών μας για τα χειμερινά ελαστικά

Ποια πίεση είναι κατάλληλη για τα χειμερινά ελαστικά;
Ποια πίεση είναι κατάλληλη για τα χειμερινά ελαστικά;

Η πίεση των ελαστικών αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της ασφάλειας ενός αυτοκινήτου. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε πώς μπορείτε να βάλετε την σωστή πίεση στα χειμερινά σας ελαστικά

Διαβάστε περισσότερα
Πώς μπορώ να αποθηκεύσω τα χειμερινά ελαστικά;
Πώς μπορώ να αποθηκεύσω τα χειμερινά ελαστικά;

Η σωστή αποθήκευση των χειμερινών ελαστικών σας είναι σημαντική προκειμένου να αποφύγετε τη φθορά τους. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την καλύτερη αποθήκευση των χειμερινών ελαστικών σας

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες συμβουλές και βίντεο

Συμβουλές για να εξοπλίσετε το όχημά σας και να οδηγήσετε τον χειμώνα
Όλες οι χειμερινές μας συμβουλές
Συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε τα χειμερινά σας ελαστικά καλύτερα
Τα πάντα για τα χειμερινά ελαστικά
O χειμώνας μου με την Michelin Ασφάλεια τον χειμώνα

ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ MICHELIN ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ

  • ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ
  • SUV - 4X4
  • ΗΜΙΦΟΡΤΗΓΩΝ - ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΩΝ
Loader