ΕΛΑΣΤΙΚΑΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΟΙΕΜΠΟΡΟΙ

Η διαφορά μεταξύ χειμερινών και καλοκαιρινών ελαστικών

Όταν δεν είστε ειδικός, μπορεί να είναι δύσκολο να αντιληφθείτε τη διαφορά μεταξύ χειμερινών και καλοκαιρινών ελαστικών. Ας ανακαλύψουμε μαζί ποια ελαστικά ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας, μέσα από αυτό τον σύντομο οδηγό.

Ποια είναι τα ειδικά χαρακτηριστικά των χειμερινών ελαστικών;

Συγκρινόμενα με τα καλοκαιρινά ελαστικά, τα χειμερινά ελαστικά (ή αλλιώς ελαστικά ψυχρών καιρικών συνθηκών) έχουν ειδική γόμα που παραμένει μαλακή στις χαμηλές θερμοκρασίες και βαθύ σκάλισμα πέλματος που προσφέρει βέλτιστη απόδοση σε ψυχρές συνθήκες (στεγνό ή βρεγμένο οδόστρωμα, με χιόνι ή πάγο). Μπορείτε να τα αναγνωρίσετε μέσω της ειδικής σήμανσης στο πλευρό του ελαστικού: με το σύμβολο “M+S” (3PMSF).

Τα ελαστικά με τη σήμανση "M+S" στα πλευρικά τους τοιχώματα είναι ελαστικά χιονιού από καθαρή άποψη κανονισμών. Ωστόσο, δεδομένου του ότι αυτή η σήμανση δεν συνδέεται με κάποιο υποχρεωτικό τεστ επιδόσεων, δεν υπάρχει εγγύηση απόδοσης που να συνδέεται με τα ελαστικά με σήμανση “M+S”.

Αντιθέτως, τα ελαστικά με σήμανση 3PMSF είναι χειμερινά ελαστικά τα οποία έχουν εγκριθεί με τεστ κανονισμών, ώστε να εγγυώνται το σωστό επίπεδο απόδοσης σε χειμερινές συνθήκες. Η Michelin συνιστά να χρησιμοποιείτε ελαστικά με σήμανση 3PMSF για τα ελαστικά σας κατά την περίοδο του χειμώνα.

Ποιες είναι οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες για την χρήση των χειμερινών ελαστικών;

Θα πρέπει να εξοπλίσετε το όχημά σας με ελαστικά με πιστοποίηση χρήσης τον χειμώνα μόλις η θερμοκρασία αρχίσει να πέφτει σταθερά κάτω από τους +7° C, συνήθως από τα μέσα Οκτωβρίου ως τα μέσα Απριλίου, ανάλογα με τον καιρό.

Ποιες είναι οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες για την χρήση των χειμερινών ελαστικών;

Από την άλλη, τα καλοκαιρινά ελαστικά εγγυώνται την μέγιστη απόδοση ασφαλείας σε θερμοκρασία άνω των +7°C. Τα συστατικά τους στοιχεία και ο σχεδιασμός τους διασφαλίζουν καλή πρόσφυση και την αντιμετώπιση στεγνών και υγρών οδοστρωμάτων σε θερμότερες συνθήκες, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, οικονομία καυσίμου και άνεση.

Μια τελευταία συμβουλή πριν το ταξίδι

Αν επιλέξετε χειμερινά ελαστικά, θυμηθείτε να τα τοποθετήσετε σε σετ των τεσσάρων ώστε να διατηρήσετε την σταθερότητα του οχήματός σας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Οι συμβουλές μας για τα χειμερινά ελαστικά

Μπορώ να χρησιμοποιώ τα χειμερινά ελαστικά όλο τον χρόνο;
Μπορώ να χρησιμοποιώ τα χειμερινά ελαστικά όλο τον χρόνο;

Μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείτε ένα μόνο σετ ελαστικών για κρύες συνθήκες όλο το χρόνο, αλλά είναι πραγματικά καλή λύση;

Διαβάστε περισσότερα
Τί είναι τα ελαστικά για όλες τις εποχές;
Τί είναι τα ελαστικά για όλες τις εποχές;

Τα ελαστικά για όλες τις εποχές μπορούν να χρησιμοποιούνται για την οδήγηση όλο τον χρόνο αλλά δεν είναι η μόνη επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες συμβουλές και βίντεο

Συμβουλές για να εξοπλίσετε το όχημά σας και να οδηγήσετε τον χειμώνα
Όλες οι χειμερινές μας συμβουλές
Συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε τα χειμερινά σας ελαστικά καλύτερα
Τα πάντα για τα χειμερινά ελαστικά
O χειμώνας μου με την Michelin Ασφάλεια τον χειμώνα

ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ MICHELIN ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ

  • ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ
  • 4x4 / SUV
  • VAN / ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ
Loader