ΕΛΑΣΤΙΚΑΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΟΙΕΜΠΟΡΟΙ

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Αντίσταση στην κύλιση: Ο ρόλος που διαδραματίζει το ελαστικό

Michelin 18 Μαϊ 2010

Αντίσταση στην Κύλιση

Κατά μέσον όρο, το 20% της κατανάλωσης καυσίμων από ένα όχημα, ή ένα στα τέσσερα γεμίσματα του ρεζερβουάρ, χρησιμοποιείται για να υπερνικηθεί η αντίσταση στην κύλιση. Έτσι είναι, το ελαστικό ευθύνεται για το  20% της κατανάλωσης καυσίμου από ένα αυτοκίνητο. Τι προκαλεί την αντίσταση στην κύλιση, σας ακούμε να ρωτάτε, και πώς αυτή μπορεί να περιοριστεί;

Τι προκαλεί την αντίσταση στην κύλιση;

Σε κάθε περιστροφή του τροχού, η περιοχή του πέλματος του ελαστικού στρίβει και παραμορφώνεται καθώς έρχεται σε επαφή με τα περιγράμματα του εδάφους.  Καθώς η γόμα παραμορφώνεται, ανταπτύσσει θερμότητα και υπάρχει απώλεια ενέργειας υπό μορφή θερμότητας. Αυτή είναι κατά 90% η πηγή της αντίστασης του ελαστικού στην κύλιση.

Είναι σαν ν' ανεβαίνει διαρκώς έναν ανήφορο με κλίση 1%

Όσο περισσότερη αντίσταση στην κύλιση έχει ένα ελαστικό, τόσο περισσότερη δύναμη χρειάζεται από τη μηχανή για να κινήσει το όχημα προς τα εμπρός. Εάν η μηχανή πρέπει να δουλέψει πιο σκληρά μόνον για να υπερνικήσει την αντίσταση των ελαστικών στην κύλιση, θα χρησιμοποιεί περισσότερα καύσιμα. Σκεφτείτε την αντίσταση στην κύλιση, σαν ένα αυτοκίνητο να ανεβαίνει διαρκώς έναν ανήφορο με κλίση 1%. Η αντίσταση στην κύλιση δεν μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς, όμως η μείωσή της όσο το δυνατόν περισσότερο σημαίνει ότι χρειάζεστε λιγότερα καύσιμα.

12 δισεκατομμύρια λίτρα καυσίμων έχουν εξοικονομηθεί από το 1992

Τόση εκτιμάμε ότι είναι η εξοικονόμηση, παγκοσμίως, σε κατανάλωση καυσίμων, ως αποτέλεσμα της χρήσης της απάντησης MICHELIN στην αντίσταση στην κύλιση: Πράσινα ελαστικό που εξοικονομούν ενέργεια - Green Energy saving. Αυτά τα ελαστικά είναι σε θέση να προσφέρουν εξαιρετικά επίπεδα επιδόσεων ως προς τη φθορά και την πρόσφυση. Χωρίς συμβιβασμούς ως προς την ασφάλεια ή την χιλιομετρική απόδοση του ελαστικού.

400 εκατομμύρια πράσινα ελαστικά Michelin με χαμηλή αντίσταση στην κύλιση έχουν πωληθεί στην Ευρώπη από το 1992

Από το 1992, τα Πράσινα ελαστικά MICHELIN που εξοικονομούν ενέργεια έχουν επίσης συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 από τα οχήματα κατά 30 εκατομμύρια τόνους. Το CO2 είναι ένα από τα κυριότερα αέρια του θερμοκηπίου, και κάθε λίτρο καυσίμου που χρησιμοποιείται εκπέμπει περίπου 2.5 kgs CO2 στην ατμόσφαιρα.

Εάν όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη ήταν εξοπλισμένα με Πράσινα ελαστικά Michelin, θα μπορούσαμε να εξοικονομούμε περίπου τρία δισεκατομμύρια λίτρα καυσίμων κάθε χρόνο (δηλαδή το ισοδύναμο 100,000 tankers με καύσιμα).

Λαμβάνοντας υπ' όψιν αυτό το γεγονός, και τις συνεχείς καινοτομίες της Michelin στα ελαστικά χαμηλής αντίστασης στην κύλιση, τα περιβαλλοντικά επιχειρήματα υπέρ της χρήσης ελαστικών Michelin με χαμηλή αντίσταση στην κύλιση γίνονται ακόμη πειστικότερα.

Περισσότερες πληροφορίες:
Michelin Energy Saver προϊόν, σελίδα
Michelin Energy Saver microsite

ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Για σύσταση εισάγετε τα στοιχεία αυτοκινητου ή τη διάσταση ελαστικών και προσδιορίστε τις ανάγκες σας

ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη άρθρα που επισκεφτήκατε πρόσφατα

  • ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ
  • 4x4 / SUV
  • VAN / ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ
Loader