ΕΛΑΣΤΙΚΑΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΟΙΕΜΠΟΡΟΙ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Πώς ελέγχετε το επίπεδο φθοράς του ελαστικού

Michelin 27 Ιαν 2011

Σκάλισμα του ελαστικού

Το πέλμα είναι το μοναδικό τμήμα του ελαστικού που εξασφαλίζει την πρόσφυση στον δρόμο. Το ύψος του σκαλίσματός του είναι πρωταρχικής σημασίας για την ασφάλεια του οχήματός σας. Το βάθος σκαλίσματος αντικατοπτρίζει την υγεία του ελαστικού. Η οδήγηση με φθαρμένο ελαστικό αυξάνει τον κίνδυνο κλαταρίσματος, υδρολίσθησης και μειώνει την ικανότητα μετακίνησης υπό χειμερινές συνθήκες.  Το μικρό ύψος σκαλίσματος τον χειμώνα μειώνει σοβαρά την πρόσφυση και τον έλεγχο του οχήματος.  Οι αυτοκινητιστές που κινούνται με ελαστικά το ύψος σκαλίσματος των οποίων είναι χαμηλότερο από το νόμιμο όριο διατρέχουν τον κίνδυνο να διαπράξουν παράβαση.

Στάδιο 1 – Πρόσβαση στο πέλμα

TΤο πρώτο στάδιο για να ελέγξετε το ύψος σκαλίσματος είναι να επιτύχετε μία καλή οπτική γωνία στα εμπρός ελαστικά.

-
• Σταθμεύστε το όχημα πάνω σε μια επιφάνεια επίπεδη και ομοιογενή.• Δέστε το χειρόφρενο
• Στρίψτε το τιμόνι στις 45°, προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά για να έχετε σαφή ορατότητα του εμπρός ελαστικού πριν αρχίσετε την επιθεώρηση του περί ου ο λόγος ελαστικού

Στάδιο 2 - Έλεγχος του σκαλίσματος

Στο πέλμα, μπορείτε να ξεκινήσετε ελέγχοντας το βάθος σκαλίσματος και την κατάσταση του ελαστικού. Μην επαφίεστε στις εκτιμήσεις σας: προμηθευτείτε έναν εύχρηστο μετρητή σκαλίσματος, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τα ελαστικά σας. Η μέτρηση του βάθους σκαλίσματος στο πέλμα δεν είναι δύσκολη, με αυτή την απλή συσκευή, και παίρνει μόνο μερικά λεπτά.

Το ελάχιστο νόμιμο βάθος σκαλίσματος στο πέλμα είναι, για το Ηνωμένο Βασίλειο, 1.6 mm εγκάρσια και σε όλη την περιφέρεια του ελαστικού. Ελέγξτε το βάθος στα κύρια αυλάκια του πέλματος, σε πολλά σημεία, εγκάρσια και περιμετρικά στο ελαστικό, χρησιμοποιώντας τον μετρητή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του. Επίσης, τα ελαστικά έχουν δείκτες βάθους σκαλίσματος στο βάθος των κύριων αυλακιών. Όταν η επιφάνεια του ελαστικού έχει φθαρεί μέχρι το επίπεδο αυτών των δεικτών, το ελαστικό είναι στο νόμιμο όριο και πρέπει να αντικατασταθεί.

Εν τούτοις, να ελέγχετε το βάθος σκαλίσματος στο πέλμα των ελαστικών σας. Εάν πλησιάζει στο νόμιμο όριο ή εάν έχετε κάποιες αμφιβολίες, φροντίστε να ελεγχθούν επαγγελματικά από έναν ειδικό των ελαστικών..

Δεν προσφέρουν όλα τα ελαστικά τις ίδιες επιδόσεις όταν είναι καινούργια. Οι διαφορές των επιδόσεων αυτών αυξάνονται καθώς τα ελαστικά φθείρονται. Τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσονται από τις ομάδες έρευνας και ανάπτυξης στη Michelin, μας δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα επίπεδο επιδόσεων και πρόσφυσης κοντά σ' εκείνο των καινούργιων ελαστικών, καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής των ελαστικών μέχρι να φτάσουν στο νόμιμο όριο φθοράς. Χάρη σε αυτό το επίπεδο επιδόσεων, η πρόωρη αντικατάσταση των ελαστικών δεν είναι εγγυημένο ότι θα οδηγήσει σε κέρδος ως προς την ασφάλεια και τις επιδόσεις, και επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη το προφανές οικονομικό κόστος αλλά και ένα περιβαλλοντικό κόστος.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Για σύσταση εισάγετε τα στοιχεία αυτοκινητου ή τη διάσταση ελαστικών και προσδιορίστε τις ανάγκες σας

ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη άρθρα που επισκεφτήκατε πρόσφατα

  • ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ
  • 4x4 / SUV
  • VAN / ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ
Loader