ΕΛΑΣΤΙΚΑΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΕΣΜΕΤΑΠΩΛΗΤΕΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα αστέρι για το ελαστικό MICHELIN Pilot Super Sport που εξοπλίζει τις νέες BMW M3 και M4*.

Ένα αστέρι για το ελαστικό MICHELIN Pilot Super Sport που εξοπλίζει τις νέες BMW M3 και M4*.

Από το 1986 και την πρώτη γενιά BMW M3, η Michelin είναι στρατηγικός συνεργάτης της BMW, ως προς τα ελαστικά, εξοπλίζοντας όλες τις σειρές M.

Για τα δύο νέα μοντέλα M3 και M4, η BMW διατηρεί τις ίδιες πολύ υψηλές απαιτήσεις, ως προς την ακρίβεια στην οδήγηση και την αμεσότητα ανταπόκρισης στον δρόμο και στην πίστα. Έτσι, ο συνδυασμός των BMW M3 & M4 με το ελαστικό MICHELIN Pilot Super Sport προσφέρει άνετη και πολύ υψηλής ακρίβειας οδήγηση ακόμη και σε ακραίες συνθήκες. Η BMW επιδιώκει: συνεχή αναβάθμιση των σπορ επιδόσεων, εξαιρετική πρόσφυση, αλλά και μεγάλη ευχέρεια στην καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου, κάτι που προϋποθέτει από το ελαστικό άνεση και διάρκεια ζωής.

Οι μηχανικοί της Michelin και της BMW M GmbH εργάστηκαν από κοινού για την ανάπτυξη του MICHELIN Pilot Super Sport, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι το ελαστικό παρέχει το σύνολο των επιδόσεων που χρειάζονται για τις δύο BMW M3 & M4 και ότι συμβάλλει καθοριστικά στη σπορ οδήγηση του αυτοκινήτου. Αυτή η τεχνική πιστοποίηση για πρώτη τοποθέτηση (HomologationOE) συνεχίζει την επιτυχημένη παράδοση συνεργασίας ανάμεσα στον κατασκευαστή ελαστικών και την αυτοκινητοβιομηχανία που μοιράζονταν ανέκαθεν το ίδιο πάθος για εξαιρετικές επιδόσεις.

Για την Michelin, η πρόκληση ήταν να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές της BMW M GmbH, διατηρώντας ταυτόχρονα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν μοναδικά τα ελαστικά Michelin, ιδιαιτέρως ως προς την ποιότητα και την διάρκεια ζωής. Απόδειξη για την επιτυχία της πρόκλησης είναι το γεγονός ότι το MICHELIN Pilot Super Sport λειτουργεί ως το απόλυτο ελαστικό αγώνων, ενώ ταυτοχρόνως προσφέρει μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση και ασφάλεια.

Διαστάσεις:

  • 255/40 ZR18 (95Y) TL Pilot Super Sport *
  • 275/40 ZR18 (99Y) TL Pilot Super Sport *
  • 255/35 ZR19 (92Y) TL Pilot Super Sport *
  • 275/35 ZR19 (100Y)XLTLPilot Super Sport *

* Το αστέρι είναι η ειδική σήμανση που φέρουν τα ελαστικά MICHELIN η οποία δείχνει ότι είναι ειδικά κατασκευασμένα για τα οχήματα BMW

Η τεχνολογία πίσω από το MICHELIN Pilot Super Sport

Η υψηλή τεχνολογία των ελαστικών MICHELIN Pilot Super Sport είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού τριών στοιχείων: της ζώνη από aramid (αραμίδη: συνθετικές ίνες υψηλής αντοχής), του πέλματος Bi-Compound (διπλό μείγμα γόμας) και της Variable Contact Patch 2.0 (Μεταβλητή Επιφάνεια Επαφής).

  • Η ζώνη από aramid είναι ένα νήμα υψηλής αντοχής, που χρησιμοποιείται κυρίως στην αεροναυπηγική, το κυριότερο χαρακτηριστικό του οποίου είναι η μεγάλη του αντοχή στην έλκυση. Είναι ένα υλικό πολύ ανθεκτικό και ελαφρύ συγχρόνως. Συγκρίνοντας ίσο βάρος, το aramid είναι πέντε φορές πιο ανθεκτικό από τον χάλυβα. Χάρη στην μεταβλητή τάση της, η ζώνη σφίγγει περισσότερο στο πέλμα, παρά στους ώμους του ελαστικού. Έτσι, η φυγόκεντρος δύναμη που αναπτύσσεται κατά την κύλιση ελέγχεται καλύτερα και οι δυνάμεις κατανέμονται με πιο ομοιογενή τρόπο.
  • Η τεχνολογία Bi-Compound, προέρχεται από τα ελαστικά αγώνων, και συνίσταται στην χρήση δύο διαφορετικών μειγμάτων γόμας στο αριστερό και στο δεξί τμήμα του πέλματος. Στην εξωτερική πλευρά, ένα ελαστομερές εξασφαλίζει πολύ μεγάλη αντοχή στις κλειστές στροφές. Στην εσωτερική πλευρά, ένα ελαστομερές διαφορετικής σύνθεσης σε συνδυασμό με το ειδικό σκάλισμα, επιτρέπει στο ελαστικό, πάνω σε βρεγμένο έδαφος, να σχίζει την μεμβράνη νερού και να «συνεργάζεται» με την επιφάνεια του δρόμου.
  • Η Variable Contact Patch 2.0 διασφαλίζει την μεταβλητή γεωμετρία της επιφάνειας του ελαστικού που έρχεται σε επαφή με τον δρόμο έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτος έλεγχος του οχήματος. Πράγματι, στην στροφή, ενώ το σχήμα της επιφάνειας επαφής μεταβάλλεται, το εμβαδόν της γόμας που βρίσκεται σε επαφή με το έδαφος παραμένει σταθερό.

 

H Michelin, ηγέτιδα εταιρεία ελαστικών, είναι προσηλωμένη στη βιώσιμη βελτίωση της κίνησης αγαθών και ανθρώπων με την κατασκευή και εμπορία ελαστικών για κάθε είδος οχήματος, συμπεριλαμβανομένων αεροπλάνων, αυτοκινήτων, δικύκλων, χωματουργικών και αγροτικών οχημάτων και φορτηγών. Επίσης προσφέρει ηλεκτρονικές υπηρεσίες υποστήριξης της κινητικότητας μέσω του ViaMichelin.com και εκδίδει ταξιδιωτικούς οδηγούς, οδηγούς για ξενοδοχεία και εστιατόρια, χάρτες και οδικούς άτλαντες. Η έδρα της εταιρείας βρίσκονται στο Clermont-Ferrand, Γαλλία. Ενώ η Michelin είναι παρούσα σε 170 χώρες, έχει 111,200 υπαλλήλους και λειτουργεί 67 εργοστάσια σε 17 χώρες. Ο όμιλος έχει ένα Κέντρο Τεχνολογίας για έρευνα και ανάπτυξη με λειτουργίες σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία.


Στοιχεία επαφής

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • ΣΧΕΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ