ΕΛΑΣΤΙΚΑΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΟΙΕΜΠΟΡΟΙ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο MICHELIN PRIMACY 4: Ασφαλές όταν είναι καινούριο, ασφαλές και όταν φθαρεί

Νέο MICHELIN PRIMACY 4: Ασφαλές όταν είναι καινούριο, ασφαλές και όταν φθαρεί

Η Michelin, πιστή στη δέσμευσή της να συνεισφέρει διαρκώς στην εξέλιξη της κινητικότητας, παρουσιάζει το νέο ελαστικό MICHELIN PRIMACY 4, το οποίο αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς για την ασφάλεια στην οδήγηση. Μετά από τρία χρόνια ανάπτυξης, το νέο ελαστικό προσφέρει υψηλές επιδόσεις στους βρεγμένους δρόμους, από την πρώτη μέρα χρήσης του και μέχρι να φτάσει το νόμιμο όριο του δείκτη φθοράς (1,6 χιλιοστά). Ανταποκρίνεται, δηλαδή, στην ανάγκη για υψηλές επιδόσεις, ακόμα και όταν φθαρεί, προσφέροντας επιδόσεις που αντέχουν στο χρόνο.

Χάρη στα ελαστομερή τελευταίας γενιάς, το νέο ελαστικό MICHELIN PRIMACY 4, προσφέρει υψηλό επίπεδο πρόσφυσης στο βρεγμένο οδόστρωμα, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο, χωρίς συμβιβασμούς στη διάρκεια ζωής. Για να επιτευχθεί αυτό το επίπεδο πρόσφυσης, έχει βελτιωθεί το σκάλισμα πέλματος και ο νέος σχεδιασμός του περιλαμβάνει πιο τετραγωνισμένες και λιγότερο κωνικές αυλακώσεις. Με αυτόν τον τρόπο, το νερό απομακρύνεται επαρκώς, ακόμα και όταν το ελαστικό έχει φθαρεί. Έτσι, τόσο όταν είναι καινούριο όσο και όταν φθαρεί, το MICHELIN PRIMACY 4 προσφέρει εξαιρετικό επίπεδο φρεναρίσματος σε βρεγμένο δοόστρωμα. Σύμφωνα με συγκριτικές δοκιμές με τα ελαστικά του ανταγωνισμού στη διάσταση 205/55 R16 91V, το MICHELIN PRIMACY 4, όταν είναι καινούριο, φρενάρει κατά μέσο όρο 0,9 μέτρα πιο νωρίς. Και όταν, όμως, έχει φθαρεί, το MICHELIN PRIMACY 4, αυξάνει ακόμα περισσότερο τη διαφορά του από τους ανταγωνιστές του, καθώς φρενάρει 2,8 μέτρα πιο νωρίς από το μέσο όρο. (1) (2)

Επιπλέον, με το νέο MICHELIN PRIMACY 4, οι οδηγοί μπορούν ακόμα πιο εύκολα να «διαβάσουν» το επίπεδο της φθοράς του ελαστικού. Συγκεκριμένα, σε συνδυασμό με τους παραδοσιακούς δείκτες φθοράς, η Michelin πρόσθεσε μια ακόμα πιο εμφανή σήμανση στον ώμο και μια επιπλέον σήμανση στο κάτω μέρος των αυλακώσεων του πέλματος.

Σε σύγκριση με τους βασικούς του ανταγωνιστές, το νέο MICHELIN PRIMACY 4 διαρκεί κατά μέσο όρο για 18.000 περισσότερα χιλιόμετρα(3), επιβεβαιώνοντας στην πράξη τη στρατηγική του Ομίλου της Michelin να σχεδιάζει ελαστικά με επιδόσεις που αντέχουν στο χρόνο, με κορυφαία χιλιομετρική απόδοση. Έτσι, η Michelin προσφέρει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να οδηγούν με ασφάλεια, καθόλη τη διάρκεια ζωής του ελαστικού, μέχρι, δηλαδή, να φτάσει το νόμιμο όριο του δείκτη φθοράς στα 1,6 χιλιοστά.

Το MICHELIN PRIMACY 4 είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα για 16, 17 και 18 ίντσες.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.michelin.gr/tyres/michelin-primacy-4

 

(1) Αναφέρεται σε καινούρια και φθαρμένα ελαστικά (με τον όρο φθαρμένα εννοείται βάθος πέλματος 2 mm), στη διάσταση 205/55 R16 91V MICHELIN PRIMACY 4, τα οποία βρίσκονται και τα δύο πάνω από το όριο που θέτει ο ευρωπαϊκός κανονισμός R117 για το κράτημα σε βρεγμένο οδόστρωμα.

(2) Δοκιμή φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα, από 80 σε 20 χλμ/ώρα, που διενεργήθηκε από το φορέα TÜV SÜV , η οποία ζητήθηκε από τη Michelin μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου 2017, στη διάσταση 205/55 R16 91V σε όχημα VW Golf 7 ανάμεσα στο MICHELIN PRIMACY 4 και στους βασικούς ανταγωνιστές του BRIDGESTONE TURANZA T001 EVO, CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 5, DUNLOP BLURESPONSE, GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE και PIRELLI CINTURATO P7 BLUE.

(3) Δοκιμή που διενεργήθηκε από το DEKRA TEST CENTER, η οποία ζητήθηκε από τη Michelin, μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου στη διάσταση 205/55 R16 91V σε όχημα VW Golf 7 μεταξύ του MICHELIN PRIMACY 4 και των βασικών ανταγωνιστών του BRIDGESTONE TURANZA T001 EVO, CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 5, DUNLOP BLURESPONSE, GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE και PIRELLI CINTURATO P7 BLUE. Δοκιμή για τη διάρκεια ζωής που διενεργήθηκε με βάση τη μέση χρήση (D50) με 10.000 χλμ και εκτιμώμενη διάρκεια ζωής στα 1,6 mm.

Στοιχεία επαφής

Κωνσταντίνος Μέμμος

konstantinos.memmos@michelin.com

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • ΣΧΕΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ