ΕΛΑΣΤΙΚΑΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΟΙΕΜΠΟΡΟΙ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημέρα δοκιμών των 24 Ωρών του Le Mans 2014

Ημέρα δοκιμών των 24 Ωρών του Le Mans 2014

Με καλό καιρό, ηλιοφάνεια, θερμοκρασία 11 - 21 °C (15 - 30°C για την πίστα) και καθόλου βροχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Ιουνίου η επίσημη μέρα δοκιμών για τις 24 Ώρες του Le Mans 2014 (που θα διεξαχθεί 14 – 15 Ιουνίου). Οι ήπιες συνθήκες επέτρεψαν στις ομάδες να αξιολογήσουν τις ιδανικές θερμοκρασίες για την καλύτερη απόδοση των ελαστικών που έχουν στη διάθεσή τους. Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών είναι πολύτιμα για τη στιγμή που οι ομάδες θα καθορίσουν την στρατηγική τους ως προς τα ελαστικά του αγώνα.

Κατά τις δοκιμές επαληθεύθηκε το καλό κράτημα των ελαστικών και η εξέλιξη των μιγμάτων γόμας από γύρο σε γύρο, καθώς η διατήρηση των επιδόσεων και η χιλιομετρική απόδοση των ελαστικών είναι καθοριστικοί παράγοντες. Για παράδειγμα, στις 24 Ώρες του Le Mans το 2011, ο πιλότος Benoît TRÉLUYER συνέβαλε καθοριστικά στη νίκη της ομάδας του, αφού μπόρεσε να καλύψει 55 γύρους και 750 km στο τιμόνι του Audi R18 TDI του με το ίδιο σετ ελαστικών.

Φέτος, στις ομάδες προσφέρθηκαν τρεις κατηγορίες ελαστικών slicks: με μαλακή γόμα για «χαμηλές θερμοκρασίες», με μαλακή γόμα για «υψηλές θερμοκρασίες», καθώς και μια άλλη, με μέτρια γόμα για ζεστό καιρό. Αυτά τα λεγόμενα «απόρρητα» ελαστικά, έχουν τεχνολογικά χαρακτηριστικά που η MICHELIN θα μπορούσε να ενσωματώσει στο μέλλον στα ελαστικά μεγάλης εργοστασιακής παραγωγής.

Ένα νέο ελαστικό στην κατηγορία LM P2

Οι τεχνικές γνώσεις που έχουν συλλεγεί από την αρχή των πρωταθλημάτων Αντοχής -Ευρώπης (ELMS) και Παγκόσμιο (FIA WEC)- επέτρεψαν στους μηχανικούς της MICHELIN Motorsport να αναπτύξουν το μείγμα γόμας των ελαστικών που εξοπλίζουν τα αυτοκίνητα της κατηγορίας LM P2. «Οι επιδόσεις του νέου ελαστικού με μέτρια γόμα για κρύο καιρό που έχουμε αναπτύξει για τις ομάδες LM P2 δείχνει ότι εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση» σημειώνει ο Jérôme MONDAIN, υπεύθυνος της MICHELIN για τους αγώνες Αντοχής. «Αυτό το ελαστικό έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει την κάλυψη της μεγαλύτερης δυνατής απόστασης χωρίς μείωση επιδόσεων, γεγονός που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα σε αγώνες όπως οι 24 Ώρες του Le Mans»

Επιλεγμένα μείγματα στην κατηγορία LM GTE

Οι πιλότοι της κατηγορίας LM GTE, τόσον οι επαγγελματίες όσο και οι ερασιτέχνες, μπόρεσαν να δοκιμάσουν ελαστικά με μαλακές ή σκληρές γόμες, καθώς και ένα ελαστικό με μέτρια γόμα, για κρύο καιρό. Πρόκειται για μια κατηγορία πολύ υψηλού επιπέδου και ότι αυτός ο αγώνας των 24 Ωρών του Le Mans υποδέχεται διάσημες συμμετοχές, όπως για παράδειγμα ο πρώην πιλότος της Φόρμουλα 1 Giancarlo FISICHELLA, ο παλαιός ποδοσφαιριστής Fabien BARTHEZ ή ακόμη, ο Αμερικανός ηθοποιός Patrick DEMPSEY.

Η MICHELIN έθεσε 2.100 ελαστικά στη διάθεση των συνεργατών της γι’ αυτήν την ημέρα δοκιμών, και εξόπλισε τα 43 από τα 53 αυτοκίνητα που συμμετέχουν.

Στοιχεία επαφής

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • ΣΧΕΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ