ΕΛΑΣΤΙΚΑΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΟΙΕΜΠΟΡΟΙ

Σημάνσεις στα πλευρά του ελαστικού

Σημάνσεις στα πλευρά του ελαστικού

 • Πώς διαβάζω τις σημάνσεις στο πλευρό ενός ελαστικού πίστας ή δρόμου;
  Για τα ελαστικά ευρείας χρήσης, ανατρέξτε στο "Πληροφορίες για τις σημάνσεις των ελαστικών".
 • Πώς διαβάζω τις σημάνσεις σε ένα αγωνιστικό ελαστικό;
  Στα αγωνιστικά ελαστικά χρησιμοποιούνται διαφορετικές σημάνσεις διαστάσεων από εκείνες των ελαστικών ευρείας χρήσης. Ας πάρουμε σαν παράδειγμα ένα ελαστικό για ράλι της διάστασης 20/65-18. Το 20 αντιστοιχεί στο φάρδος του πέλματος του ελαστικού σε cm, το 65 στη Συνολική Διάμετρό του σε cm και το 18 στη διάμετρο ζάντας σε ίντσες.
 • Πώς βρίσκω την ημερομηνία παραγωγής στο πλευρό ενός ελαστικού δρόμου;
  Περιλαμβάνεται στα τελευταία 4 αριθμητικά ψηφία του κωδικού DOT. Τα δύο πρώτα από αυτά τα 4 ψηφία δείχνουν την εβδομάδα παραγωγής, τα δύο τελευταία το έτος κατασκευής. Για παράδειγμα, ένας κωδικός DOT που τελειώνει σε "1310" αντιστοιχεί σε μια ημερομηνία παραγωγής κατά τη διάρκεια της 13ης εβδομάδας του έτους 2010, δηλαδή τον Μάρτιο του 2010.
  Πληροφορίες για τις σημάνσεις των ελαστικών
 • Υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των ελαστικών με την ειδική σήμανση "Ν", και εκείνων που δεν την έχουν; Αν ναι, ποιες είναι αυτές;
  Ναι, υπάρχουν – ιδιαιτέρως με έναν κατασκευαστή όπως η Porsche, με την οποία συνεργαζόμαστε. Σε ορισμένες γκάμες, τα ελαστικά που έχουν την ειδική σήμανση “N” θα έχουν διαφορετικό πέλμα από εκείνα που δεν την έχουν. Αυτή είναι η περίπτωση του Michelin Pilot Alpin 4. Αυτό λειτουργεί και αντίστροφα. Σε ό,τι αφορά στο πιο πρόσφατο ελαστικό που δημιουργήθηκε για την Porsche, το Michelin Pilot Sport Cup 2, η αγορά θα επωφεληθεί από το γεγονός ότι σχεδιάστηκε από κοινού με τον κατασκευαστή του οχήματος.
  10/2013 - Από την πίστα στο δρόμο - club911.net
 • Τι σχέση έχουν μεταξύ τους οι διαστάσεις των ελαστικών ευρείας χρήσης και των αγωνιστικών ελαστικών;
  Το σύστημα σήμανσης είναι διαφορετικό για τα ελαστικά ευρείας χρήσης από εκείνο των αγωνιστικών ελαστικών, κάτι που δυσκολεύει την αντιστοιχία. Για παράδειγμα, το αντίστοιχο του 20/65-18 ως προς τη διάσταση για το WRC, είναι το 225/40-18 για ένα ελαστικό ευρείας χρήσης.

Έχετε πάθος για τις υψηλές επιδόσεις;

Γκάμα ελαστικών υψηλών επιδόσεων

Γκάμα ελαστικών υψηλών επιδόσεων

Δείτε τα ελαστικά Υψηλών Επιδόσεων της Michelin Βρείτε τα δικά σας
Ανακαλύψτε το MICHELIN Pilot Sport <sup>4</sup> S

Ανακαλύψτε το MICHELIN Pilot Sport 4 S

Γνωρίζετε καμία από τις τελευταίες καινοτομίες της Michelin; Δείτε αυτό το ελαστικό
MICHELIN Passion

MICHELIN Passion

Το κανάλι μας στο YouTube που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και τις υψηλές επιδόσεις Δείτε τώρα