ΕΛΑΣΤΙΚΑΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΟΙΕΜΠΟΡΟΙ

Παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των ελαστικών σας

Παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των ελαστικών σας

 • Κατά τον αγώνα των 24 ωρών, όταν οι καιρικές συνθήκες μπορεί να αλλάξουν, πώς διαχειρίζεστε τις πιέσεις των διαφόρων τύπων ελαστικών ώστε να παρατείνετε τη διάρκεια της ζωής τους;
  Είτε τα ελαστικά είναι μαλακά, είτε μέτρια ή σκληρά, η διάρκεια ζωής του κάθε ελαστικού μπορεί να παρουσιάζει τεράστια διαφορά. Αυτό οφείλεται στους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν τις επιδόσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των καιρικών συνθηκών, της θερμοκρασίας της πίστας, της κατάστασης της πίστας, του αυτοκινήτου, και του στυλ οδήγησης. Στον 24ωρο Αγώνα του Le Mans, βοηθώντας τις ομάδες να επιλέξουν τα κατάλληλα ελαστικά, η Michelin πέτυχε ρεκόρ διάρκειας ζωής των ελαστικών της τα τελευταία χρόνια. Το 2011, το Audi R18 TDI ολοκλήρωσε 5 σετ γύρων – ή 750 χλμ. – με ένα μόνο σετ ελαστικών, συμβάλλοντας στη νίκη της ομάδας. Το 2008, η Aston Martin LMGT1 ολοκλήρωσε 87 γύρους με το ίδιο σετ ελαστικών για βροχή, συνολικά 1.231 χλμ. Η κατάλληλη πίεση, ρυθμισμένη σύμφωνα με τη θερμοκρασία της πίστας και τις συνθήκες, εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις του οχήματος, ενώ μεγιστοποιεί και τη διάρκεια ζωής των ελαστικών. Εάν τα ελαστικά δεν έχουν τη σωστή πίεση μπορεί να φθαρούν πιο έντονα, ανομοιόμορφα ή και γρήγορα και η πρόσφυσή τους μειώνεται επίσης. Οι μηχανικοί της Michelin ελέγχουν τακτικά τη θερμοκρασία της πίστας και είναι σε μόνιμη επικοινωνία με τις ομάδες έτσι ώστε να προτείνουν την ιδανική πίεση. Θέτοντάς το απλά, τα ελαστικά επιλέγονται σύμφωνα με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες και τη θερμοκρασία της πίστας. Για πιο ζεστές πίστες, προτιμώνται πιο σκληρά ελαστικά, ενώ τα μαλακά ελαστικά χρησιμοποιούνται σε ψυχρότερα οδοστρώματα.
  06/2013 - Σπορ ελαστικά - club911.net
 • Πώς μπορώ να παρατείνω τη διάρκεια ζωής ενός ελαστικού όταν οδηγώ σε πίστα;
  Αναπτύξτε ταχύτητα σταδιακά και μετά από τους γρήγορους γύρους σας κάντε μερικούς πιο αργούς γύρους. Δύο σετ των τεσσάρων γύρων με μέγιστη ταχύτητα θα προκαλέσουν μικρότερη φθορά στα ελαστικά από ένα σετ οκτώ συνεχόμενων γύρων.
 • Εκτός από το να οδηγώ προσεκτικά, πώς μπορώ να παρατείνω τη ζωή των ελαστικών μου;
  Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη εδώ. Η διάρκεια ζωής των ελαστικών επηρεάζεται από την πίεση, τις λακκούβες, τη φυσική ζημιά, τη φθορά της γόμας, τις καιρικές συνθήκες, το επίπεδο συντήρησης, την υπερφόρτωση του οχήματος, την υπερβολική ταχύτητα και άλλα πολλά. Αν και γενικά, η φθορά των ελαστικών επιταχύνεται από τρεις παράγοντες: τη φυσική ζημιά, την κακή συντήρηση και τις κλιματολογικές συνθήκες. Όλα αυτά κάνουν δύσκολη την ακριβή εκ των προτέρων εκτίμηση της διάρκειας ζωής ενός ελαστικού. Τα ελαστικά Michelin είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις για χιλιάδες χιλιόμετρα. Ωστόσο, εάν δεν παρακολουθούνται κατάλληλα, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να φθραρούν πρόωρα και να υποστούν ζημιά. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας στον δρόμο. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε δείτε τον οδηγό μας για τη συντήρηση και τις συμβουλές μας για την οδήγηση.
  06/2013 - Σπορ ελαστικά - club911.net
 • Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης των ελαστικών όταν δεν χρησιμοποιούνται;
  Τα ελαστικά πρέπει να αποθηκεύονται σε χώρο καθαρό, στεγνό, καλά αεριζόμενο. Η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι σταθερή και τα ελαστικά θα πρέπει να παραμένουν μακριά από την απευθείας έκθεση στο φως του ήλιου ή στη βροχή, και μακριά από κάθε είδους διαλυτικά ή πηγές θερμότητας. Εάν τα αποθηκεύετε για περισσότερο από ένα μήνα, και αν το μέγεθός τους το επιτρέπει, αποθηκεύετε τα ελαστικά σε στήλες, αναδιατάσσοντάς τα (τη σειρά των ελαστικών στη στήλη) ξανά και ξανά.
  10/2013 - Από την πίστα στο δρόμο - club911.net

Έχετε πάθος για τις υψηλές επιδόσεις;

Γκάμα ελαστικών υψηλών επιδόσεων

Γκάμα ελαστικών υψηλών επιδόσεων

Δείτε τα ελαστικά Υψηλών Επιδόσεων της Michelin Βρείτε τα δικά σας
Ανακαλύψτε το MICHELIN Pilot Sport <sup>4</sup> S

Ανακαλύψτε το MICHELIN Pilot Sport 4 S

Γνωρίζετε καμία από τις τελευταίες καινοτομίες της Michelin; Δείτε αυτό το ελαστικό
MICHELIN Passion

MICHELIN Passion

Το κανάλι μας στο YouTube που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και τις υψηλές επιδόσεις Δείτε τώρα