αυτοκίνητο κείμενο πώς επισκευάζονται τα ελαστικά μου συμβουλές

Το ελαστικό μου είναι σκασμένο ή ξεφούσκωτο

Σύμπτωμα: σκασμένο ελαστικό

αυτοκίνητο κείμενο infographic σκασμένο ελαστικό συμβουλές

Διάγνωση: Ζημιά Στο Ελαστικό Που Απαιτεί Επισκευή

  • Τα περισσότερα τρυπήματα από καρφιά ή οι τομές έως 6 mm στο πέλμα, μπορούν να επισκευαστούν από κάποιον επαγγελματία ελαστικών με τη χρήση διαδικασιών εγκεκριμένων από τη βιομηχανία.
  • Η επισκευή του ελαστικού μόνο με χορδές δεν είναι αξιόπιστη. Είναι μάλιστα επικίνδυνη, επειδή μετά από κάποιο τρύπημα θα πρέπει να ελεγχθεί η εσωτερική πλευρά του ελαστικού.

 

Λύση:

  • Η κατάλληλη επισκευή ακτινωτού ελαστικού (τα περισσότερα ελαστικά είναι τέτοια) περιλαμβάνει την τοποθέτηση ελαστικού παρεμβύσματος στην εσωτερική πλευρά του  και το γέμισμα της τρύπας με καουτσούκ.
  • Μην επιχειρήσετε να επισκευάσετε ελαστικά με τρυπήματα του πέλματος που ξεπερνούν τα 6 mm ή με τρυπήματα των πλευρών. Επίσης, μην επισκευάζετε ελαστικά με βάθος πέλματος κάτω από 1,6 χλστ.
  • Αντικαταστήστε το κατεστραμμένο ελαστικό με ρεζέρβα. Ωστόσο, βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε ελέγξει τα πλευρά της ρεζέρβας ώστε να έχει  τη σωστή πίεση αέρα, καθώς και ότι γνωρίζετε τους περιορισμούς ταχύτητας και χιλιομετρικής απόδοσής της. Απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία ελαστικών για να ελέγξει το όχημά σας.

Σύμπτωμα: ξεφούσκωτο ελαστικό

Διάγνωση: Υποπίεση

  • Μειώνει τη διάρκεια ζωής του πέλματος λόγω αυξημένης φθοράς του στις εξωτερικές γωνίες (ή στους ώμους) του ελαστικού
  • Παράγει υπερβολική θερμότητα, η οποία μειώνει την αντοχή του ελαστικού και μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά του.
  • Μειώνει την οικονομία καυσίμου λόγω αυξημένης αντίστασης κύλισης

 

Λύση:

Προσθέστε αέρα στο ελαστικό σας μέχρι να φτάσει τη σωστή πίεση αέρα (psi: όπως μετράται από μανόμετρο αέρα).

Για να βρείτε τη σωστή πίεση αέρα, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο κατασκευαστή του οχήματος ή βρείτε την ενδεδειγμένη psi στο αυτοκόλλητο που βρίσκεται στην πόρτα του οδηγού.

αυτοκίνητο κείμενο infographic ξεφούσκωτο ελαστικό συμβουλές

Χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια;

Το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν υποστηρίζεται
Ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται κανονικά. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια περίεργη συμπεριφορά κατά την περιήγησή σας. Χρησιμοποιήστε ή ενημερώστε/εγκαταστήστε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης για να βλέπετε σωστά όλο το περιεχόμενο