Ελλάδα

Μπορώ να χρησιμοποιώ τα χειμερινά μου ελαστικά όλο τον χρόνο;

Μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείτε ένα μόνο σετ ελαστικών για κρύες συνθήκες όλο το χρόνο, αλλά είναι πραγματικά καλή λύση;

Πότε χρειάζομαι χειμερινά ελαστικά;

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε αντίθεση με πολλές χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης, δεν είναι υποχρεωτικό να διαθέτετε δυο σετ ελαστικών για το καλοκαίρι και για τον χειμώνα. Ωστόσο, συνιστάται να χρησιμοποιείτε χειμερινά ελαστικά (ή αλλιώς ελαστικά ψυχρών καιρικών συνθηκών) όταν η θερμοκρασία πέφτει σταθερά κάτω από τους +7°C – κυρίως για καλύτερη πέδηση, πρόσφυση και ροπή.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της χρήσης των χειμερινών ελαστικών το καλοκαίρι;

Τα θερινά ελαστικά εξασφαλίζουν μέγιστες επιδόσεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο δρόμο. Για παράδειγμα, το φρενάρισμα από 80 σε 0 kph σε θερμοκρασία μεταξύ 11 και 26°C, σε βρεγμένο οδόστρωμα θα χρειαστεί 4 μ. λιγότερο με θερινά ελαστικά, σε σχέση με χειμερινά ελαστικά. Σε στεγνό οδόστρωμα, το φρενάρισμα από τα 50 σε 0 kph στην ίδια θερμοκρασία θα χρειαστεί 1,5 μ. λιγότερο με θερινά, σε σχέση με χειμερινά ελαστικά.

Δοκιμή από την TÜV SÜDin 2013 στην διάσταση 205/55 16 H.

Ωστόσο, υπάρχει ένας τύπος πιστοποιημένων χειμερινών ελαστικών που μπορείτε να χρησιμοποιείτε και το καλοκαίρι: τα MICHELIN CrossClimate. Είναι τα πρώτο θερινά ελαστικά με χειμερινή πιστοποίηση. Είναι η καλύτερη επιλογή για τους οδηγούς που αντιμετωπίζουν ξαφνικές αλλαγές στις καιρικές συνθήκες και ενίοτε χιονοπτώσεις.

Μια τελευταία συμβουλή πριν το ταξίδι

Γνωρίζετε πως η πίεση στα ελαστικά σας μειώνεται με την αύξηση της θερμοκρασίας; Για παράδειγμα, αν ένα ελαστικό έχει πίεση 2 bar (29 psi) στους 20 °C, η πίεση μπορεί να πέσει στα 1.8 bar (26 psi) στους 0 °C. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε την πίεση στα ελαστικά σας τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Οι συμβουλές μας για τα χειμερινά ελαστικά

Η διαφορά μεταξύ χειμερινών και θερινών ελαστικών
Η διαφορά μεταξύ χειμερινών και θερινών ελαστικών

Όταν δεν είστε ειδικός, μπορεί να είναι δύσκολο να αντιληφθείτε τη διαφορά μεταξύ χειμερινών και θερινών ελαστικών. Ας ανακαλύψουμε μαζί ποια ελαστικά ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας, μέσα από αυτό τον σύντομο οδηγό

Διαβάστε περισσότερα
Τί είναι τα ελαστικά για όλες τις εποχές;
Τί είναι τα ελαστικά για όλες τις εποχές;

Τα ελαστικά για όλες τις εποχές μπορούν να χρησιμοποιούνται για την οδήγηση όλο τον χρόνο αλλά δεν είναι η μόνη επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες συμβουλές και βίντεο

Συμβουλές για να εξοπλίσετε το όχημά σας και να οδηγήσετε τον χειμώνα
Όλες οι χειμερινές μας συμβουλές
Συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε τα χειμερινά σας ελαστικά καλύτερα
Τα πάντα για τα χειμερινά ελαστικά
O χειμώνας μου με την Michelin Ασφάλεια τον χειμώνα

ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ MICHELIN ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ

  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • 4X4/SUV
  • VAN/ΕΛΑΦΡΑ ΦΟΡΤΗΓΑ
Loader