ΕΛΑΣΤΙΚΑΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΕΣΜΕΤΑΠΩΛΗΤΕΣ

ΓΙΑΤΙ MICHELIN

Tα ελαστικά Michelin έχουν μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος

Michelin 18 Μαϊ 2010

No 1 στην Ασφάλεια του Καταναλωτή
Το κατάλληλο ελαστικό κάνει την διαφορά

Safety

Η ασφάλειά σας είναι πάντοτε προτεραιότητα για τη MICHELIN

Το ελαστικό είναι το μοναδικό σημείο επαφής με το έδαφος.  Ουσιώδες για την ασφάλεια, είναι διαρκώς σε επαφή με μια ευρεία ποικιλία επιφανειών. Και συχνά κάτω από ακραίες συνθήκες. Έχει να κρατήσει την τροχιά του στις στροφές, να επιταχύνει ή να φρενάρει, να ανταποκριθεί στα πολλαπλά στρεσαρίσματα της οδήγησης και των συνθηκών του δρόμου.  Όλα αυτά με μια επιφάνεια σε επαφή με το έδαφος που δεν ξεπερνάει σε μέγεθος μιαν ανθρώπινη παλάμη.


Απόσταση φρεναρίσματος μέχρι και 3 μέτρα μικρότερη σε βρεγμένους δρόμους (2)

Η γόμα στα ελαστικά κάνει πρόσφυση σε καθαρές, στεγνές επιφάνειες δρόμων. Αν ο δρόμος είναι βρεγμένος, η πρόσφυση περιορίζεται. Τα ελαστικά MICHELIN είναι προϊόντα καινοτομίας, πολύπλοκα, υψηλής τεχνολογίας, τα οποά στεγνώνουν την επιφάνεια επαφής όσο το δυνατόν περισσότερο. Η MICHELIN ανέκαθεν χάραζε νέους δρόμους ως προς την καινοτομία. Και προκειμένου να σας εγγυηθούμε τη μέγιστη ασφάλεια, υποβάλλουμε τα ελαστικά μας σε δοκιμασίες κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Με τα ελαστικά MICHELIN Energy, για παράδειγμα, μπορείτε να φρενάρετε σε απόσταση μέχρι και κατά 9.8 πόδια μικρότερη (2) σε βρεγμένους δρόμους. Όπως η πλώρη ενός πλοίου, δημιουργεί μια καμπύλου σχήματος πίεση πάνω στο έδαφος ώστε να κόβει τη μεμβράνη νερού. Το νερό που παραμένει, αποθηκεύεται ή διασκορπίζεται μέσα από τα αυλάκια που υπάρχουν στο σκάλισμα του πέλματος.

Grip

Ελέγχετε την πίεση των ελαστικών κάθε μήνα

Εν τούτοις, θα πρέπει να φροντίζετε ώστε να διατηρείται η ποιότητα και οι επιδόσεις των ελαστικών σας.  Για το σκοπό αυτόν, συνιστούμε να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας (συμπεριλαμβανομένης και της ρεζέρβας) κάθε μήνα, και πριν από κάθε μεγάλο ταξίδι.  Η σωστή πίεση αέρα στα ελαστικά είναι κάτι ουσιώδες για την ασφάλειά σας.

Ελαστικά σε υποπίεση

Με ελαστικά σε μεγάλη υποπίεση, διατρέχετε τον κίνδυνο να σκάσει το ελαστικό ή να ξεφουσκώσει απότομα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η απόσταση φρεναρίσματός σας θα μπορούσε να μεγαλώσει κατά περισσότερο από 36 πόδια σε βρεγμένο δρόμο. Διάστημα ίσο με δύο διαβάσεις πεζών. Αυτό μπορεί επίσης να καταστρέψει το κράτημα δρόμου, σε υδρολίσθηση και να οδηγήσει στην κατανάλωση καυσίμου ίση με τη χωρητικότητα ενός επί πλέον ρεζερβουάρ κάθε χρόνο. Αυτό θα μειώσει επίσης την διάρκεια ζωής και χρήσης των ελαστικών σας κατά 4,970 μίλια περίπου.

Εκστρατείες ευαισθητοποίησης

Σε μια πρόσφατη δοκιμή, οι έξι στους δέκα Ευρωπαίοι οδηγοί βρέθηκαν να οδηγούν με τα ελαστικά τους σε υποπίεση. Οι μισοί από αυτούς εμφάνισαν επικίνδυνα χαμηλές πιέσεις. Υπό το φως αυτού του γεγονότος, η MICHELIN δρομολόγησε την ενημέρωση των οδηγών και εκστρατείες ευαισθητοποίησης. Οι ομάδες της MICHELIN έβγαιναν κατά διαστήματα στα σημεία στάσης των αυτοκινητόδρομων και σε άλλα στοχευμένα σημεία με μεγάλη κίνηση. Οι εκστρατείες της MICHELIN’s "Γεμίστε με Αέρα", προσέφεραν στους οδηγούς δωρεάν έλεγχο πιέσεων και διεξάγονταν για κάποια χρόνια σε όλη την Ευρώπη. Προσέφεραν στους οδηγούς μια γρήγορη διάγνωση της κατάστασης των ελαστικών τους.  Έκαναν έλεγχο και διόρθωση στις πιέσεις των ελαστικών  free of charge, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωναν τους οδηγούς για τους κινδύνους που συνδέονται με την οδήγηση των οχημάτων όταν τα ελαστικά είναι σε κακή κατάσταση ή σε υποπίεση.

Η οδήγηση με κακοσυντηρημένα ελαστικά συνεπάγεται πολύ σοβαρές επιπτώσεις ως προς την ασφάλεια, την οικονομία και το περιβάλλον. Η MICHELIN, γι' αυτό, υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Οδική Ασφάλεια, η οποία στοχεύει στη μείωση κατά  50% του αριθμού των θανάτων από τροχαία στους δρόμους της Ευρώπης, μέσα στο 2010 σε σύγκριση με το 2000. Η εκστρατεία "Γεμίστε με Αέρα" είναι ένας τρόπος για να ενισχύσει η MICHELIN τη συμβολή της στην οδική ασφάλεια.

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΠΙΕΣΗ ΑΕΡΑ

  • Αναβαθμίζει την ασφάλεια
  • Παρατείνει τη ζωή τους ελαστικού
  • Βελτιώνει την κατανάλωση καυσίμου

Γρήγορος έλεγχος της ασφάλειας του ελαστικού

Ελέγχετε τακτικά το βαθμό φθοράς των ελαστικών σας. Το ελάχιστο νόμιμο βάθος σκαλίσματος που απαιτείται για τη γόμα είναι 1.6 mm. Κάτω από αυτό, είναι δυνατόν ακόμη και να παρανομείτε.

Πώς να ελέγξετε

Μια φιγούρα του "Ανθρωπάκου της MICHELIN" στον ώμο του ελαστικού MICHELIN δείχνει τη θέση όπου βρίσκεται ο δείκτης φθοράς του πέλματος, που εντοπίζεται στα κεντρικά αυλάκια του πέλματος. Εάν η επιφάνεια της γόμας του πέλματος κατεβαίνει προς το σημείο όπου η γόμα του πέλματος έρχεται στο ίδιο επίπεδο με τον δείκτη φθοράς οτυ πέλματος, είναι καιρός να αλλάξετε τα ελαστικά σας. Η Michelin συνιστά θερμά να φροντίζετε ν' αλλάζετε τα ελαστικά σας πριν φτάσουν στο νόμιμο όριο.
Η MICHELIN είναι η ευρύτερα αναγνωρίσιμη μάρκα ελαστικών, για τους Ευρωπαίους καταναλωτές (2008, έρευνα του TNS Sofresπου πραγματοποιήθηκε στις έξι κυριότερες Ευρωπαϊκές αγορές) με όρους:

- Ασφάλειας σε βρεγμένο δρόμο.
- Αξιοπιστίας του Προϊόντος
- Συμβολής στην οδική ασφάλεια

(2) Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Δοκιμή από τον TÜV SÜD Automotive το 2007 στις διαστάσεις 175/65 R 14 T, 195/65 R 15 H, 205/55 R 16 V.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Για σύσταση εισάγετε τα στοιχεία αυτοκινητου ή τη διάσταση ελαστικών και προσδιορίστε τις ανάγκες σας

ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη άρθρα που επισκεφτήκατε πρόσφατα

  • ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ
  • SUV - 4X4
  • ΗΜΙΦΟΡΤΗΓΩΝ - ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΩΝ
Loader